Tulsi Gabbards kopplingar till World Economic Forum – En samvetsfråga?

publicerad 18 oktober 2022
- av Christian Pavón
Tulsi Gabbard - Pressfoto: US Congress, Public Domain

OPINION. Den omtyckta före detta representatshusledamoten och demokraten Tulsi Gabbard har den senaste tiden väckt stor kontrovers sedan hon i en offentlig video gått ut och annonserat att anledningen att hon lämnar sitt parti Demokraterna eftersom det består av en grupp självutnämnda elitister som vill ta över världen med hjälp av politisk korrekt wokeism.

Text: Christian Pavón

“Jag kan inte längre vara kvar i dagens Demokratiska parti som helt kontrolleras av en elitistisk kabal av krigshetsare, som drivs av feg ”wokeness”, som splittrar oss genom att rasifiera varje fråga och elda på anti-vit rasism, som aktivt arbetar för att underminera våra gudagivna friheter som är inskrivna i konstitutionen och som är fientliga mot troende och spirituella människor” – Tulsi Gabbard: ”Demokraterna styrs av en elitistisk anti-vit krigshetsande kabal”

Detta gjorde henne ännu mer populär då det visade att hon öppet vågade säga det som väldigt många anser är sanningen men praktiskt taget inga politiker eller övriga offentliga personer säger, men samtidigt finns det bevis på Twitter som talar för att Tulsi Gabbard har dragit en vals om hur mycket hon själv velat tillhöra eliten.

Vad är då dessa bevis?

År 2015 skrev Tulsi på Twitter att hon var stolt över att ha blivit utvald av World Economic Forum till att bli en av deras ”young global voices”. Efteråt har dock Tulsi också förnekat detta på Twitter, trots att hon själv skrivit det när det begav sig.

Tulsi Gabbard 18 mars 2015 på Twitter, skärmdump.
Tulsi Gabbard den 18:e mars 2015 på Twitter, skärmdump.

Tulsi har länge slagits emot globalism och kritiserat amerikansk utrikespolitik för att vara imperialistisk.

Tulsi har också berättat om en obehaglig händelse där hon blev i princip attackerad av en okänd man på en restaurang som skrek om att hon samarbetar med Klaus Schwab. Hon skriver själv efteråt att hon inte alls förstår varför han riktade en sådan anklagelse emot henne och framställer det som befängt och helt taget ur luften.

Naturligtvis är det obehagligt att bli överfallen, men borde inte Tulsi ha lite mer förståelse för att folk får sådana misstankar när hon förnekar någonting som finns öppet att se på nätet?

”Internet glömmer inte” finns det ett uttryck som heter. Det uttrycket är speciellt sant när man har 1,6 miljoner följare på Twitter, över 400.000 följare på Youtube och ännu fler följare på många andra informationsplattformar och sociala medier.

Young Global Leaders är en av World Economic Forums viktigaste farmarprogram för framtida ledare och opinionsbildare på hög nivå och indikerar att man anses ha en  väldigt hög status av den organisationen.

En person som varit med där är bland annat Justin Trudeau, en person som infört massor med toalitära drakoniska lagar under Covid-19.

Kommentar

Att Tulsi varit en medlem av Young Global Leaders och till och med var smickrad över utnämningen är ingenting konstigt. Hon var ung, hon var kanske naiv inför vad WEF står för, men det som är konstigt och uppseendeväckande är att ljuga om det faktum att hon påstår att en Tweet som bevisligen hon själv postat inte fanns och att hon aldrig varit en Young Global Leader trots att vi vet det med 100% säkerhet.

Det som väcker tvivel är inte att du Tulsi varit med i Young Global Leaders. Vi kan alla göra felbedömningar och oförnuftiga beslut. Det som skapar tvivel är efterkonstruktionen.

Text: Christian Pavón

Källa och relaterat