Folkets Radio undersöker misstänkta psykologiska operationer i Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 mars 2023
- NewsVoice redaktion
Per Shapiro, 31 okt 2020. Foto Isac Boman, Nya Dagbladet

Per Shapiro går igenom de vanligaste typerna av psyops (psykologiska operationer), som används för att splittra folk i olika läger och för att få ifrågasättare att framstå som galna eller stolliga genom tekniken guilt-by-association.

Systemkritiker kopplas rutinmässigt ihop med högerextremism, flum och kvacksalveri, varnar Shapiro. Begreppet ”konspirationistiska miljöer” är en term som används i media. Den används för att avfärda människor vars argument folket inte ska lyssna till. Det tycker åtminstone public service som satt i system att sätta folk i fack.

“Har dessa ”miljöer” uppstått av sig själva eller är vissa av dem influerade av underrättelsetjänster och psyopförband, för att ge systemkritiker ett dåligt rykte?”

Per Shapiro har intervjuat flera personer. Torbjörn Sassersson pratar om hur diverse internetfenomen måste få ha utrymme i media även om man inte omedelbart vet om det bara handlar om lösa rykten eller om de baseras på fakta. Inte sällan visar det sig att rykten som sprids blixtsnabbt på internet är baserade på verkligheten. Därför finns det skäl att ge dem plats innan vi vet säker, säger Sassersson.

Jacob Nordangård säger att bakom FN:s vackra hållbarhetsmål döljer sig inrättandet av en totalitär, teknokratisk dystopi. Han menar att det nu bara finns “ett litet tidsfönster på högst ett par år innan planerna formaliseras politiskt”. Varför finns det knappt någon debatt om detta?

Programmet är indelat i fyra kapitel:

 1. Diverse nödlägen har blivit det nya normala. Den fjärde industriella revolutionens teknologier införs på bägge sidor om den nya järnridån.
 2. Trump-fenomenet och talet om ”Vita hattar” används för att söndra och härska, även i Sverige.
 3. Shapiro tar upp den så kallade frihetsrörelsen och den nya dokumentären “Rörelsen” på SVT. Har vi att göra med en äkta folkrörelse och en äkta dokumentär, eller är bådadera delar av en psyop som ska få systemkritiker att framstå som löjliga?
 4. Inslaget tar upp Agenda 2030 och Jacob Nordangårds nya bok om den “digitala världshjärnan”. När ska få vi en debatt om vår tids största ödesfråga?

Ett reportage av Per Shapiro, “Psyops åt folket när agendan rullas ut” | Slutmix: Samuel Tyskling | Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Tack att ni lyfter viktiga frågor och samtal som borde intressera ALLA om vi vill lämna en fri värld till våra barn och inte ett Kina. Den som läst 1984 kan inte ungdå att se att vi är där nu.

  Det är tragiskt att så många människor lägger tid på att slåss med fel fiende. Som mämniskor som kommenterar här tex. Gå och läs Aftonbladet istället. Ni har ju hur mycket media som helst som kan bekräfta er världsbild. Vad har ni här att göra?
  Jag undrar vad våra politiker egentligen har gjort för att förtjäna ert så blinda förtroende? Våra politiker har raserat Sverige och ljuger oss rätt upp i ansiktet. Ni kanske tycker om att bli förnedrade, men det gör inte jag.

  Det krävs bara en gnutta intelligens för att undersöka detta själv och inse att vi har kraftiga problem när vi låter psykopater styra vår värld.

 • Det finns naturligtvis ingenting som heter neutral journalism; med andra ord det finns inga neutrala nyheter eller bevakning – det sker alltid ett urval och en vinkling. Det lika absurt som att påstå att det existerar neutrala dokumentärer – alla dokumentärer är neutrala. Lika lite som det finns neutrala människor. 

  Vem är Per Shapiro och vad är Folkets Radio? Vem promotar vem? Vem marknadsför vem? Finns det anledning att uppmärksamma Per Shapiro eller Folkets Radio? Nej det tycker jag inte. Vi behöver inte ytterligare än spelare på marknaden. Vad eller hur han vinklar saknar med andra ord nyhetsvärde. 

  • Men har du lyssnat igenom hela avsnittet? Jag tycker det är brilliant, med en försonande epilog.

 • Frågan man måste ställa sig i Sveriges mediala atmosfär är först och främst vem Shapiro arbetar för? Det talas om kontrollerad opposition. Är Shapiro det? Hans bakgrund och släktförhållande, då gällande dels hans kusin sedan han bror där inga snedsteg utanför den vetenskapliga konsensusvärlden tillåts, kan ses som väldigt märklig. Kan han verkligen sitta med på släktmiddagarna när dom erbjuds? Kan han gå på födelsedagar eller bröllop?

  En annan sak som slagit mig är hur han fått intervjuer av de forskare han fått. Dessa skyr allt. Allt med emfas som handlar om oliktänkande och saker som hamnar lite utanför det fastslagna och vetenskapliga. Att bara ställa upp i ett sådant program kan få följder man inte räknat med, och det kommer att tisslas och tasslas i korridorerna på arbetsplatsen. Man vill inte ens ge chans till att misstänkas ha fel i sina antagande om sakers vetenskapliga riktighet.

  Herr Sassersson borde själv känna till detta då dem idag hänsovna personer han tidigare samarbetat med. Tänker på Ingemar Ljungqvist, Perrat och Erik Enby. Dessa läts inte med en millimeter få uttala sig tillsammans med etablerade och “godkända” forskare eller läkare. Man kommenterade inte en dessa med mer än att man smädade deras gärningar.

  Så vad får Shapiro, helt utan att hans intervjuoffer visar en min, dem att tala med en entusiasm vi aldrig tidigare sett?

  Låt mig spekulera. Om man vill kontrollera massan, vet vi sedan tidigare att det inte går att tala till rätta och visa med hela handen. Det får motsatt effekt.
  Utan istället, och det är väl prövad metod, bli vän med sin fiende. Håll din fiende nära heter det. På så vis kan du kontrollera honom.

  Så frågan kvarstår. Är Shapiro kontrollerad opposition, och har Herr Sassersson släpat in en katt bland hermelinerna?

  Det finns mycket mer i denna fråga. Men det får stanna vid detta.

  • Min uppfattning är att Shapiros kanal är precis vad den heter, Folkets Radio. Han arbetar för folket precis som NewsVoice. Både han och hans bror har visat att de avviker från systemnarrativen. Per visar det i varje inslag, tycker jag.

   Hans bror Max Tegmark gjorde det dels med sin stiftelse och dels med den app “Improve the News” (https://lite.improvethenews.org/) som han tog fram som går att ställa in om man vill ha höger- eller vänsternyheter och samtidigt som det går att välja för eller emot etablissemanget!

   Du kanske missade att Expo nyligen hängde ut och försökte förstöra Max rykte i USA efter att hans USA-baserade stiftelse ville ge en miljon kronor i presstöd till Nya Dagbladet?

   Går det att utmana makten mer än så här? Ge dem bägge cred, tycker jag.

 • Allt vi på den oberoende högersidan säger:
  kallas först högerextremistisk lögn,
  sedan konspirationsteori,
  möts sedan med tystnad,
  för att till slut bli en sanning som vänstern kommit på själva!

    • Globalpolitics.se med Anders Romelsjö har många bra kommenterare som du absolut bör kolla då och då och utifall att det tas upp socialistiska argument kan du försöka kommunicera eftersom annars pratar ju alla med likasinnade.
     Jag uppmanar alla kloka människor försöka bredda kommunikationen med fler annars förblir vi splittrade.

  • He, he… Bra där. Precis då är det. Det är kartan som gäller för dessa hjärntvättade PK-idioter aldrig trängen. Dom öppnar aldrig ett fönster och tittar ut och gör dom det ser dom i vart fall aldrig verkligheten som den är ändå.

   • Det är knappast en rättvis beskrivning av Anders Romelsjö och globalpolitics.se ; isolera dig inte Erik, i ett kotteri av likasinnade.
    För debatten på flera fora och pröva hur argumenten håller.
    Dom bedriver bra journalistik och pratar inte alls generellt utifrån socialistisk analys men ibland gör dom det.

  • Vänster är människor som avskyr Donald Trump, älskar Greta Thunberg, anser att George Soros är en filantrop och att Covidsprutor och masker ska vara obligatoriskt. Vänstern är mentalt som barn; de är i minoritet men dock väldigt högljudda och så tror man att de är fler än de i själva verket är. Bara ignorera.

   Hur måna vänster skriver någonsin någon artikel här? Gör dom det vill de inte ha debatt, utan fördrar stängd debatt och det är rätt bra trots allt ty det är bara slöseri med tid att debattera med dom.

   • Det märks att du snöat inne bland en alltför liten krets av likasinnade. Besök globalpolitics och dra nytta av bra kommentarer. Jag är inte vänster men du har verkligen inte gjort en rättvis beskrivning.

   • En rolig iakttagelse. Och givetvis har vänstern samma förenkling av högern.

    Men såvitt jag vet drar inte högern ut regnbågar ur röven;

    glorifierar barn med aspergers, hyllar könsförvirrade, pedofiler och kroniskt kriminella invandrare, mördare och våldtäktsmän.

    Så även om jag inte passar i någon ringhörna så vet jag vilka jag tar mest på allvar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *