Putin varnar för hårdare militära reaktioner mot Ukraina

publicerad 17 september 2022
- Gästskribent
Vladimir Putin. Foto: Pavel Bednyakov för Sputniknews.com
Vladimir Putin.

Rysslands president Vladimir Putin har kommenterat Ukrainas pågående motoffensiv och varnat för konsekvenser för Kiev på grund av dess försök att iscensätta vad han beskrev som “terrortattacker”.

Hittills har Moskva visat “återhållsamhet” i sin reaktion, insisterade Putin, men han varnade för att detta kan förändras. Presidenten talade den 16 september vid en presskonferens i Samarkand, Uzbekistan, vid sidan av toppmötet i Shanghai Cooperation Organization.

Putin:

“Den speciella militära operationen är inte en varning av något slag, utan en speciell militär operation. Vi bevittnar försök att iscensätta terrorattacker, försök att skada vår civila infrastruktur. Vi svarar på detta med återhållsamhet, men bara för tillfället”.

“Ganska nyligen levererade de ryska väpnade styrkorna ett par känsliga attacker, låt oss säga att de var en varning. Om situationen fortsätter att utvecklas på ett sådant sätt kommer reaktionen att bli allvarligare.”

Även om presidenten inte specificerade vilka specifika incidenter han syftade på, har den ryska militären under den senaste veckan riktat in sig på flera viktiga infrastrukturer över hela Ukraina.

Putin berörde också den pågående motoffensiv som inletts av den ukrainska militären, som redan firas som en stor framgång av Kiev och dess västerländska stödjande. Innan man drar några slutsatser bör man vänta och se “hur det slutar”, föreslog Putin.

Text: RT.com | Översättning: NewsVoice

Prenumerera på NewsVoice - Få mail när vi publicerat nya artiklar
Loading

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Sun Tzu: När du är svag VISA dig stark och när du stark VISA dig svag.
  Rysk krigföring är inte NATO-stil, bomba allt som går att bomba. Vänlig civilbefolkning pratar gärna, även med ryssar. Gratis upplysningar!!
  Detta är en fälla där UA armeǹ är ute på öppen mark -slättland!! Ryska flyget har sittande ankor nu.

 • Hmm, kan Ryssland ha ett äss i ärmen som ingen kan ana eller förutspå?

  Jag har hört talas om detta nu framväxande militära scenario i Ukraina sedan början av juni i år, innan det påstådda succéartade och segervissa och ukrainska motanfall sattes igång, så därför är denna ”vänta så får ni se”-retorik från Putin klart intressant för min del.

 • Och det är exakt så. -99 ,bombade fnjato halva Serbien (med ‘utarmat’ uran, som ger fosterskador 35år senare) till smulor, till en kostnad av 100miljrd. Ja, denna krigs- och terrororganisation åsamkar idag spädbarnsskador, fortfarande, och som i Irak, Libyen, Syrien, Somalia osv. Allt för ett visst ‘lands’ ‘greater’ project’ i den regionen. Skurkar.

  Så ska Ryssland tänka runt regioner som vill frgöra sig från globalistpacket. Fnjato bombar länder som inte accepterar att provinser i dessa länder frigörs (så fnjatoatjo kan placera sina disneylegobyggebaser där), tills länderna är i sönder. Därefter placerar de sina drogsmugglings- o human o child trafficking baser där, ex den största i europa i kosovo.

  Ryssland ska tänka på vad o hur dessa pack landgrabbar, sedan ska de ge f..n i det som de degenererade håller på med. Men det är ju det just nu Ryssland gör som sagt. I jultalet -dec 2017 varnade han väst för att försöka attackera barn och ungdomar i Ryssland./ De är vår framtid, och ni ska iinte kunna förstöra dom, slut citat. Västpdflrn gick i taket, som nu med Ungern och Serbien där de försöker sätta igång kaos. Och här är vi idag,, proxykrig som ju de fega konstant håller på med för att dölja sina egna sinistra intentioner
  De Fega som sagt
  —-
  Ser gärna att mitt inlägg postas, nämner det därför inlägg har försvunnit (begriper såklart, att så sker med tanke på vad ni hanterar i antal inlägg) som har s a s godkänts av er

 • Och det är exakt så. -99 ,bombade fnjato halva Serbien (med ‘utarmat’ uran, som ger fosterskador 35år senare) till smulor, till en kostnad av 100miljrd. Ja, denna krigs- och terrororganisation åsamkar idag spädbarnsskador, fortfarande, och som i Irak, Libyen, Syrien, Somalia osv. Allt för ett visst ‘lands’ ‘greater’ project’ i den regionen. Skurkar.

  Så ska Ryssland tänka runt regioner som vill frgöra sig från globalistpacket. Fnjato bombar länder som inte accepterar att provinser i dessa länder frigörs (så fnjatoatjo kan placera sina disneylegobyggebaser där), tills länderna är i sönder. Därefter placerar de sina drogsmugglings- o human o child trafficking baser där, ex den största i europa i kosovo.

  Ryssland ska tänka på vad o hur dessa pack landgrabbar, sedan ska de ge f..n i det som de degenererade håller på med. Men det är ju det just nu Ryssland gör som sagt. I jultalet -dec 2017 varnade han väst för att försöka attackera barn och ungdomar i Ryssland./ De är vår framtid, och ni ska iinte kunna förstöra dom, slut citat. Västpdflrn gick i taket, som nu med Ungern och Serbien där de försöker sätta igång kaos. Och här är vi idag,, proxykrig som ju de fega konstant håller på med för att dölja sina egna sinistra intentioner
  De Fega som sagt
  —-
  Ser gärna att mitt inlägg postas, nämner det därför inlägg har försvunnit (begriper såklart, att så sker med tanke på vad ni hanterar i antal inlägg) som har s a s godkänts av er

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *