Sören Andersson Folkhälsomyndigheten: Det är normalt att coviddoser för 1,5 miljarder kr kastas

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 22 februari 2023
- Christian Pavón, jurist
Sören Andersson

Nyligen rapporterade Sveriges Radio och SVT att massor med doser av Covid 19-vaccin destruerats. Detta har enligt den tidigare nationella vaccinsamordnaren Richard Bergström berott på att människor inte tagit dos 3,4 och 5. Detta motsvarar 8,5 miljoner vaccindoser.

Detta är så mycket som en femtedel av alla vaccin som köpts in och innebär alltså att vaccindoser för 1,5 miljarder kr nu förstörs.

Människor har helt enkelt valt att inte ta vaccinet i så hög grad och i SR:s inslag. En 43 årig kvinna som inte tagit något vaccin alls säger:

”Jag har haft Corona 3 gånger och det gick jättebra utan vaccin, det är något de har tagit fram som vi inte litar på.”

På följdfrågan från reportern om hon kan tänka sig ta det i framtiden så svarar hon:

”Jag tänker vänta några år. – Några år? ”Ja till dess att jag kan se vad som hänt med människorna som tagit det.”

Sören Andersson Folkhälsomyndigheten: Det är bra att vara förberedd…

Sören Andersson som är chef för enheten för vaccinationsprogram vid Folkhälsomyndigheten försvarar beslutet och menar att det är naturligt att det blir överblivna doser eftersom det är bra att vara förberedd.

Anser allmänheten att det är försvarbart att det är helt okej att bränna upp vaccindoser för 1,5 miljarder kr? Dessa vaccin var från första början obeprövade och inte så pass efterfrågade av allmänheten på grund av detta skäl.

  • Bör inte Folkhälsomyndigheten ha tagit både såväl mått som steg för att detta skulle inträffa när man hetsar fram ett vaccin och folk blir tveksamma om dess outforskade biverkningar?

Många injicerade har med tiden allt mer ifrågasatt coronavaccinen. En väldigt stor propagandaapparat sattes i rullning i världen för att få människor att även ta uppföljningsdoser (boosters) trots knappt någon information om biverkningarna och trots att uppföljarvaccinen visade sig så verkningslösa.

Text: Christian Pavón

Källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq