World Trade Center-brandman tipsar om storstadsprepping

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 15 februari 2023
- Christian Pavón, jurist
Jason Charles. Foto: Epoch Times
ArcanumSkolan

LIVSSTIL. Epoch Times intervjuade Jason Charles en fd brandman i New York. Charles har under en lång tid sysslat med storstadsprepping och hur man kan klara sig i sin lägenhet under en kortare period vid en stor samhällskris.

Jason Charles blev intresserad av prepping efter att han läste en bok av William R Forstchen med titeln One Second After som handlar om en stad som drabbats av en EMP-attack, en elektromagnetisk puls, som slår ut en hel stads elektriska och informationsbaserade infrastruktur.

Jason har på nära håll sett hur sårbart samhället är vid attacker. Hans första upplevelse av detta var vid terrordådet den 11 september 2001 då han var en av de tjänstgörande brandmännen i World Trade Center.

Storstadspreppring

Charles har en lista över saker som, enligt honom, är absoluta nödvändigheter i en kris:

 1. Ris
 2. Bönor
 3. Vatten
 4. Salt
 5. Socker
 6. Kryddor
 7. Frystorkade grönsaker
 8. Frystorkat kött
 9. Mat som man kan äta direkt ur förpackningen utan tillagning.

Utöver det som Charles anser vara mest nödvändigt tipsar han även om en bärbar kraftstation som kallas för OKMO (okmotech.com), en generator som omvandlar solenergi till elektrisk energi och därmed kan driva de flesta elektriska apparaterna i ett hem.

Bättre attityd gentemot preppers

Charles berättar om hur massmedia ofta utmålat preppers som konspirationsbesatta individer och därför enbart valt att intervjua personer som spårat ur eller tror sig vara förföljda av staten, men Charles har sett en förändrad attityd:

”Folk var preppers även på 1930-talet under depressionen. Vanliga medier har börjat inse att läget i världen ser rätt allvarligt ut och har börjat intervjua oss och de tar oss mer på allvar och tänker att de kanske ändå har en poäng” .

Se hela reportaget på Epoch Times

Källor och relaterat

MSB tipsar dig inför en kris (inkl storstadspreppring)
MSB tipsar dig inför en kris: “Förbered dig för kris” … “Du är en del av Sveriges beredskap.” Foto: MSB.se

MSB tipsar

“På checklistan finns tips på saker som är bra att ha hemma vid en kris i samhället. Använd det du och dina anhöriga behöver. Tänk också på vad ni kan dela på och vad ni kan låna av varandra.” – MSB

 • Radio som går på batterier eller med vev/solceller.
 • Ficklampa och pannlampa med extra batterier.
 • Flaskor och dunkar med rent vatten.
 • Mat som inte behöver kyl eller frys. Mat som kan ätas direkt eller tillagas utan vatten.
 • Stormkök och bränsle. Använd helst utomhus.
 • Sovsäckar, filtar och varma kläder.
 • Tändstickor, stearinljus, värmeljus.
 • Fotogenlampa och bränsle, till exempel lampolja eller fotogen. Tänk på att ha bra ventilation.
 • Alternativ värmekälla som drivs av fotogen, gasol, diesel eller ved.
 • Husapotek, till exempel första hjälpen-kit, sårvård, eventuella viktiga mediciner.
 • Hygienartiklar, till exempel våtservetter, handsprit, blöjor och mensskydd.
 • Extra batterier, laddade powerbanks.
 • Kontanter, om betalkort slutar fungera.
 • Lista på papper med telefonnummer till familj, anhöriga, grannar, sjukhus, kommun, räddningstjänst, elleverantör.

Preppers förbereder sig för den perfekta stormen – Homesteading

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Problemet för oss LCHFare blir den enorma konsumtionen av kolhydrater vid en eventuell kris. Saknar därför konserverad protein samt fett. Föreslår tonfisk i vatten. Kan köpas billigt (tre pack) i massor på ÖB. Annars en bra summering.

  Höns är inte heller att förakta om man bor på landet. De är i stort sätt självförsörjande från tidig vår fram till första snön faller med sitt ständiga födosök samt producerar också ägg i massor. En höna som mår bra kan lägga sex ägg i veckan. Kaniner går också mycket bra. Man kan ha dem i bur md hjul man successivt flyttar runt på tomaten. Finns storas sorter på 10- 15 kg som ger massor av gott mört kött. Sedan kan fiska, vilken är en trevlig sysselsättning för hela familjen.

  • Bra tips! Jo hönor och sådant är guld värt i en sådan situation. Jag tror Jason var väldigt generaliserande i sina tips. Jag tycker tex att Josef Perssons kommentar är mer nyttig i mångt och mycket än Jasons´i alla fall i det samhället vi lever i tyvärr.

   • Vi drev en hönsfarm i fyra år på landstället: vit Stor Cochin, vit Hedemora (Tupp) och plus en massa av andra rasrena sorter vi bytta/sålde som till exempel Queen Silvia. Antalet varierande (6-8 st) då jag slaktade bort alla tuppar (dom vill man inte ha) och behåll

    Vår konsumtion av ägg lägger kring 6-8 per dag och det var inga problem för hönsen att producera det inte. Vi fick så mycket ägg att vi till sist fick sälja av de vi inte själv konsumerade. Kaniner provande vi aldrig men fick tips om det.

   • Potatis fungerar alltid bra. Man behöver inte alls skörda alla på en gång, utan låt dom ligga kvar i jorden och ta bara upp när man behöver dom. I regel ligger dom ca en halvmeter ner i myllan och det dröjer innan kälen når dit. Men artikeln berör hur man överlever i stan, och det är ju en annan femma. Jag skulle inte stanna kvar i stan om krisen blir permanent av de skäl
    Josef Persson tar upp. Fy fan…

 • Problemet för oss LCHFare blir den enorma konsumtionen av kolhydrater vid en eventuell kris. Saknar därför konserverad protein samt fett. Föreslår tonfisk i vatten. Kan köpas billigt (tre pack) i massor på ÖB. Annars en bra summering.

  Höns är inte heller att förakta om man bor på landet. De är i stort sätt självförsörjande från tidig vår fram till första snön faller med sitt ständiga födosök samt producerar också ägg i massor. En höna som mår bra kan lägga sex ägg i veckan. Kaniner går också mycket bra. Man kan ha dem i bur md hjul man successivt flyttar runt på tomaten. Finns storas sorter på 10- 15 kg som ger massor av gott mört kött. Sedan kan fiska, vilken är en trevlig sysselsättning för hela familjen.

  • Bra tips! Jo hönor och sådant är guld värt i en sådan situation. Jag tror Jason var väldigt generaliserande i sina tips. Jag tycker tex att Josef Perssons kommentar är mer nyttig i mångt och mycket än Jasons´i alla fall i det samhället vi lever i tyvärr.

   • Vi drev en hönsfarm i fyra år på landstället: vit Stor Cochin, vit Hedemora (Tupp) och plus en massa av andra rasrena sorter vi bytta/sålde som till exempel Queen Silvia. Antalet varierande (6-8 st) då jag slaktade bort alla tuppar (dom vill man inte ha) och behåll

    Vår konsumtion av ägg lägger kring 6-8 per dag och det var inga problem för hönsen att producera det inte. Vi fick så mycket ägg att vi till sist fick sälja av de vi inte själv konsumerade. Kaniner provande vi aldrig men fick tips om det.

   • Potatis fungerar alltid bra. Man behöver inte alls skörda alla på en gång, utan låt dom ligga kvar i jorden och ta bara upp när man behöver dom. I regel ligger dom ca en halvmeter ner i myllan och det dröjer innan kälen når dit. Men artikeln berör hur man överlever i stan, och det är ju en annan femma. Jag skulle inte stanna kvar i stan om krisen blir permanent av de skäl
    Josef Persson tar upp. Fy fan…

 • Lite sorgligt med alla dessa välmenande preppers. Visst kanske tipsen är nyttiga i viss mån. Lite som första hjälpen!

  Men vill du överleva och kan tänka dig att skydda ditt liv och din familjs genom att ta andras liv? Skaffa dig jägarexamen och vapen. Några veckors strömavbrott, eller en naturkatastrof som jordbävningen nu nyligen är en sak. Men en människa överlever utan mat i 1-2 månader, bara den får vatten.

  Men i en värld där krisen inte är kort och övergående, vilken du lätt överlever i alla fall. I den världen kommer människor sannolikt inte uppföra sig snällt och trevligt. Och den som sparkar på dig när du ligger ner, pissar i din mun, och gräver ner dig levande kommer inte gulla med dig när hen inte ätit på två veckor och polisen skyddar Maffian i Rosenbad mot “terrorister”.

  Skaffa dig jägarexamen, vapen och lär dig fiska. Och gå en överlevnadskurs.

   • Sannolikt är det nog så!

    Själv tror jag mig inte vara kapabel till det. Också därför jag skrev det som en fråga. Tyvärr kommer nog även de som inte tar till svärdet att också förgås. Men för den som är ett av Guds barn är väl inte det ett problem?

    • Ett är säkert I denna konflikt mellan det goda och det onda: Vår Herre kommer segra – och Hans folk med Honom. Prisa Gud !!!

  • Väldigt bra tips! Tyvärr får jag väl säga för det är en tragisk men sann betraktelse om den typ av samhälle vi lever i..

 • Att byta ut USAs ledarskap vore en ännu bättre förberedelse
  Så tycker kloka individer ur USAs etablissemang också
  Men vanligt folk anpassar sig lydigt till vansinnet.

 • Lite sorgligt med alla dessa välmenande preppers. Visst kanske tipsen är nyttiga i viss mån. Lite som första hjälpen!

  Men vill du överleva och kan tänka dig att skydda ditt liv och din familjs genom att ta andras liv? Skaffa dig jägarexamen och vapen. Några veckors strömavbrott, eller en naturkatastrof som jordbävningen nu nyligen är en sak. Men en människa överlever utan mat i 1-2 månader, bara den får vatten.

  Men i en värld där krisen inte är kort och övergående, vilken du lätt överlever i alla fall. I den världen kommer människor sannolikt inte uppföra sig snällt och trevligt. Och den som sparkar på dig när du ligger ner, pissar i din mun, och gräver ner dig levande kommer inte gulla med dig när hen inte ätit på två veckor och polisen skyddar Maffian i Rosenbad mot “terrorister”.

  Skaffa dig jägarexamen, vapen och lär dig fiska. Och gå en överlevnadskurs.

   • Sannolikt är det nog så!

    Själv tror jag mig inte vara kapabel till det. Också därför jag skrev det som en fråga. Tyvärr kommer nog även de som inte tar till svärdet att också förgås. Men för den som är ett av Guds barn är väl inte det ett problem?

    • Ett är säkert I denna konflikt mellan det goda och det onda: Vår Herre kommer segra – och Hans folk med Honom. Prisa Gud !!!

  • Väldigt bra tips! Tyvärr får jag väl säga för det är en tragisk men sann betraktelse om den typ av samhälle vi lever i..

 • Att byta ut USAs ledarskap vore en ännu bättre förberedelse
  Så tycker kloka individer ur USAs etablissemang också
  Men vanligt folk anpassar sig lydigt till vansinnet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *