Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Paul Craig Roberts: Ett ödesdigert ögonblick i historien är över oss

publicerad 28 september 2022
- Gästskribent
Paul Craig Roberts - Foto: Boom Bust RT.com
Paul Craig Roberts - Foto: Boom Bust RT.com
Paul Craig Roberts – Foto: Boom Bust RT.com

ANALYS. Jag har förklarat för er att det inte har skett något ryskt nederlag i Ukraina och att det inte kommer att bli ett ryskt nederlag. Jag informerade er om att Putin och Kreml är engagerade i en viktig sak som skiljer Ryssland från USA och det är att Ryssland följer internationell lag och att USA inte gör det. Det är därför det inte har skett någon “rysk invasion av Ukraina” som proklamerades av västerländska propagandister.

Text: Paul Craig Roberts, “A Fateful Moment of History Is Upon Us”, 27 sep 2022| Översättning:  Pia Hellertz | Redigering: Torbjörn Sassersson

Kiev, där den ukrainska regeringens sitter, och städerna och infrastrukturen i västra Ukraina har inte attackerats. Kreml har begränsat sina militära operationer till de områden i Ukraina där majoriteten av den ryska befolkningen besköts, ockuperades och mördades av ukrainska styrkor.

Befolkningen stod i februari förra året inför en invasion av en stor västutbildad ukrainsk armé och nynazistiska miliser avsedda att störta de två oberoende Donbass-republikerna som erkänts av den ryska regeringen. Dessa republiker begärde Rysslands ingripande, vilket gjorde den “begränsade militära operationen” laglig enligt internationell rätt.

Som mina läsare vet ser jag den begränsade operationen som ett misstag eftersom den har dragit ut på konflikten och gjort det möjligt för västvärlden att bli djupt involverad och därmed utlova ett vidare krig som sannolikt skulle bli kärnvapen.

Jag trodde tidigare och gör fortfarande det att Ryssland betonade laglighet, men med risk för kärnvapenkrig.

Kreml har nu agerat för att ta bort folkrättens begränsning av folkomröstningarna i de fyra områdena om invånarna önskar återförening med Ryssland [vilket blev verklighet dagen efter Roberts skrev denna artikel].

Det är uppenbart att omröstningen kommer att leda till ett ”ja”, och att duman och Kreml snabbt kommer att fortsätta att återinföra det tidigare ryska territoriet i Ryssland.

Vid den tidpunkten innebär Ukrainas fortsättning av kriget en direkt ukrainsk aggression mot [moderlandet] Ryssland självt.

Detta frigör Kremls händer när kriget blir Rysslands svar på ukrainsk aggression. Vid det här laget kommer det att stå klart för alla inblandade att Kiev, Ukrainas regering och städerna och infrastrukturen i västra Ukraina inte längre har immunitet.

Det blir med andra ord ett riktigt krig med förödande konsekvenser för Ukraina och möjligen även för alla västerländska leverantörer av vapen och underrättelser.

Amerikanerna är inte beredda på detta, eftersom allt de har hört om konflikten är “ryssofobisk propaganda” och falska rapporter om verkligheten.

Larry Johnson, en ärlig och kompetent kommentator, upprepar denna redogörelse och tillägger att västvärlden saknar kapacitet att producera vapen och ammunition i den skala som krävs för ett fullständigt krig och att de europeiska ekonomierna står inför avstängningar som en konsekvens av USA:s sanktioner mot Ryssland.

Budskapet är att USA/NATO inte har några medel att förhindra en snabb rysk erövring av Ukraina annat än att tillgripa kärnvapenkrig, i vilket fall västvärlden kommer att upphöra att existera.

Att vi kan vara i denna extremt farliga position beror på den totala frånvaron i väst av ett ärligt och oberoende media och av ärliga och kompetenta ryska experter [i väst]. I huvudsak finns det ingen intelligens i Väst bland de som fattar beslut och ingen korrekt information når fram till västerländska befolkningar.

Jag och några andra har gjort enorma ansträngningar, men vi kallas för “konspirationsteoretiker”, “ryska agenter” och andra namn som används för att misskreditera de som faktiskt förstår situationens realitet. De växande begränsningarna av vad som får sägas har skapat massiv okunnighet när vi nu kommer till ett möjligt ödesdigert ögonblick i historien.

Text: Paul Craig Roberts | | Paul C. Roberts (1939-) är en amerikansk nationalekonom, författare och kolumnist. Han tjänstgjorde som biträdande finansminister under Ronald Reagans presidentperiod och är en av skaparna av den nationalekonomiska skolan Reaganomics. Han har tidigare varit redaktör och kolumnist för bla Wall Street Journal och Business Week.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq