Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Replik till utrikesminister Ann Linde – Riks fortsätter att häckla dig och makten

publicerad 29 augusti 2022
- Gästskribent
Utrikesminister Ann Linde, maj 2020 (foto: Regeringen via DW.com)

MEDIA. När socialdemokraten och utrikesministern Ann Linde anklagar Riks för att driva hatpropaganda upprepar sig samma mönster. De som driver med makthavarna ska diskrediteras. De ska stigmatiseras. De ska tystas.

Den politiska vänstern
tror att den älskar politisk satir. För det brukar ju heta att satiren häcklar makten, att den utmanar makten. Vad den politiska vänstern och hela det kulturetablissemang som idag identifierar sig med den inte förstår är att det är de som är makten idag.

De har den politiska makten, men de har också – eller har haft – makten över det politiska samtalet. De har bestämt vad som är anständigt, vad som är godtagbart, vad som är det goda, vad som är det onda.

När detta utmanas av den politiska satiren upplevs detta som hotfullt. För det är inte bara själva makten som förlöjligas, utan även den världsbild, det värdesystem, den bild av vad som är gott, ont, rimligt och orimligt.

Text och video: Riks


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq