Pentagon: Biden-administrationen tillkännager ytterligare säkerhetsbistånd till Ukraina

publicerad 9 maj 2023
- av Gästskribent
Pentagons pressekreterare, flygvapnets brigadgeneral Pat Ryder,
Pentagons pressekreterare, flygvapnets brigadgeneral Pat Ryder, den 9 maj 2023.

I dag tillkännagav försvarsdepartementet ett nytt säkerhetsbiståndspaket för att bekräfta USA:s orubbliga stöd till Ukraina, bland annat för att stärka landets luftförsvar och tillgodose behoven av artillerimunition. Paketet, som totalt uppgår till 1,2 miljarder dollar, tillhandahålls inom ramen för initiativet för säkerhetsstöd till Ukraina (USAI).

Detta USAI-paket understryker USA:s fortsatta åtagande att uppfylla Ukrainas mest brådskande behov genom att tillhandahålla kritisk kapacitet på kort sikt, såsom luftförsvarssystem och ammunition, samtidigt som det bygger upp kapaciteten hos Ukrainas väpnade styrkor för att försvara sitt territorium och avskräcka från rysk aggression på lång sikt.

Detta inbegriper att ytterligare 155 mm artilleripjäser och underhållsstöd engageras för att göra det möjligt för Ukraina att bättre underhålla sina befintliga system och sin utrustning.

Till skillnad från Presidentens drawdown authority (PDA), som DoD har fortsatt att utnyttja för att leverera utrustning till Ukraina från DoD:s lager i en historisk takt, är USAI en befogenhet enligt vilken Förenta staterna upphandlar kapacitet från industrin eller partner.

Detta tillkännagivande utgör början på en upphandlingsprocess för att tillhandahålla ytterligare prioriterad kapacitet till Ukraina.

Kapaciteterna i detta paket omfattar följande:

  • Ytterligare luftförsvarssystem och ammunition;
  • Utrustning för att integrera västerländska luftvärnsrobotar, missiler och radar med Ukrainas luftvärnssystem;
  • Ammunition för bekämpning av obemannade luftfartssystem;
  • 155 mm artilleripjäser;
  • Kommersiella satellitbildtjänster;
  • Stöd till utbildning, underhåll och underhållsverksamhet.

Förenta staterna kommer att fortsätta att samarbeta med sina allierade och partner för att förse Ukraina med kapacitet för att tillgodose dess omedelbara behov på slagfältet och långsiktiga behov av säkerhetsbistånd.

Text: Defense.gov, Pentagon, “Biden Administration Announces Additional Security Assistance for Ukraine”. Översättning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det blir med tiden allt färre att utbilda i dessa vapensystem? Tror att den ukrainska civilbefolkningen (militären) är förbannat trötta på det här vansinniga proxykriget. Det finns bara en väg att gå och den leder till förhandlingsbordet!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *