Folkets Radio om Filip Sjöström och Frihetsrörelsens försvar

publicerad 15 mars 2023
- Gästskribent
Frihetsrörelsens Filip Sjöström
Frihetsrörelsens Filip Sjöström

Det förra programmet ”Psyops åt folket medan agendan rullas ut”, har väckt många och starka reaktioner. Främst många uppskattande kommentarer, men också en del kritik.  En som hörde av sig efter programmet var Filip Sjöström, en ledarna för Frihetsrörelsen*. Han tyckte det var olyckligt att han inte fått vara med och bemöta den kritik som framkommer.

Jag hade sökt honom inför programmet, men utan framgång.  Vi kom överens om att därför göra en kompletterande intervju, där han ges möjlighet att räta ut alla frågetecken kring Frihetsrörelsen. Huruvida han lyckas med det är upp till var och en att avgöra.

I vilket fall som helst förtjänar han en eloge för sin vilja att mötas i ett konstruktivt samtal.

Nätverket kring  ”Make Sweden Great Again”, som också omnämns i senaste avsnittet (i kapitlet som belyser Trump och Qanon) har i stället inriktat sig på en massiv smutskastningskampanj, där deras digitala ”torpeder” försöker misstänkliggöra mig och Folkets Radio för att vara i maskopi med den djupa staten och Wallenberg, med min bror och med min kusin, med Sveriges Radio och med Källkritikbyrån m.fl. Det vore nästan enklare att göra en lista över de personer och instanser som de inte hävdar att jag är i maskopi med.

Jag sa till en vän första gången en av mina intervjuer plockades ned av Youtube, att som journalist är väl detta bland de finaste utmärkelser man kan få. Journalistiska priser är ju annars ofta en indikation på att man varit foglig, och hållit sig borta från journalistikens no go-zoner. Men om mäktiga intressen finner ens reportage värda att censurera måste man ju ha gjort någonting rätt.

Detsamma får väl sägas om organiserade förtalskampanjer. Det är ett kvitto så gott som något på att ens journalistik är relevant.

Text: Per Shapiro, Folkets Radio

* Max Winter var den person som tog över stafettpinnen efter Filip Sjöström som ledare för den Stockholmsbaserade proteströrelsen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • När har Philip Sjöström sagt sig vara kristen?

  “Som kristen ska man definitivt inte ägna sig åt miljöarbete”?

  Så du vill leva på en soptipp tills domedagen kommer? Varför skulle man som kristen inte ägna sig år miljöarbete?

  “Du skall älska din nästa som dig själv” Så vi som älskar moder jord skall alltså skita i henne eftersom hon ändå skall brinna?

  “Logistisk verksamhet”. Vad sysslar kyrkan med om inte logistik? Men nu finns det väl inte många sant kristna i kyrkan i och för sig.

  Hur mycket pengar har “frihetsrörelsen” tjänat? Verkar väl mest som de förlorat sina karriärer.

  Ledsen att säga det, men ovanstående kommentaren saknade det mesta av logik, medkänsla, eller ens “kristenhet”.

 • “Make Sweden great again”.

  Aldrig hört förut. Verkar vara ett gäng av Trump apologeter…

  “Donald Trump är en vaccintionsmotståndare. Men här ställdes han inför ett val. Rädda USA och världen, eller hela vår jord skulle gå under, bli en total diktatur med elit och slavar sant utrotade av ca 6,5 miljarder människor. Vaccinet blev något som inte den djupa statens lakejer hade räknat med att Donald Trump skulle fixa”.

  Ovanstående kunde man läsa i artikeln “varför Donald Trump promotar vaccin”.

  Spännande att folkmord alltid kräver ett folkmord för att stoppas. Ja det finns ju bra folkmord, och dåliga folkmord????
  Synd då att “vaccinen” är det så behövda folkmord och totala utrotande av all fungerande ekonomi då människor är så sjuka att ingen ekonomi i världen kommer kunna hantera det. En liten otippad bieffekt kanske?

  Tänk om Trump bara avfinansierat Fauci. Förbjudit nödgodkännandet av vaccinen då de inte behövdes eftersom hydroxiklorokin faktisk funkade. Och gett det till folket? Men det vore väl för enkelt? Och på tok för billigt!

  Alla människor gör misstag. Men dessa ständiga överslätanden av folkmord är så jävla tröttsamt. Det visade sig att Mr Warp Speed inte var den frälsare alla hoppats på. Släpp det och gå vidare, snälla.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *