Ukrainas vice försvarsminister hoppas att Ryssland ska knäckas med en Black Swan-händelse

publicerad 22 november 2022
- Gästskribent
Ukrainas försvarsminister Volodomyr Havrylov

UKRAINA. Ju sämre Västs proxykrig mot den Ryska Federationen går desto mer lägger sig allt högre nivåer i Västs hierarki i krigets operativa arbete. Den 19 november skedde något som indikerade att den verkliga uppdragsgivaren bakom det fortsatta kriget i Ukraina inte är USA eller ens någon annan nationalstat.

Text: Kristofffer Hell | Bild: Havrylov. Foto: CBS News

Vad är det Ukrainas till synes nyktra vice försvarsminister Volodomyr Havrylov talar om när han i brittisk TV fantiserar om en förestående blixt-från-en-klar-himmel-händelse i Ryssland (Black Swan) som slutar med att president Putin fysiskt eller politiskt avlägsnas, med resultatet att Kiev plötsligt kommer i besittning av Krim? [1]

Volodomyr Havrylov antyder lönnmordsplaner

Försöker han övertyga tittarna om att Kiev har den organisatoriska, finansiella och tekniska förmågan att genomföra en statskupp i Moskva – eller talar han om en helt annan organisation som infiltrerat Ryssland?

När Moskva först rullade in Donbass i februari 2022 möttes det av ukrainsk militär. När Kiev under våren 2022 förlorade kriget, klev USA in och tog över.

I dag frågar en amerikansk politiker om Ukraina blivit en delstat i USA – eftersom USA betalar för allt i landet.

Vem är det som egentligen håller i taktpinnen i Väst för det fortsatta kriget i Ukraina?

USA verkar dock ha börjat tappa intresset för Ukraina.

USA ligger på andra sidan Atlanten och kommer att fortsätta att göra så – oavsett vad som sker i eller med Europa, så länge man inte dras in i ett kärnvapenkrig mot Ryssland.

  • År 2021 drog sig USA ut ur Afghanistan efter tjugo år av krig där. USA finns fortfarande kvar och förblir en global maktfaktor.
  • Är 2011 lämnade USA Irak, efter åtta år av krig. Året efter fanns USA fortfarande kvar och förblev en global maktfaktor.
  • År 1975 flydde USA från Vietnam, efter två decnnier av krig. Samma sak då.

Varför skulle USA inte kunna överge Ukraina 2022-2023?

Den Svarta Svanen

Samtidigt som den ryska armén inför öppen ridå under ordnade former förbereder landet inför den avgörande offensiven som en gång för alla kommer att krossa landets fiender, baserade i Ukraina, och USA visar tecken på att vara berett att resignera och släppa Ukraina som opportunistiskt projekt att komma åt Ryssland – finns alltså andra som vägrar att acceptera detta utfall och tror sig kapabla att iscensätta något inne i Ryssland man tror kommer att knäcka Ryssland och ge Ukraina det man vill.

Rapporter från RT den 21 november 2022 indidikerar att Kievs “svarta svan” allt mer liknar ett Ukrainisk självmål.

Ukrainisk militär verkar i skrivande stund göra allt för att få in en fullträff på det civila kärnkraftverket i Zaporizjza, i hopp om att kontaminera det kommande slagfältet i Ukraina med massor av radioaktivitet i någon form av brända jorden-taktik.

Text: Kristofffer Hell

Referens

  1. Sky News: Ukraine war will be over by end of spring, country’s deputy defence minister predicts

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Han hoppas på ett mirakel. För bara några veckor sedan var Ukraina segrarna när Ryssland lämnade Cherson. Nu talas de om att ukrainarna kommer att frysa och svälta i vinter. Det talas om fredsförhandlingar. Frågan är hur en fred kan se ut?

  • Det finns näst intill ett axiom vad gäller den förtryckande personligheten och det är, hellre dra med sig alla i fallet än att erkänna en försyndelse.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *