Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Pentagon: Biden-administrationen tillkännager ytterligare säkerhetsbistånd till Ukraina

publicerad 9 maj 2023
- Gästskribent
Pentagons pressekreterare, flygvapnets brigadgeneral Pat Ryder,
Pentagons pressekreterare, flygvapnets brigadgeneral Pat Ryder, den 9 maj 2023.

I dag tillkännagav försvarsdepartementet ett nytt säkerhetsbiståndspaket för att bekräfta USA:s orubbliga stöd till Ukraina, bland annat för att stärka landets luftförsvar och tillgodose behoven av artillerimunition. Paketet, som totalt uppgår till 1,2 miljarder dollar, tillhandahålls inom ramen för initiativet för säkerhetsstöd till Ukraina (USAI).

Detta USAI-paket understryker USA:s fortsatta åtagande att uppfylla Ukrainas mest brådskande behov genom att tillhandahålla kritisk kapacitet på kort sikt, såsom luftförsvarssystem och ammunition, samtidigt som det bygger upp kapaciteten hos Ukrainas väpnade styrkor för att försvara sitt territorium och avskräcka från rysk aggression på lång sikt.

Detta inbegriper att ytterligare 155 mm artilleripjäser och underhållsstöd engageras för att göra det möjligt för Ukraina att bättre underhålla sina befintliga system och sin utrustning.

Till skillnad från Presidentens drawdown authority (PDA), som DoD har fortsatt att utnyttja för att leverera utrustning till Ukraina från DoD:s lager i en historisk takt, är USAI en befogenhet enligt vilken Förenta staterna upphandlar kapacitet från industrin eller partner.

Detta tillkännagivande utgör början på en upphandlingsprocess för att tillhandahålla ytterligare prioriterad kapacitet till Ukraina.

Kapaciteterna i detta paket omfattar följande:

  • Ytterligare luftförsvarssystem och ammunition;
  • Utrustning för att integrera västerländska luftvärnsrobotar, missiler och radar med Ukrainas luftvärnssystem;
  • Ammunition för bekämpning av obemannade luftfartssystem;
  • 155 mm artilleripjäser;
  • Kommersiella satellitbildtjänster;
  • Stöd till utbildning, underhåll och underhållsverksamhet.

Förenta staterna kommer att fortsätta att samarbeta med sina allierade och partner för att förse Ukraina med kapacitet för att tillgodose dess omedelbara behov på slagfältet och långsiktiga behov av säkerhetsbistånd.

Text: Defense.gov, Pentagon, “Biden Administration Announces Additional Security Assistance for Ukraine”. Översättning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq