Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Rysland eliminerar ytterligare en drönarattack mot Krim

publicerad 25 maj 2023
Exempel på en ukrainsk mindre drönare. Foto tillhandahållet av The Sun
Exempel på en ukrainsk mindre drönare.

Flera ukrainska drönare försökte slå till mot Sevastopol på Krim under torsdagsmorgonen. Minst två sköts ned av Svartahavsflottans styrkor, enligt Sevastopols guvernör. Krimhalvön är värd för Rysslands Svartahavsflotta. Drönarna orsakade inga skador, skriver RT.

“Svartahavsflottans styrkor sköt ner två UAV:er nära Kacha, och flera andra blockerades och stoppades av elektronisk krigföring”, skrev guvernören Mikhail Razvozhaev i ett Telegrammeddelande runt klockan 6 på morgonen.

Drönare ska även ha skjutits ner med handeldvapen av styrkorna från Svartahavsflottan, hävdade tjänstemannen. Militären har ännu inte gjort något uttalande.

“Inga anläggningar i staden skadades”, sade Razvozhaev och tillade att alla säkerhetstjänster “fortsätter att övervaka situationen”.

Krim, som är värd för stora ryska flottanläggningar, har upprepade gånger utsatts för ukrainska attacker under den pågående konflikten.

Kiev insisterar på att återerövra alla sina tidigare territorier från Ryssland, inklusive Krimhalvön, som i en folkomröstning röstade för att återförenas med Ryssland 2014 i efterdyningarna av den väststödda Maidan-kuppen, fortsätter RT

Under kriget med Ukraina har även havsdrönare använts för att attackera Rysslands Svartahavsflotta. I går onsdag avvärjde den ryska marinens spionfartyg “Ivan Khurs” en attack från tre obemannade speedboats, vilket NewsVoice skrev om på onsdagen.

Översättning: NewsVoice. Källa: RT, “Russian military repels another drone attack on Crimea – authorities”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq