PayPal drar tillbaka hotet om att bötfälla kunder 28000 kr för desinformation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 oktober 2022
- NewsVoice redaktion
PayPal, San Jose Headquarters. Foto: Sagar Savla. Licens: CC BY-SA 3.0
PayPal, San Jose Headquarters. Foto: Sagar Savla. Licens: CC BY-SA 3.0
PayPal, San Jose Headquarters. Foto: Sagar Savla. Licens: CC BY-SA 3.0

MEDIA. PayPal backar på en nyligen offentliggjord policy som innebär att användare som sprider  påstådd desinformation kommer att bötfällas med 28000 kr. Paypals ledning menar att  det hela var ett misstag. Vändningen kom efter att policyförändringarna väckt kraftig kritik på Twitter, skriver Yahoo News.

“Ett AUP-meddelande gick nyligen ut av misstag som innehöll felaktig information. PayPal bötfäller inte människor för felaktig information och detta språk var aldrig avsett att infogas i vår policy. Våra team arbetar med att korrigera våra policysidor. Vi är ledsna för förvirringen detta har orsakat”, säger en talesperson till National Review i ett skriftligt uttalande.

Tidigare PayPal-presidenten David Marcus angrep Paypal över påståendet att företaget till och med till varnade att man planerade att lägga beslag på kunders pengar om de funnit deras åsikter stötande.

“Det är svårt för mig att öppet kritisera ett företag som jag brukade älska och gav så mycket till, men @PayPals nya AUP går emot allt jag tror på”, sa kryptovalutaentreprenören i lördags. “Ett privat företag bestämmer sig nu för att ta dina pengar om du säger något de inte håller med om. Vilket vansinne.”

Elon Musk svarade, “Agreed”, i en kommentar som fick tusentals likes.

De nya villkoren var planerade att läggas till i avsnittet om begränsad aktivitet i PayPals användaravtal från och med den 3 november 2022, rapporterade Daily Wire. Ändringarna inkluderade förbud mot att sända, publicera meddelanden, innehåll eller material som främjar påstådd felaktig information.

Att bryta mot regeln mot desinformation och hatretorik “kan utsätta dig för skadestånd, inklusive likvidation på $2 500,00 US-dollar per överträdelse, som kan debiteras direkt från ditt PayPal-konto”, hade företaget ursprungligen varnat.

Källa: Caroline Downey, “PayPal Pulls Back, Says It Won’t Fine Customers $2,500 for ‘Misinformation’ after Backlash”, Yahoo News | Översättning och sammanfattning: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Paypal