Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Putin varnar för hårdare militära reaktioner mot Ukraina

publicerad 17 september 2022
- Gästskribent
Vladimir Putin. Foto: Pavel Bednyakov för Sputniknews.com
Vladimir Putin.

Rysslands president Vladimir Putin har kommenterat Ukrainas pågående motoffensiv och varnat för konsekvenser för Kiev på grund av dess försök att iscensätta vad han beskrev som “terrortattacker”.

Hittills har Moskva visat “återhållsamhet” i sin reaktion, insisterade Putin, men han varnade för att detta kan förändras. Presidenten talade den 16 september vid en presskonferens i Samarkand, Uzbekistan, vid sidan av toppmötet i Shanghai Cooperation Organization.

Putin:

“Den speciella militära operationen är inte en varning av något slag, utan en speciell militär operation. Vi bevittnar försök att iscensätta terrorattacker, försök att skada vår civila infrastruktur. Vi svarar på detta med återhållsamhet, men bara för tillfället”.

“Ganska nyligen levererade de ryska väpnade styrkorna ett par känsliga attacker, låt oss säga att de var en varning. Om situationen fortsätter att utvecklas på ett sådant sätt kommer reaktionen att bli allvarligare.”

Även om presidenten inte specificerade vilka specifika incidenter han syftade på, har den ryska militären under den senaste veckan riktat in sig på flera viktiga infrastrukturer över hela Ukraina.

Putin berörde också den pågående motoffensiv som inletts av den ukrainska militären, som redan firas som en stor framgång av Kiev och dess västerländska stödjande. Innan man drar några slutsatser bör man vänta och se “hur det slutar”, föreslog Putin.

Text: RT.com | Översättning: NewsVoice

Prenumerera på NewsVoice - Få mail när vi publicerat nya artiklar
Loading


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq