Tulsi Gabbards kopplingar till World Economic Forum – En samvetsfråga?

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 18 oktober 2022
- Christian Pavón, jurist
Tulsi Gabbard - Pressfoto: US Congress, Public Domain

OPINION. Den omtyckta före detta representatshusledamoten och demokraten Tulsi Gabbard har den senaste tiden väckt stor kontrovers sedan hon i en offentlig video gått ut och annonserat att anledningen att hon lämnar sitt parti Demokraterna eftersom det består av en grupp självutnämnda elitister som vill ta över världen med hjälp av politisk korrekt wokeism.

Text: Christian Pavón

“Jag kan inte längre vara kvar i dagens Demokratiska parti som helt kontrolleras av en elitistisk kabal av krigshetsare, som drivs av feg ”wokeness”, som splittrar oss genom att rasifiera varje fråga och elda på anti-vit rasism, som aktivt arbetar för att underminera våra gudagivna friheter som är inskrivna i konstitutionen och som är fientliga mot troende och spirituella människor” – Tulsi Gabbard: ”Demokraterna styrs av en elitistisk anti-vit krigshetsande kabal”

Detta gjorde henne ännu mer populär då det visade att hon öppet vågade säga det som väldigt många anser är sanningen men praktiskt taget inga politiker eller övriga offentliga personer säger, men samtidigt finns det bevis på Twitter som talar för att Tulsi Gabbard har dragit en vals om hur mycket hon själv velat tillhöra eliten.

Vad är då dessa bevis?

År 2015 skrev Tulsi på Twitter att hon var stolt över att ha blivit utvald av World Economic Forum till att bli en av deras ”young global voices”. Efteråt har dock Tulsi också förnekat detta på Twitter, trots att hon själv skrivit det när det begav sig.

Tulsi Gabbard 18 mars 2015 på Twitter, skärmdump.
Tulsi Gabbard den 18:e mars 2015 på Twitter, skärmdump.

Tulsi har länge slagits emot globalism och kritiserat amerikansk utrikespolitik för att vara imperialistisk.

Tulsi har också berättat om en obehaglig händelse där hon blev i princip attackerad av en okänd man på en restaurang som skrek om att hon samarbetar med Klaus Schwab. Hon skriver själv efteråt att hon inte alls förstår varför han riktade en sådan anklagelse emot henne och framställer det som befängt och helt taget ur luften.

Naturligtvis är det obehagligt att bli överfallen, men borde inte Tulsi ha lite mer förståelse för att folk får sådana misstankar när hon förnekar någonting som finns öppet att se på nätet?

”Internet glömmer inte” finns det ett uttryck som heter. Det uttrycket är speciellt sant när man har 1,6 miljoner följare på Twitter, över 400.000 följare på Youtube och ännu fler följare på många andra informationsplattformar och sociala medier.

Young Global Leaders är en av World Economic Forums viktigaste farmarprogram för framtida ledare och opinionsbildare på hög nivå och indikerar att man anses ha en  väldigt hög status av den organisationen.

En person som varit med där är bland annat Justin Trudeau, en person som infört massor med toalitära drakoniska lagar under Covid-19.

Kommentar

Att Tulsi varit en medlem av Young Global Leaders och till och med var smickrad över utnämningen är ingenting konstigt. Hon var ung, hon var kanske naiv inför vad WEF står för, men det som är konstigt och uppseendeväckande är att ljuga om det faktum att hon påstår att en Tweet som bevisligen hon själv postat inte fanns och att hon aldrig varit en Young Global Leader trots att vi vet det med 100% säkerhet.

Det som väcker tvivel är inte att du Tulsi varit med i Young Global Leaders. Vi kan alla göra felbedömningar och oförnuftiga beslut. Det som skapar tvivel är efterkonstruktionen.

Text: Christian Pavón

Källa och relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • <blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>While we struggle to afford food and fuel, the elite gathered at Davos/WEF to discuss how we should be allowed to live our lives. Their totalitarian dream of a so-called “Great Reset” where people own nothing and are tracked/monitored with every step, must be condemned by us all.</p>&mdash; Tulsi Gabbard https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f33a.svg (@TulsiGabbard) <a href=”https://twitter.com/TulsiGabbard/status/1531576031307395074?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 31, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

 • Globalisterna har alltid en plan B, hon är kanske just det. Går det åt skogen med plan A, så tar vi till plan B.

 • Jag förstår inte varför denna rubrik är vald? Följer man länkarna till mer info så framgår det tydligt och klart att hon aldrig officiellt tackat ja till utnämningen och dessutom starkt kritiserat YGL. Vad mer begär man av henne! Hon får ju uppenbarligen en mängd priser och utnämningar och av artighet har hon mer eller mindre automatiskt tackat för dessa och när hon sen ser vad det eg. är så säger hon vad hon tycker och agerar efter det. Frispråkighet är ju hennes signum..

  • Artikeln är en opinionsartikel. Jag satte rubriken. Inkom gärna med en replik.

   Min personliga uppfattning är ungefär den som du beskriver. Hon blev bjuden, tackade artigt, men gick aldrig i fällan.

   En sak som framgår i originalartikeln (som hänvisas till) är att WEF satt i system att bjuda in personer i höga positioner som de vill ha med i sitt eget följe. Eftersom en del blir frestade skapar WEF en chimär som ger intrycket av att de har med sig eliten, trots att de egentligen inte har det, en psykologisk operation alltså…

  • Holmans: Hon skrev också på Twitter att hon var glad över utnämningen. Att hon skrev det är inte anmärkningsvärt. Men att hon förnekade det är anmärkningsvärt.

   • När jag läser vidare på länkarna om vad som egentligen hände så har hon inte ens fått frågan om varför hon var “glad” över utnämningen och alltså har hon inte förnekat nånting utan klargjort istället var hon står.Hon fick frågan varför hon var medlem i YGL och hon förnekade detta eftersom hon inte var. är eller vill bli medlem! Inte speciellt anmärkningsvärt med andra ord. Detta är vad hon säger, tydligt och klart:
    “After being bugged online over her picture being on the WEF website as a Young Global Leader, after telling people over and over on Twitter and Instagram that she had never gone to Davos and had nothing to do with the WEF, Tulsi asked the WEF to remove the picture of her from their promotional materials which she never consented to in the first place.”

   • Ok, om du har det som ett kriterie för trovärdighet så har alltså ingen i den nya svenska regeringen trovärdighet och heller inte mer än 80% av befolkningen! Jag håller dock med om att har man gått med på att övertala befolkningen i sitt land att de måste vaccinera sig så stärker det inte ens aktier. Kan du ge mig en referens där hon uppmanar alla att vaccinera sig så får jag ompröva min syn på hennes trovärdighet. Hursomhelst så gör hon vad hon kan för att förhindra utplåningen av jordens civilisation genom kärnvapenkrig som de flesta andra politiker helt blint tycks påskynda.

 • Vem kan man lita på?
  Jag vaknade en morgon med orden att inte tillbe skapelsen framför skaparen.
  Så är det nog tyvärr. Man kan inte lita till 100% på någon människa, men en del är bättre än andra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *