Putins ocensurerade tal: Ryssland mobiliserar för ett större försvarskrig mot den Västliga krigsalliansen

publicerad 21 september 2022
- Gästskribent
Vladimir Putin. Foto: RT.com

Rysslands president Vladimir Putin tillkännagav en partiell militär mobilisering under ett tal till nationen på onsdagsmorgonen. Han sa att försvarsministeriet hade rekommenderat att kalla in militära reservister till aktiv tjänst eftersom landet står inför en utdragen konflikt i Ukraina och Donbass.

Åtgärden är förnuftig och nödvändig under omständigheterna, sade Putin, med tanke på att Ryssland kämpar mot “hela den västerländska militärmaskinen” i Ukraina. Han har redan skrivit på en order om att inkallandet ska börja omedelbart.

Åtgärden innebär att de väpnade styrkorna endast kallar in militära reservister och de som har fullgjort nationell tjänstgöring, tillade presidenten. Han lovade att de skulle få ytterligare utbildning, tillsammans med alla förmåner för personer involverade i aktiv tjänst.

Försvarsminister Sergey Shoigu avslöjade några detaljer om mobiliseringen i ett separat uttalande på onsdagen. Han sa att ministeriet ville beväpna omkring 300 000 reservister, eller drygt [blott] 1% av Rysslands fulla mobiliseringspotential.

Putin har anklagat Kiev för att backa undan från fredssamtalen med Moskva, vilket han sa att de hade gjort på instruktioner från dess västerländska allierade. Istället har den ukrainska regeringen fördubblat sin militära insats, sa Putin.

Efter att vissa kompromisser [med Moskva] nåtts, fick Kiev en de facto direkt order om att spåra ur alla överenskommelser. Fler vapen pumpades in i Ukraina. Kiev-regimen satte in fler grupper av internationella legosoldater och nationalister, militära enheter utbildade enligt NATO:s standarder och under de facto befäl av västerländska rådgivare”, sa Putin.

Ryska styrkor som skickades till Ukraina i februari har säkrat en stor del av det territorium som gjorts anspråk på av folkrepublikerna Donetsk och Lugansk, såväl som delar av Ukraina. Den resulterande frontlinjen sträcker sig över 1 000 km, påpekade presidenten.

Putin varnade USA och dess allierade för att öka trycket på Moskva. Västerländska nationer strävar öppet efter ett militärt nederlag för Ryssland och försöker pressa landet till obetydlighet och [med avsikten att] plundra dess naturliga rikedomar, sa han.

“Delar av den västerländska eliten riktar alla ansträngningar för att bevara sin dominans. Det är därför de försöker blockera och undertrycka alla suveräna utvecklingscentra, så att de kan fortsätta att brutalt påtvinga andra nationer och folk sin vilja, att påtvinga sina pseudovärden”, förklarade han.

“Deras mål är att försvaga, splittra och i slutändan förstöra vår nation.”

Vissa höga tjänstemän i NATO-stater har till och med föreslagit att det skulle vara motiverat att använda taktiska kärnvapen mot ryska trupper, enligt Putin. Presidenten betonade att Moskva inte skulle tveka att hämnas på en sådan attack med sina egna kärnvapen.

“Om vår nations territoriella integritet är hotad kommer vi säkerligen att använda alla medel vi har för att försvara Ryssland och vårt folk.”

Putin kommenterade också de kommande folkomröstningarna i de två Donbass-republikerna och två regioner i Ukraina som för närvarande i stor utsträckning kontrolleras av ryska trupper. De fyra områdena föreslår en allmän omröstning för att be Moskva om att acceptera dem som nya delar av den Ryska federationen. Omröstningarna är planerade att starta på fredag.

Den ryska ledaren lovade att stödja folkomröstningarna när det gäller säkerhet och sa att hans regering skulle respektera vilka resultat de än ger. Rysslands mål är att skydda civila från den ukrainska regeringen, som har eskalerat förföljelsen av sina motståndare på hemmaplan och för att de använer terrortaktik mot människor som bor i Rysslandskontrollerade länder, sa Putin.

Text: RT.com, “Russia to begin partial mobilization” | Översättning: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Andy S, varför svarar du inte på hur många barn/civila uza/nato mördade i irak, libyen, jugoslavien…kan du jämföra det med vad som händer i ukraina, så varsogod….

  • Du får nog ta och läsa ordentligt det jag skriver. Krig har aldrig någon vinnare. Det jag ifrågasätter är den idioti som råder på det här forumet där man försvarar in diktator som Putin. Sedan så är jag med vaken över vad som händer i Ukraina.

   Människor dör och kommer att dö på grund kriget.

   Och din fråga på jämförelse är inte genomtänkt från din sida.

 • Andy S, varför svarar du inte på hur många barn/civila uza/nato mördade i irak, libyen, jugoslavien…kan du jämföra det med vad som händer i ukraina, så varsogod….

  • Du får nog ta och läsa ordentligt det jag skriver. Krig har aldrig någon vinnare. Det jag ifrågasätter är den idioti som råder på det här forumet där man försvarar in diktator som Putin. Sedan så är jag med vaken över vad som händer i Ukraina.

   Människor dör och kommer att dö på grund kriget.

   Och din fråga på jämförelse är inte genomtänkt från din sida.

 • Nu används Vofs taktik i kommentarerna. Man jämför putin med usa ledare och påstår med sagor om att putin minsann är diktator och mördar och tystar folk.
  Voffarna kunde gärna visa siffror på hur många barn/civila som mördades i irak, hur många som avlidit i libyen genom nato bombningar. Visa också med siffror hur många barn/civila som ryssland/ukraina har dödat?
  Ryssland beskyddar sina landsmän i ukraina, vem skyddade usa i irak , libyen, jugoslavien

  • Svårt att se att myntet har en framsida och en baksida?

   Putin är en diktator och en mördare förlåt att jag stör din falska verklighetsbild och skakar om den..

   Din älskade Diktator har tystat många oliktänkande i Ryssland och andra länder.

   Har du läst mig jämföra Putin med Biden?

   Båda dessa ledare är av ondo…

 • På grund att vestländerna är köpare till rysk gas,olja,kål,konstgödsel,väte,majsmattolja och övriga produkter om rysland ockupera västländerna kan inte sälja till sig själv de grejerna,väst politikerna bara driver högre priserna så att rysland säljer mindre för mera pengar världen är inte bara västerlenderna asiatiska marknaden är mycket störe

 • Nu används Vofs taktik i kommentarerna. Man jämför putin med usa ledare och påstår med sagor om att putin minsann är diktator och mördar och tystar folk.
  Voffarna kunde gärna visa siffror på hur många barn/civila som mördades i irak, hur många som avlidit i libyen genom nato bombningar. Visa också med siffror hur många barn/civila som ryssland/ukraina har dödat?
  Ryssland beskyddar sina landsmän i ukraina, vem skyddade usa i irak , libyen, jugoslavien

  • Svårt att se att myntet har en framsida och en baksida?

   Putin är en diktator och en mördare förlåt att jag stör din falska verklighetsbild och skakar om den..

   Din älskade Diktator har tystat många oliktänkande i Ryssland och andra länder.

   Har du läst mig jämföra Putin med Biden?

   Båda dessa ledare är av ondo…

 • På grund att vestländerna är köpare till rysk gas,olja,kål,konstgödsel,väte,majsmattolja och övriga produkter om rysland ockupera västländerna kan inte sälja till sig själv de grejerna,väst politikerna bara driver högre priserna så att rysland säljer mindre för mera pengar världen är inte bara västerlenderna asiatiska marknaden är mycket störe

 • Magdalena Andersson svarar Putin (kanske manustips direkt från NATO) :

  “-EU och Sverige fördömer kraftfullt Rysslands fortsatta aggression mot Ukraina och planerna på ytterligare så kallade folkomröstningar på ryskkontrollerat territorium i Ukraina. Eventuella sådana saknar varje form av legitimitet och vore ytterligare flagranta brott mot folkrätten.

  -Tillsammans med EU och andra partner kommer vi att diskutera lämpliga åtgärder som svar på Rysslands oacceptabla agerande, inklusive i form av ytterligare sanktioner, säger statsministern vidare.

  Rysslands försök att påverka vår politik kommer inte att lyckas. Vårt stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet förblir orubbligt, slår statsminister Andersson fast.”

  https://www.regeringen.se/uttalanden/20222/09/uttalande-av-statsministern-med-anledning-av-rysslands-fortsatta-aggression-mot-ukraina/

  • Rysslands försök att påverka vår politik kommer inte att lyckas”.

   Om Putte vill förstöra vårat land så behöver han väl bara sätta sig på första parket och titta på Svenskens kollektiva självmord. Öka koldioxidutsläppen för att rädda klimatet till en nkostnad av ca 1000 kr per person och månad. Ett fullständigt utraderande av kön och reproduktion. Ett genmodifieringsprogram som fortsätter med oförminskad politiska ryggdunkar för att invalidisera befolkningen osv.

   Vill Putte å andra sidan påverka vår politik tilldet bättre så borde han väl hyllas?

 • Magdalena Andersson svarar Putin (kanske manustips direkt från NATO) :

  “-EU och Sverige fördömer kraftfullt Rysslands fortsatta aggression mot Ukraina och planerna på ytterligare så kallade folkomröstningar på ryskkontrollerat territorium i Ukraina. Eventuella sådana saknar varje form av legitimitet och vore ytterligare flagranta brott mot folkrätten.

  -Tillsammans med EU och andra partner kommer vi att diskutera lämpliga åtgärder som svar på Rysslands oacceptabla agerande, inklusive i form av ytterligare sanktioner, säger statsministern vidare.

  Rysslands försök att påverka vår politik kommer inte att lyckas. Vårt stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet förblir orubbligt, slår statsminister Andersson fast.”

  https://www.regeringen.se/uttalanden/20222/09/uttalande-av-statsministern-med-anledning-av-rysslands-fortsatta-aggression-mot-ukraina/

  • Rysslands försök att påverka vår politik kommer inte att lyckas”.

   Om Putte vill förstöra vårat land så behöver han väl bara sätta sig på första parket och titta på Svenskens kollektiva självmord. Öka koldioxidutsläppen för att rädda klimatet till en nkostnad av ca 1000 kr per person och månad. Ett fullständigt utraderande av kön och reproduktion. Ett genmodifieringsprogram som fortsätter med oförminskad politiska ryggdunkar för att invalidisera befolkningen osv.

   Vill Putte å andra sidan påverka vår politik tilldet bättre så borde han väl hyllas?

 • Jag anser att anglosaxernas avsikt är att förstöra Tyskland genom att hålla igång konflikten utan att överträda Rysslands kärnvapentröskel VAD USAS territorium beträffar men däremot är dom mer villiga att överskrida den tröskeln beträffande Europeiska mål.
  Faktiskt inklusive brittiska mål gissar jag.
  Britternas överhet har många ställen att fly till.
  Dom organiserade en speciell flygförbindelse till Australien i början av Ukrainakriget.
  Därifrån studsar dom kanske vidare…
  Men Ryssland måste både av i artikeln angivna skäl öka insatserna men även av skälet, gissar jag, att Donbass måste, inför fredagens omröstning, känna sig säkra mot bakgrunden av Ukrainas snabba avancerande vid Kharkov.
  Där hade Ryssland redan evakuerat de civila efter vad jag förstår och Ukraina slog in en öppen dörr men för de som röstar finns det ju ändå en oro kan jag tänka mig.
  Putin agerar som vanligt klokt.

  • Om Putin agerar klokt kan diskuteras. Man kan inte ha tänkt igen ordentligt när man skriver något sådant.. Jag ställer mig inte på någons sida av kriget. Men att försvara en mördare som Putin är ren idioti. Så många har blivit mördade och nystystade i Ryssland, och du skriver Putin agerar klokt. Vilken idioti.. Sedan är inte den som anser Biden är bättre.

   I det här kriget är det inga vinnare..

   Ingen agerar klokt enligt mig.

   • Nu var det väl ändå Ukraina som började mördandet! Och nog finns betydligt värre mördare i USA än Putin…Trots allt har ju USA mördat miljontals i sina krig de senaste 20 åren vilket en del tycks “glömt” bort. Biden är en av nutidens värsta krigsförbrytare och dessutom så vem är han att peka finger åt andra?

    • Ukraina har inte börjat med något mördande, man har försökt att återställa sin territoriella integritet sedan 2014. Alla Ukrainska områden röstade med klar majoritet att lämna Sovjet och bli en del av Ukraina. Bara för att USA har betett sig hemskt i många länder ger det inte Ryssland rätten att bete sig hemskt.

     • Kriget i Ukraina är komplicerat och många har åsikter omkring det liksom jag.

      Men jag har både varit i Ukraina och Ryssland med hjälpsändningar och det var en intressant tid.

      Nu pågår det andra tider i Ryssland där Putin avrättar oliktänkande personer.

      Det råder diktatur nu i Ryssland.

      Men sedan ser vi USA där har man en förvirrad president som inte har alla hjärnceller klara ( frågan är om jag har det).

      Det jag blir störd av är dessa Putin älskare som skriver här och försvarar hans agerande i Ukraina.

      Jag kan instämma att kriget troligen startades av provokation från NATO.

      Men Putin liksom Biden är goda vänner till Klaus Schwab och drivs av onda makter.

      Så nej dessa människor agerar i dårskap som leder till kärnvapenkrig snart.

      • Byt ut ordet Ryssland mot Zelensky-regimen så stämmer en del av dina påstående. Det råder dikatur nu i Ukraina. zelenskyregimen förbjuder och mördar oppositionella tom sina egna förhandlare. Dom förbjuder fackföreningar för att tillgodose anglosaxiska imperiets behov av billig arbetskraft. Och diskriminerar grovt människor av rysk etnicitet och mördar med artilleriet kvinnor barn och gamla.
       Och du Andy det finns andra som arbetat med hjälpsändningar och bistått med sjukvård av Ukrainas militär. Dom berättar om hur deras sjukvårdsutrustning stjäls av Ukrainaregimens säkerhetspersonal och säljs på svarta börsen så att hjälparbetarna tvingas gömma saker ‘under blöjorna’ – jag vet inte exakt vad dom menar men jag antar att den korrupta Zelenskyregimens säkerhetspersonal inte letar överallt.
       Din uppfattning i sakfrågan skulle öka i precision om du lyssnade på båda sidor. Dina påståenden rimmar väl med CIA-styrda lögnmedier men inte med verkligheten.

       • Jag lyssnar på båda sidor som sagt.
        Vad är verkligheten för dig?

        Ja det råder en form av diktatur i Ukraina med men det rättfärdiggör inte vad Putin gör mot både sitt eget folk och i Ukraina.

        Mina påståenden rimmar nog mer med sanningen än vad du tror på.

        Och jag är ganska källkritisk av mig och står om du kan läsa inte på någon sida dvs Biden eller Putin.

        • Din källkritik är usel men du är inte ensam om att ha blivit grundlurad av den mäktiga oligarki som kontrollerar nästan all opinionsbildning.
         Det finns ju överssättningsfunktion som fungerar riktigt bra nuförtiden och det finns inget som hindrar dig att följa den ryska sidan på massor av webbsidor med info som har visat sig stämma väldigt mycket bättre än de ursprungliga väst-sagorna.
         Bli inte som politikerna dvs rädd för att USA ska spionera på dem och se att dom läser annat än västpropaganda.
         Den rädslan tror jag nämligen har gjort dem dummare och okunnigare än någonsin.
         Efter Edward Snowden och efter avslöjanden av USAs spionage direkt på EUs politiker tror jag att dom är extra rädda att falla i onåd och det kan mycket väl ha varit avsiktliga läckor från USA självt för att skrämma sina vasaller till lydnad.

        • Jo jag har ibland tagit upp Pawns in the game eftersom författarens svärfar var brittisk agent och var inblandad i innehållet. Speciellt har jag påpekat att inriktningen bland annat var att insinunera saker om Tyska 1800-talsprofessorer som bara återgav vad som faktiskt hände.
         Medan britterna däremot organiserade det mesta som hände(!) vilket de flesta inte är medvetna om…
         Jag uppfattar Pawns in the Game som i inofficiellt godkänd av brittiska propagandasektorn.
         Och den sektorn låg sannolikt bakom Sion Vises Protokoll i dess första utkast från 1858 då Bismarck samrådde med Rothschilds och frimurarhövdingen Lord Palmerston händelsevis för några månader ej ingick i Kabinettet.
         Allt det du berör kokar ner till att britterna ville bevara guldkalven bankväsendet i britternas tjänst. Därför måste alla rivaler vändas emot en viss grupp. Om finansvärlden då verkligen hade makt att ignorera britternas vilja skulle inga världskrig tvunget ha inträffat utan fred och ekonomisk utveckling hade varit möjlig.
         Den ondska du beskriver är besläktad med riter för att folk ska initieras och ha gemensamma hemligheter som binder dem samman så att de mäktigaste kan lita på varandra och på sina adepter och så att dom som eventuellt har äkta kristen etik blir avslöjade vid initieringen eftersom de vägrar att delta i tex ritualmord och andra tabubelagda övergrepp. VT berättade en rätt ruggig (fiktiv eller sann) historia om sånt nyligen om medlemmar ur britternas Cecil Rhodes-kretsar.

        • Ja du verkar då inte vara direkt källkritisk och må se att ett mynt har två sidor
         Grundlurad är jag inte eftersom sanningen jag tror på är större än de lögner som vi ser idag.
         Till helgen kommer det att genomföras folkomröstningar i de av Ryssland ockuperade områdena. Detta kan leda till en stor risk för utökning av kriget. Dessa ”folkomröstningar” är på förhand utgången bestämd, det kommer Putin att se till.

         Det kommer att bli en mycket stor majoritet för att dessa områden skall anslutas till Ryssland. Det kan kanske bli ett par %, kanske runt 98%, för en sådan anslutning. Det kan ju då ge sken av att omröstningen varit demokratisk, fast utgången är styrd från Ryssland.
         För övrigt är omröstningen illegal, man kan inte genomföra sådana omröstningar på en ockuperad mark, men det tar naturligtvis inte Putin någon notis om, han lever i sin egen värld med sina egna lagar.
         Varför omröstningen är så farlig och utgången av den är att om Ukraina fortsätter att försöka återerövra dessa områden, så kan Putin mena att Ukraina attackerar Ryssland. Det innebär att Ryssland kan mobilisera än fler soldater och gå i krig med Ukraina, det som Ryssland hitintills bara kallat för en ”militär operation”.
         Att dessa ”folkomröstningar” är farlig för utvecklingen av kriget det anser SVT:s korrespondent Bert Sundström, så här sägs det på SVT:s webbsida enligt Sundström: ”Det kanske mest alarmerande med utvecklingen av de planerade så kallade “folkomröstningarna” som ska hållas nu.

        • Donbass befolkning vädjade enträget redan för 8 år sen när den USA-tillsatta fascistregimen började med sina vidriga illdåd.
         Ryssland kan eventuellt avsiktligt ha låtit Ukraina slå in en öppen dörr vid Kharkov för att hemmaopinionen ska begära förstärkta militära insatser i ljuset av Ukrainas NATO-tränade och ledda trupper höjer insatsen.
         Inför övergången från SMO till krig vill Ryssland som i motsats till väst följer internationell rätt, ha tillhörande formaliteter uppfyllda. Folkomröstningen krävs för det och Ryssland har sagt att dom kommer att acceptera resultatet.
         Men om Donbass befolkning skulle säga nej kommer dom antagligen inte att få samma resoluta beskydd som om dom röstar Ja.
         Detta inser Donbass ledare vilket naturligtvis påverkar det opinionsbildande trycket.
         Eftersom befolkningen som valt att inte emigrera blir beskjutna hela tiden och USA skickar vapen med ännu längre räckvidd verkar det konstigt om befolkningen skulle välja att bevara det nuvarande tillståndet oavsett hur entusiastiska dom egentligen är för Ryssland.
         USA ger dom inte mycket val.
         USA är ute efter att förstöra Europa medan uppmärksamheten är på semester.

     • Haha..ook. Men Roger..vem ska då försvara de länder där washington/hato varit inne och röjt i. Om ditt hem hade blivit demonterat av hato, skulle du inte vilja att någon hjälpte dig.. El du hade dragit på dig stålmannendräkten och fixat det själv..Nä sluta va en shill här på forumet och väx upp, please

    • Men det är inte poängen utan att försvara en mördare som Putin som en del av er gör här visar på ren idioti.

     Jag är inte positiv till Biden heller Benny. Och ser att NATO är provocerande.

     Men att skriva Putin agerar klokt då lyser varningssignaler..

     • Putin och Lavrov agerar mkt klokt. Du hade gjort detsamma om du hade försökt förhandla med din granne i 8år men bara skådat förödelse runt dig. Du hade förstått att om du inte slår tillbaka mot oprovocerat våld så hade det varit din tur nästa gång. Såvida du inte hade varit världsmästare i boxning, och det är precis det Ryssland är. Dock hade inte sluggerpunchen och dekadenta ‘väst’ räknat med detta (ofattbart nog, el så har de gjort det). Hur som helst är det över med idealismen och hur ‘det bör vara’. Så hade du också resonerat, garanterat

      • Nej jag hade inte mördat mina grannar.

       Jag har förstått att det är idioti att försvara våld.

       Min tro på Jesus Kristus världens frälsare är min grund och den är grunden för mitt liv.

       Putin eller dessa världsledare agerande kan man ifrågasätta.

       USA ex tror de är världens frälsare och vi ser hur det fungerar.

       Vårt eget land och styrande kan vi skriva en bok om..

       Världen behöver lära Jesus Kristus som frälsare det är vad jag tror på.

       Som gatans barn har jag sett våldet och det fungerade inte.

       Jag har använt våld och blivit utsatt för våld..

       Tror inte på våld som verktyg.

  • Jag brukar gnälla på dig Peter.

   Men måste säga det var en ovanligt sund, logisk och strukturerad kommentar.

   Ja man kan väl tycka vad man vill om Putte, men han kan sina grejer och är konsekvent i det han gör.

   Det skadar väl kanske inte om folk förbereder sig? Händer något den 24/9 som vissa förutspår, så är väl kanske inte jag den främste optimisten.

   https://www.nyatider.nu/prepping-sa-overlever-du-ett-karnvapenkrig/

   Vissa “klimatförändringar” lokalt får man nog räkna med. Men det är nog inte så dödsdömt att överleva som många tror. Frågan är väl till vad?

   • Många bra kommentarer i tråden. Efter att nu ha umgåtts med folk från lite skilda läger under några år så kan jag bara säga att de inblandade i detta spektakel oftast vet mindre än vad som skrivs ut i dessa kommentarsfält. Allting är ju styrt från en helt annan nivå där man via bots eller influencers idag kör sitt race. Det har kokat ihop nu och den kommande helgen verkar vara det datum då dekokten kommer visas upp och avsmakas. Har för mej att uttrycket “håll grytan kokande” kan förknippas med att Rockefellers har styrt exv Jehovas vittnen sedan början av 1900-talet. Vakttornet blir en minaret i det nya paradigmet.

 • Jag anser att anglosaxernas avsikt är att förstöra Tyskland genom att hålla igång konflikten utan att överträda Rysslands kärnvapentröskel VAD USAS territorium beträffar men däremot är dom mer villiga att överskrida den tröskeln beträffande Europeiska mål.
  Faktiskt inklusive brittiska mål gissar jag.
  Britternas överhet har många ställen att fly till.
  Dom organiserade en speciell flygförbindelse till Australien i början av Ukrainakriget.
  Därifrån studsar dom kanske vidare…
  Men Ryssland måste både av i artikeln angivna skäl öka insatserna men även av skälet, gissar jag, att Donbass måste, inför fredagens omröstning, känna sig säkra mot bakgrunden av Ukrainas snabba avancerande vid Kharkov.
  Där hade Ryssland redan evakuerat de civila efter vad jag förstår och Ukraina slog in en öppen dörr men för de som röstar finns det ju ändå en oro kan jag tänka mig.
  Putin agerar som vanligt klokt.

  • Om Putin agerar klokt kan diskuteras. Man kan inte ha tänkt igen ordentligt när man skriver något sådant.. Jag ställer mig inte på någons sida av kriget. Men att försvara en mördare som Putin är ren idioti. Så många har blivit mördade och nystystade i Ryssland, och du skriver Putin agerar klokt. Vilken idioti.. Sedan är inte den som anser Biden är bättre.

   I det här kriget är det inga vinnare..

   Ingen agerar klokt enligt mig.

   • Nu var det väl ändå Ukraina som började mördandet! Och nog finns betydligt värre mördare i USA än Putin…Trots allt har ju USA mördat miljontals i sina krig de senaste 20 åren vilket en del tycks “glömt” bort. Biden är en av nutidens värsta krigsförbrytare och dessutom så vem är han att peka finger åt andra?

  • Jag brukar gnälla på dig Peter.

   Men måste säga det var en ovanligt sund, logisk och strukturerad kommentar.

   Ja man kan väl tycka vad man vill om Putte, men han kan sina grejer och är konsekvent i det han gör.

   Det skadar väl kanske inte om folk förbereder sig? Händer något den 24/9 som vissa förutspår, så är väl kanske inte jag den främste optimisten.

   https://www.nyatider.nu/prepping-sa-overlever-du-ett-karnvapenkrig/

   Vissa “klimatförändringar” lokalt får man nog räkna med. Men det är nog inte så dödsdömt att överleva som många tror. Frågan är väl till vad?

   • Många bra kommentarer i tråden. Efter att nu ha umgåtts med folk från lite skilda läger under några år så kan jag bara säga att de inblandade i detta spektakel oftast vet mindre än vad som skrivs ut i dessa kommentarsfält. Allting är ju styrt från en helt annan nivå där man via bots eller influencers idag kör sitt race. Det har kokat ihop nu och den kommande helgen verkar vara det datum då dekokten kommer visas upp och avsmakas. Har för mej att uttrycket “håll grytan kokande” kan förknippas med att Rockefellers har styrt exv Jehovas vittnen sedan början av 1900-talet. Vakttornet blir en minaret i det nya paradigmet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *