Folkets Radio om Filip Sjöström och Frihetsrörelsens försvar

publicerad 15 mars 2023
- Gästskribent
Frihetsrörelsens Filip Sjöström
Frihetsrörelsens Filip Sjöström

Det förra programmet ”Psyops åt folket medan agendan rullas ut”, har väckt många och starka reaktioner. Främst många uppskattande kommentarer, men också en del kritik.  En som hörde av sig efter programmet var Filip Sjöström, en ledarna för Frihetsrörelsen*. Han tyckte det var olyckligt att han inte fått vara med och bemöta den kritik som framkommer.

Jag hade sökt honom inför programmet, men utan framgång.  Vi kom överens om att därför göra en kompletterande intervju, där han ges möjlighet att räta ut alla frågetecken kring Frihetsrörelsen. Huruvida han lyckas med det är upp till var och en att avgöra.

I vilket fall som helst förtjänar han en eloge för sin vilja att mötas i ett konstruktivt samtal.

Nätverket kring  ”Make Sweden Great Again”, som också omnämns i senaste avsnittet (i kapitlet som belyser Trump och Qanon) har i stället inriktat sig på en massiv smutskastningskampanj, där deras digitala ”torpeder” försöker misstänkliggöra mig och Folkets Radio för att vara i maskopi med den djupa staten och Wallenberg, med min bror och med min kusin, med Sveriges Radio och med Källkritikbyrån m.fl. Det vore nästan enklare att göra en lista över de personer och instanser som de inte hävdar att jag är i maskopi med.

Jag sa till en vän första gången en av mina intervjuer plockades ned av Youtube, att som journalist är väl detta bland de finaste utmärkelser man kan få. Journalistiska priser är ju annars ofta en indikation på att man varit foglig, och hållit sig borta från journalistikens no go-zoner. Men om mäktiga intressen finner ens reportage värda att censurera måste man ju ha gjort någonting rätt.

Detsamma får väl sägas om organiserade förtalskampanjer. Det är ett kvitto så gott som något på att ens journalistik är relevant.

Text: Per Shapiro, Folkets Radio

* Max Winter var den person som tog över stafettpinnen efter Filip Sjöström som ledare för den Stockholmsbaserade proteströrelsen

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq