Russia Today France lägger ner efter att bankkonton frysts – Pressfriheten för oppositionen i EU avvecklas

-

MEDIA. Det franska kontoret för det ryska TV-nätverket RT meddelade på lördagen att det stänger verksamheten efter att det franska finansdepartementet använt EU:s sanktioner för att frysa kanalens bankkonton.

Beslutet att stänga den ryska kanalen RT France sker efter “fem år av trakasserier” från de franska myndigheterna, sa kanalens chef Xenia Fedorova i ett uttalande. Det franska finansdepartementet sa till AFP att RT Frances tillgångar hade frysts i enlighet med EU:s senaste sanktionspaket och inte på regeringens initiativ.

“Efter fem år av trakasserier har myndigheterna vid makten uppnått sitt mål: stängningen av RT France”, sa Fedorova i ett uttalande som delas på Twitter.

Tidigare i veckan sa Fedorova att hon hade fått ett brev från moderbolagets bank som meddelade att nätverkets medel hade frysts på begäran av den franska finansmyndigheten, vilket gjorde det omöjligt för RT att betala ut löner till sin personal.

“Även om RT France inte finns med på sanktionslistan och har rätt att verka i Frankrike, förlamar ett sådant beslut praktiskt taget vår verksamhet”.

Sanktionspaketet som är det nionde som införts mot Moskva efter starten av Rysslands militära operation i Ukraina i februari förra året tillkännagavs av EU i december 2022. Den svartlistade RT:s moderbolag, TV-Novosti, samt ett antal inhemska ryska TV-nätverk.

RT France förbjöds att  sända i EU redan i juli 2022, efter att EU-domstolen fastställde ett förbud som infördes av EU:s myndigheter i mars samma år. RT France fortsatte ändå att sända online.

Kremls talesman Dmitry Peskov beskrev förbudet som beklagligt och sa att européer angriper sina egna ideal som de torgför över hela världen.

Ryska RT skriver att en källa inom det ryska utrikesdepartementet sagt att Moskva ska svara i natura på det franska finansministeriets beslut.

“Blockeringen av RT France bankkonton kommer att leda till repressalier mot franska medier i Ryssland”.

Tyska tillsynsmyndigheter förbjöd RT:s tyskspråkiga kanal i början av februari 2022. Rysslands utrikesministerium svarade genom att dra tillbaka pressackrediteringen för det tyska statliga TV-bolaget Deutsche Welle, skriver RT.

I Sverige kan du inte besöka Russia Today på domänen RT[punkt]com utan VPN* eftersom svenska myndigheter censurerar kanalen genom blockera RT på svenska internet.

NewsVoice undviker att länka till Russia Today eftersom Facebook och andra sociala kanaler bromsar visningen av våra artiklar om de har aktiva länkar till RT.

Text: Torbjörn Sassersson

Källor

*VPN betyder “virtuellt privat nätverk”, en tjänst som skyddar din internetanslutning och integritet på internet. Ett VPN skapar en krypterad tunnel för dina data och skyddar din identitet online genom att dölja din IP-adress”.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

8 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
25 januari 2023 kl 06:07

November 2022: Video service suspends access in France over censorship demand

“Rumble, a Toronto-based video hosting service similar to YouTube, which touts itself as pro-freedom of speech, has announced that users in France will no longer be able to access the site. The suspension came after a demand by Paris to remove some Russian news sources, the company added.  
The video hosting service said it was committed to not moving the “goalposts” on its policy of platforming users with “unpopular views.” It has challenged the legality of the French order, but for now, access in France will be disabled, the statement on Tuesday said.”

RT

Ladulås
Ladulås
Gäst
22 januari 2023 kl 22:16

Tredje världskriget började för över tjugo år sedan, när NATO (North Atlantic Terror Organization) beslöt att expandera öster om Tyskland. Putin var för korkad för att förstå det, men såg i alla fall till att modernisera Rysslands stridskrafter. Nu har han begripit det och förbereder sig på att hett krig kommer.

När även Henry Kissinger, rådgivare till fyra amerikanska presidenter, nu i Davos förespråkar, att man skall ta in Ukraina i NATO – så är det liktydigt med en krigsförklaring mot Ryssland, eftersom Ryssland i alla fall kommer att krossa Ukraina snart.

Vänsterliberalerna – som i Sverige utgör mer än 80% av befolkningen och 100% i Riksdagen, statsmedia och koncernmedia – får därmed det nya världskrig, som de längtat efter det senaste decenniet. I stort sett alla svenskar jag träffat, utom närmaste familjekretsen, förespråkar krig och tror att NATO kommer att vinna lätt över Ryssland med konventionella vapen, vilket är rena nyset, åtminstone i dagsläget.

Om jag vore Putin skulle jag omedelbart beordra de interkontinentala missilerna i högsta beredskap. Dessutom rekommendera alla BRICS-länder att göra sammalunda, de som har sådana, eftersom NATO kommer att komma efter dem, om NATO lyckas knäcka Ryssland. Därefter ställa ett ultimatum till USA/NATO att backa sin aggression. Om detta inte ger resultat helt enkelt trycka på knappen och utplåna USA, Västeuropa och Mellanöstern.

Då kommer naturligtvis även Ryssland att utplånas av västs missiler. Sedan dör vi alla i strålsjuka – förhoppningsvis hela mänskligheten, så att någon mindre korkad ap-art kan ta över planeten om kanske hundratusen år. Klaus Schwab får sin Great Reset och Bill Gates får se sin dröm om att reducera mänskligheten besannad, men sk*t samma – förhoppningsvis blir jorden av med också dessa galningar.

Väst har, de senaste åren, gjort fullständigt klart att det kommer att krossa Ryssland, vad än Ryssland gör. Ingen idé att vänta – låt Ragnarök komma!

JohnnyD
Johnny
22 januari 2023 kl 14:54

Kalla Kriget 2.0 går sakta men säkert framåt. Ryssland skall isoleras av Västvärlden så mycket som möjligt. Kriget i Ukraina lär fortsätta till sista Ukrainaren och ingen fred verkar möjlig. Det kommer att kosta många liv och mycket pengar, trist.

Namn Efternamn
Namn Efternamn
Gäst
22 januari 2023 kl 10:55

Man når också RT och andra blockerade och censurerade sajter genom att ändra sina DNS-inställningar på browserns inställningar.

Det är lite olika från Browser till browser men i princip:
1, Öppna inställningar.
2, Sök efter DNS
3, Ändra från, vad nu du har, till: 1.1.1.1 eller one.one.one.one eller Cloudflare (1.1.1.1) eller Cloudflare (one.one.one.one)

södergren
södergren
Gäst
Reply to  Namn Efternamn
22 januari 2023 kl 16:05

Skippa DNS och IP nr direkt.

södergren
södergren
Gäst
Reply to  södergren
23 januari 2023 kl 08:23

skall vara: gå på IP nr….

södergren
södergren
Gäst
22 januari 2023 kl 09:57

Belade Ryssland Frankrike med sanktioner, när man sköt sönder Libyen?

My or the highway
My or the highway
Gäst
22 januari 2023 kl 09:31

Den så hypade “regel baserade ordningen” i nötskal. Ni ska bara lyssna på våra egna sanktionerade medie kanaler (som ägs av you know who).

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV