“NATO-skribenten” Kalle Kniivilä replikeras av Anders Romelsjö: “På min blogg publicerar jag faktainriktade artiklar”

4
Anders Romelsjö och Kalle Kniivilä
Anders Romelsjö och Kalle Kniivilä. Foton: Media Continente och eget arbete (Kniivilä)

REPLIK. Anders Romelsjö anklagades av “NATO-skribenten” Kalle Kniivilä i Sydsvenskan för att sprida rysk propaganda under hans tal för fred i domkyrkan i Lund. Kalle Kniivilä kallar Romelsjö för “en känd konspirationsteoretiker”. Domkyrkokaplan Lena Sjöstrand: “Vi gjorde dålig research och vi beklagar detta”. NewsVoice fick återpublicera texten bakom betalvägg av Romelsjö som är redaktör för den geopolitiska sajten GlobalPolitics.se.

Text: Anders Romelsjö, med en bakgrund som läkare och KI-professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa

På min blogg publicerar jag faktainriktade artiklar och jag tillämpar den kritiska synsätt jag lärt mig som forskare. Jag stödjer FN-stadgan, internationell rätt, ökad demokrati, yttrandefrihet och är medlem i flera fredsorganisationer. Jag sprider ingalunda rysk propaganda och är ingen konspirationsteoretiker och artikeln innehåller inte heller belägg för dessa kränkande påståenden.

Rysslands angrepp på Ukraina har behandlats och även kritiserats i flera bloggartiklar. Samma morgon som attacken skedde tog jag avstånd från den i en artikel. Senare på förmiddagen 24/2 skrev jag som sekreterare i Sveriges fredsråd ett uttalande som fördömde Rysslands angrepp, vilket snart antogs av en enig styrelse i modifierad form.

Jag är en av många skribenter som menar att man som bakgrund till kriget också måste se USA:s och NATO:s vägran att på något sätt söka tillgodose Rysslands önskemål om säkerhetsgarantier.

De flesta artiklar på bloggen/nättidningen är skrivna av andra skribenter. Artikeln ”Försöker USA provocera fram krig med Ryssland med hjälp av Litauen” utgår från en artikel av Reuters och två andra skribenter.

Uppgifter att USA har militärbiologisk verksamhet i Ukraina är väl styrkt, och har bekräftats av USA:s förra utrikesminister Victoria Nuland.

Ukrainas regering är inte nazistisk, men visar tydlig tolerans mot nazism och högerextremism. Bara ett fåtal exempel: Förra nazistledaren Banderas födelsedag blivit nationell helgdag. Och som Sveriges Radio och Aftonbladet har rapporterat man i Ukraina rest nya statyer av nazistledare under senare år.

Efter omvälvningen (statskuppen) i februari 2014 fick flera kända högerextremister ministerposter. Dessutom är Azovbataljonen, som uppträtt med nazistiska symboler, nära integrerad i Ukrainas militär.

Fram för fri saklig debatt utan kränkande påståenden!

Text: Anders Romelsjö, GlobalPolitics.se

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stefan Johansson
Stefan Johansson
Gäst
6 september 2022 kl 18:03

Det behövs olika vinklingar för att en debatt inte skall dö ut. Om man inte tillåts belysa ett ämne från olika synsett är debatten korrumperad och eller politiskt avrättad.
Om en civiliserad debatt blir korrupt eller politiskt avrättad måste samhällets status ifrågasättas, dvs detta kan inte ske i ett demokratisk samhälle. Endast i ett diktstorisk samhälle.
Att dessutom gå till personangrepp och förtala en personen som deltar i debatten, som Kalle Kniivilä gör, är helt vidrigt och belyser tyvärr Kalle Kniivilä’s oförmåga att debatera och att med sakliga skäl försvsvara sin position.
Det är förövrigt förtal av Kalle Kniivilä att hävda att Anders Romelsjö skulle vara “en känd konspirationsteoretiker” med i det här utalandets negativa och fördömmande mening och borde polisanmälas!

Kan inte Kalle Kniivilä hantera en debatt bättre borde han avstå. Jag tycker att kyrkans representant Lena Sjöstrand gör ett yttest svagt uttalande och fegt agerande.
Kanske bättre att kyrkan håller sig till förelasare av blomodling eller liknande!!!

anonym0053
anonym0053
Gäst
5 september 2022 kl 11:24

Vad gjorde USA i Ukraina innan kriget, ja förutom då att ha ett antal laboratorier för biologisk krigföring med Gain of Funktion försök?

Ett exempel är att globalisterna med bland annat WEFs Blackrock köpte upp 17 miljoner hektar av den bördigaste jordbruksmarken i östra och södra Ukraina.

https://fromthetrenchesworldreport.com/monsanto-and-blackrock-are-buying-up-ukraine/305477

Nu har väl Ryssland med Putin i spetsen genom en militär specialoperation tagit det mesta av denna jordbruksmark från globalisterna, gratis.

Och då alla ledare i väst är fjärrstyrda robotar till WEFs Klaus Schwab, är det helt naturligt att dessa ledare försöker skydda WEFs egendom till varje pris.

Priset är det vi bland annat får betala med våra skattemedel för fria vapen till Ukraina, samt dom sanktioner mot Ryssland som allra mest slår mot oss själva.

Ryssland drabbas själva inte nämnvärt av dessa sanktioner, deras ekonomi var redan från början delvis frikopplad från västs.

Men värst är det för det Ukrainska folket, som blöder och dör för att försvara WEFs egendom.

Vart tog dom där laboratorierna som forskade i GoF, att militarisera sjukdomar och virus vägen?

Så vitt jag hört flögs dom skyndsamt till Sverige, hoppas nu det inte blir något läckage av farliga virus från dessa, var i Sverige dom nu håller hus.

Ingemar ljungqvist
Gäst
5 september 2022 kl 07:48

Bra svar Romelsjö och igår gick 70000 människor ut på Prags stora demonstrationsplats och attackerade sin regering för att de haft en alldeles för USA-vänlig politik versus Ukraina

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
5 september 2022 kl 02:19

msm’jounalisterna’ får order om ad hominemattacker för att skydda globalistagendan. Det är därför det också är meningslöst att ha ett meningsutbyte med dom. De är helt enkelt inte intresserade av ngt sakligt, därför de skulle exponeras på 5min. Det är bara en kuliss de har att ‘erbjuda’, så de anklagar alla andra för det de själva begår bakom sin egen ridå