Kadonyu – En japansk by med bara en invånare ”Ebi-san”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 mars 2023
- NewsVoice redaktion
Byn Kadonyu i Japan. Foto: Norm Nakamura

Kadonyu är en övergiven by som ligger djupt begravd i de skogbevuxna och svåråtkomliga Ibigawa-bergen i Japan. Byn övergavs för att det skulle byggas en kraftdamm. Invånarna betalades för att flytta, men byn översvämmades aldrig och i dag finns bara en 88-årig man kvar som kallar sig ”Ebi-san”.

Den ”sista mannen”, som föredrar att förbli anonym, föddes i Kadonyu och bodde där i 50 år innan byn övergavs. Han är snickare. Ebi-san lever en självförsörjande livsstil i den övergivna byn och de enda faror som finns är riskerna att skada sig i vardagen eller att bli attackerad av en svartbjörn.

Japanentusiasten Norm Nakamura är en videoskapare och pilot under utbildning som lärde sig japanska på college. Han flyttade från Kanada till Tokyo för att studera det tresträngade instrumentet Tsugaru-shamisen. Norm har även en hobby att besöka övergivna och avlägsna platser i Japan.

Lång fotvandring till Kadonyu

Norm Nakamura vandrade i timmar genom skogen för att tillbringa ett dygn med Ebi-san.

The hike from the boat to the village comprised narrow ledges, wet rocks, and running water. “You have to go over basically two mountains to get there,” Norm said. “You could go through the valleys, but it would take much longer, like four or five hours … this path is usually used by animals, so we had to watch out for bears and other wild animals.”

 

Läs hela artikeln på Epoch Times

Källa och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq