Twitterskandalen: Demokraten Adam Schiff försökte få journalisten Paul Sperrys Twitter-konto stängt för rapportering om visselblåsare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 januari 2023
- NewsVoice redaktion
Demokraten Adam Schiff (Kalifornien). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0

MEDIA. Kaliforniapolitikern Adam Schiff som varit ordförande för House Intelligence Committee vet vad en fri press är, men den senaste Twitter Files-läckan avslöjar att Schiff försökt stänga av journalisten Paul Sperry och andra från Twitter trots att det bryter mot den amerikanska konstitutionen.

Den oberoende journalisten Matt Taibbi publicerade den senaste volymen av Twitter-filerna på tisdagskvällen på uppdrag av den nya Twitter-ägaren Elon Musk.

Twitter-filerna består av rapporter, mail och interna dokument som visar hur Twitter och myndigheter som FBI, CIA och DHS samarbetat för att censurera innehåll som ansågs vara desinformation trots att det strider mot det första tillägget (First Amendment) i den ameriklanska konstitutionen.

First Amendment: “Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.” – Constitution.congress.gov

I Taibbis dump framkommer att Adam Schiff i ett e-postutbyte med Twitter-anställda ville att Twitter skulle stänga ner journalisten Paul Sperry och andra från Twitter. E-postmeddelanden visar en anklagelse från Schiffs kontor som säger att Sperry främjade falska QAnon-konspirationer, vilket var ett sätt att kunna avfärda journalistens avslöjanden om en Trump-läcka.

Paul Sperry skrev i januari 2020 en artikel för RealClearInvestigations om den påstådda “visselblåsaren” bakom den tidigare presidenten Donald Trumps första riksrätt, för vilken Schiff tjänstgjorde som house manager i Vita Huset.

I artikeln skrev Sperry att den dåvarande CIA-analytikern Eric Ciaramella hördes prata i Vita huset med Sean Misko, en anställd från tidigare president Barack Obamas administration.

En före detta tjänsteman som enligt uppgift hörde samtalet sa till Sperry att: “bara några dagar efter att [Trump] svors in försökte de bli av med honom”, skriver New York Post.

Text: NewsVoice

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Adam Schiff
Stöd NewsVoice 2024
  • Varför skulle de hamna i fängelse? Människor har friviligt skrivit under Twitters användarvilkor, och de andra företagens. Det är bra att censuren exponeras mer och mer, absolut.

   Men företagen får väl göra vad de vill med sina företag. Jag menar inte att det är bra. Men de äger ju sina användare, och folk fortsätter använda dem-
   Spelets regler! Att sen be företaget ta bort något kanske inte är så beundransvärt. Men företagen kan ta bort vem de vill på inrådan från vem de vill.

 • Glenn Greenwald: Media Silent as Latest Twitter Files Expose Flagrant Misconduct in Govt. & Journalism

  “In this episode, we take a look at the new installment of the Twitter Files from independent journalist Matt Taibbi, undoubtedly one of the most important and revelatory yet. Among other things, it shines a brand new light on how aggressively and constantly the FBI and other Security State agencies were bombarding Twitter with censorship demands of dissidents, journalists, and critics almost on a daily basis.”

  https://systemupdate.substack.com/p/media-silent-as-latest-twitter-files

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *