Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Australiens hälsomyndighet avvecklar tredje covid-boostern för alla åldrar

publicerad 16 november 2022
- Gästskribent
Mark Butler, 2014, Melbourne. Foto: Peter Campbell. Licens: CC BY-SA 4.0
Mark Butler, 2014, Melbourne. Foto: Peter Campbell. Licens: CC BY-SA 4.0
Mark Butler, 2014, Melbourne. Foto: Peter Campbell. Licens: CC BY-SA 4.0

COVIDVACCIN. Hälsovården i Australien meddelar att man inte kommer att rekommendera en tredje booster (femte dos) för någon åldersgrupp, trots stigande antal fall och sjukhusvistelser.

På en presskonferens den 15:e november meddelade hälsominister Mark Butler att Australian Technical Advisory Group on Immunization (ATAGI) till stor del baserade sitt beslut på bevis från en Covid-19-våg i Singapore, där allvarlig sjukdom och dödsfall var sällsynta bland personer som redan fått minst två vaccindoser.

Mark Butler konstaterar att fallen i Australien har ökat med 47% den senaste veckan, men att 85% fortfarande ligger under den tidigare toppen i juli. Han menar att nyttan av en femte dos sannolikt skulle vara minimal.

ATAGI Chief Medical Officer Paul Kelly stödde beslutet och sa att Singapore-fallet visar att den nuvarande vågen snabbt skulle nå en topp för att sedan avta.

Dr. Robert Malone, March 26, 2022. Photo: Bright Light News
Dr. Robert Malone, March 26, 2022. Photo: Bright Light News

Vaccinforskare: De ovaccinerade har överlägset bäst immunförsvar

Vaccinforskaren dr Robert W. Malone menar att Australiens hälsomyndigheter misslyckats med att lyfta fram omfattande data som visar att tillfrisknade ovaccinerade patienter (efter en Covid-19-infektion) har ett “överlägset, långvarigt skydd mot sjukdom och död”.

Han anser att det är troligt att alla de som tillskansat sig naturlig immunitet kommer att fortsätta att vara skyddade framgent.

Robert Malone säger också att australiska hälsotjänstemän inte heller nämner alla data som visar att mottagare av flera mRNA Covid-19-booster-doser i realiteten står för den stora majoriteten av sjukhusinläggningar och dödsfall i samband med Covid-19-infektioner.

Malone:

“En rimlig slutsats av allt detta är att, trots utbredd marknadsföring av covid-rädsloporr via företagsmedia, är att de för närvarande cirkulerande Omicron-varianterna inte utgör ett stort folkhälsohot baserat på färska data från Singapore.”

Global “biosäkerhetsapparat” baserad på injektioner

ATAGI-medlemmen Allen Cheng (Ph.D) sa att ju fler doser du får desto mindre nytta får du av dem. Han anser dock att vaccinerna gjort nytta.

Under hela covidkrisen införde Australien några av de mest drakoniska restriktionerna i världen för sin egen befolkning. Landet fortsätter att investera kraftigt i att bygga en global biosäkerhetsapparat. På måndagen utlovade Australien 50 miljoner dollar till Världsbankens nya globala pandemifond, skriver The Defender.

Källa: “Australian Health Officials Reject 3rd COVID Booster for All Ages”, The Defender | Översättning och sammanfattning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq