Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Linkedin stängde NewsVoice men Riksdagen och Journalistförbundet beviljar presskort

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 februari 2023
- Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson, SVT - Statens Vinklade Television

Publicister som inte är en del av den rådande statsstödda public service-aktivismen har tuffa tider. NewsVoice har aldrig haft en så dålig ekonomi som nu. Jag har blivit tvungen att bromsa alla innehållsleverantörer som fått ersättning till nära noll. Idag avgör läsarna och annonsörerna NewsVoice framtid aldrig mer än tidigare. 

I januari 2023 stängde Linkedin min personliga profil sex månader efter att Linkedin stängt även NewsVoice sida för att jag postat länkar till avslöjande artiklar i NewsVoice om covidbedrägerierna. Det har hittills varit omöjligt att återinrätta båda dessa kanaler.

Skärmdump som visar varningar från Linkedin pga postningar.

I tisdags stängde Facebook mina friheter på kanalerna (profil, grupp och sida) i 3 dygn efter att jag postat ett relevant skämt (se nedan) och en talking-point med en barbröstad Joe Biden i bild.

Skämtet ogillades av Facebook…

 

Facebook hävde i dag 3-dagarsbegränsingen från den 31 januari.

Krisande NewsVoice får rapportera från Riksdagen

Positiva nyheter är att Journalistförbundet beviljade mig ett medlemskap och i januari hämtade jag ut mitt pressleg. Idag beviljade Riksdagsförvaltningen mig presskort så att NewsVoice via mig kan delta med intervjufrågor på Riksdagens presskonferenser.

Sammanfattningsvis befinner sig NewsVoice i en djup kris. NewsVoice är inte bolagiserat, utan är en central verksamhet i mitt enmansföretag Sasser Media Lab, vilket i sin tur är basen för min inkomst och min familjs ekonomi.

NewsVoice upplever samma kris som de flesta andra oberoende nätmedier utom de nätmedier som får presstöd. NewsVoice har nekats presstöd två gånger och den redaktionella verksamheten står och faller med läsarnas vilja att donera och de få kvarvarande annonsörernas förmåga att köpa annonsplatser. I dag slåss nämligen nätmedierna om dessa annonsköpare vars kunder håller hårt i pengarna.

Du kan göra skillnad

Jag vill därför be dig som läsare om du kan bistå med 10 kr eller mer till NewsVoice genom att använda någon av de metoder som vi redovisar på stödsidan. Företag kan förslagsvis bidra genom att annonsera, förutsatt att ditt företag når rätt målgrupp via NewsVoice och de andra sajter vi har i vår lilla sajtpool.

NewsVoice har funnits sedan 2011. Låt oss sikta på att säkra verksamheten ett år i taget så att vi kan fortsätta publicera oberoende journalistik. Jag vill stort tacka alla vardagshjältar som stött NewsVoice genom åren. Det är inte till er jag vänder mig nu utan till alla de som funderat på att ge stöd, men inte kommit i gång.

Torbjörn Sassersson, grundare och redaktör


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq