Stephen Brawer: Kinas ”Global Civilization Initiative” bygger broar mellan kulturer

publicerad 29 juni 2023
Stephen Brawer. Foto: CGTN
Stephen Brawer, Peking, 15 juni 2023.

Forum on Global Human Rights Governance hölls i Peking i mitten på juni och gäster från över 300 länder och internationella organisationer deltog i forumet. Stephen Brawer, ordförande för Belt and Road Institute i Sverige, sa i sitt tal att västländernas demonisering av Kina är baserad på rädsla och okunskap om kinesisk historia.

Dessa västländer är fångade i Hobbes filosofi, som ser brutalt våld som lösningen på problem och därmed skapas geopolitiska konflikter. Istället måste människor bygga broar för att förena öst och väst, och det globala civilisationsinitiativ – ”Global Civilization Initiative” – som Kina föreslagit kan vara denna bro, enligt Brawer.

Relaterat och källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq