Civila brände ner barnvåldtäktsmannens hus och kräver dödsstraff – Peru

publicerad 5 december 2022
- Gästskribent
Juan A. E.García

PERU. En treårig flicka i rosa klänning i Peru försvann på några sekunder när en släkting handlade i en butik. Det kom fram i media vem kidnapparen var. Han var en 48-årig taxichaufför med en blå bil som dokumenterats med övervakningskameror. I Peru finns det många tjuvar så butiker och hus har övervakningskameror. Han kallas för “Monstret från Chiclayo”.

Text: Robin Eriksson, swisha gärna en gåva till 0760-836744

Om man är våldsam i Peru kallas man för “Monstret”, “Kackerlackan” eller “Råttan”, men  om du kallar en våldsam människa i Peru för en hund blir peruanerna arga och säger att man ska sluta kränka deras hundar.

Alla andra taxichaufförer och chaufförer i Chiclayo började leta efter flickan när de fick veta vem som kidnappat henne. Det var viktigare än att jobba för pengar. Polisen lyckades gripa kidnapparen på mindre än 24 timmar.

Kidnapparen skyllde på att han druckit berusningsmedel, men mannen erkände. Sedan kom polisen och räddade flickan som var fastbunden på andra våningen i “Monstrets” hus. Polisen hittade sexuella bilder av flickan i mannens telefon.

ArcanumSkolan 2024

Flickan hade blivit kidnappad, torterad och våldtagen, men ej mördad. Flickan som heter Damaris var borta i 15 timmar. När grannarna fick veta vad som hade hänt gick de ut på gatorna och slog sönder Monstrets hus innan de brände ner det.

Barnvåldtäktsmannen heter Juan A. E. García. Han brukade bo i området José Leonardo Ortiz i Chiclayo, en konservativ stad med 600.000 personer invånare i norra Peru.

Stora demonstrationer i Peru

Folk gick ut på gatorna med skyltar och krävde dödsstraff för “Monstret”. I Peru tror de på Bibeln och många tycker att vissa brott ska leda till dödsstraff. Många ledande politiker i Peru (till exempel borgmästaren i Chiclayo) är för dödsstraff för barnvåldtäktsmän, men det är svårt att få igenom sådana lagar på grund av FN och internationella konventioner.

En kvinna som demonstrerade sa att det är möjligt att domstolarna kommer säga att Juan García lider av psykisk ohälsa för att han ska slippa ett ordentligt straff.

Stora folksamlingar kom till polisstationen och letade efter Juan Antonio för de tänkte slå ihjäl eller hänga honom. Vissa kvinnor hade sopkvastar som de tänkte slå ihjäl Monstret med. De lyckades ej för poliserna stoppade dem, men folkmassan var väldigt envis och nära att lyckas.

Det är nästan omöjligt att förflytta Juan García mellan olika byggnader för det står alltid stora folkmassor och väntar på honom och polisen måste klä honom i skyddsväst för det haglar föremål, slag och sparkar mot honom. När polisen tar bilder av Juan García kan han ej se in i kameran för att han skäms. Han är svullen i ansiktet så det ser ut som att någon har slagit honom.

Juan Antonio har bett om en egen cell för medfångarna har sagt att de ska döda honom. De kriminella i Peru tycker att man ej får skada barn, kvinnor, handikappade eller gamlingar. Fängelsets farligaste fångar har citerat Bibeln och uppger att han kommer dödas för att det står så i Bibeln.

Alla andra fångar säger att de inte gillar Juan Antonio och att de “längtar” efter att få träffa honom och ge honom ett fint välkomnande.

En boende i Venezuela berättar att vid barnvåldtäkter brukar poliserna skjuta den kriminelle på polisstationen, annars brukar medfångarna hacka barnvåldtäktsmän i småbitar som en kyckling.

Perus president Pedro Castillo har besökt flickan på sjukhuset och han förespråkar kastrering av personer som våldtar barn. De ansvariga myndigheterna i Peru har sagt att Juan García bör dömas till livstids fängelse. Vicepresidenten Dina Boluarte anser att han ska få ett så hårt straff som möjligt.

Text: Robin Eriksson, swisha gärna en gåva till 0760-836744

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq