Läckt dokument: Brittisk polis befarar civila oroligheter och mer brottslighet i vinter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 september 2022
- NewsVoice redaktion
Ökad brottslighet kräver bättre självförsvar. Foto: Light Field Studios. Licens: Elements.envato.com

VÄRLDEN. Ett läckt dokument visar att brittisk polis fruktar en kraftig ökning av vissa brott och civila oroligheter vintern 2022-23 på grund av levnadskostnads- och energikrisen, rapporterar Sunday Times.

Dokumentet som sammanställts av flera brittiska polischefer varnar för att ekonomisk oro och finansiell instabilitet kan leda till en ökning av brott som butiksstöld, inbrott, bilstöld, online-bedrägeri och utpressning. Barn kan dras in i narkotikagäng och kvinnor kan bli utsatta för sexuellt utnyttjande.

Polischefer fruktar en upprepning av upploppen 2011 när miljontals hushåll på nytt hamnar i ekonomiska svårigheter. Polisen utarbetar akuta förslag för att hantera levnadskostnadskrisen. Polisstyrkorna i England kommer att vara rustade för en ökning av brottsligheten, ett sammanbrott i allmän ordning samt ökad korruption, skriver Sunday Times.

Text: NewsVoice | Källa: Sunday Times och The Mirror


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq