Stephen Brawer: Kinas “Global Civilization Initiative” bygger broar mellan kulturer

publicerad 29 juni 2023
Stephen Brawer. Foto: CGTN
Stephen Brawer, Peking, 15 juni 2023.

Forum on Global Human Rights Governance hölls i Peking i mitten på juni och gäster från över 300 länder och internationella organisationer deltog i forumet. Stephen Brawer, ordförande för Belt and Road Institute i Sverige, sa i sitt tal att västländernas demonisering av Kina är baserad på rädsla och okunskap om kinesisk historia.

Dessa västländer är fångade i Hobbes filosofi, som ser brutalt våld som lösningen på problem och därmed skapas geopolitiska konflikter. Istället måste människor bygga broar för att förena öst och väst, och det globala civilisationsinitiativ – “Global Civilization Initiative” – som Kina föreslagit kan vara denna bro, enligt Brawer.

Relaterat och källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • ALLA försök som i grunden bygger på ett monetärt system kommer att misslyckas. I det korta perspektivet kan de lyckas ge makt och upphöjdhet åt dem högst upp, men det monetära systemet i sig innehåller grundläggande fel. Slutet blir en kollapsad civilisation. Det är enkelt när man inser att inget värde är absolut utan satt med makt och godtycke som bas. Då uppstår alltid motsatta strömningar och till sist kollapsar rubbet. Men visst kan det vara kul att själv få lite makt innan man dör.
  Uppvaknandet efter kroppens död blir desto bittrare. Universums faktura till dig måste du betala och ju längre du väntar desto svårare blir det.
  Ha de så kul!!

 • Trevligt med konstruktiva visioner i stället för att sprida rädsla för allt möjligt som krig, svält, överbefolkning, klimathysteri, massinvandrig, mm som USA och NATO erbjuder världen.

 • Masspsykos uppstår vanligtvis när endast 30% av befolkningen verkligen är hypnotiserade.
  • Det finns ytterligare 60% uppdelad i 2 grupper som följer med den första gruppen och inte går emot strömmen av rädsla och svårigheter.
  • Totalitära stater visar att endast cirka 30% av befolkningen är verkligt totalitära.
  • Solomon Aschs experiment visade att människor tenderar att anpassa sig till felaktiga svar på grund av övertygelse eller rädsla för att bli utstötta.
  • Masspsykos involverar tre grupper: de hypnotiserade troende, de som anpassar sig till majoriteten och de som vill protestera.
  • Risken i den nuvarande situationen är att de som inte följer den rådande berättelsen, som till exempel de som är emot vaccinering, kan bli syndabockar och utsättas för frustration och aggression.
  • Totalitarism och masspsykos kan leda till våld även inom gruppen själv.
  • Att tala emot den rådande berättelsen är avgörande för att bekämpa masspsykos och förhindra övergrepp. Att fortsätta tala ut är den absolut viktigaste uppgiften.
  Markerad som spam! Tack för det!

 • Kan ju vara ett vinnande koncept, att bygga infrastruktur och inte bomba sönder den. Svår nöt att knäcka för Woke-Inc tycks det.

 • Belt and Road är vare sig västsocialism eller monopolkapitalism utan pragmatism i mänsklighetens intresse.

  Braw representerar en verklighetsförståelse som bär på en tradition från både det tidiga USA Frankrike Ryssland Tyskland Kina mfl länder. Även Paraguay.

  Alla föll offer för dem som representerar samma inställning som dagens imperialister

  I det här farliga läget vore det bra om västsocialister inte löpte i gamla spår där det ingår att försvara imperiets lögnaktiga narrativ om kommunistrevolutionerna från det förflutna. Så länge dessa västsocialister håller fast vid sina vanföreställningar av vad skäl det vara månde förblir de ett hinder för mänsklighetens frigörelse som försvårar sammanhållningen och ger imperialisterna ett hopp om fortsatt framgångsrikt intrigerande.

  Att av taktiska skäl försvara en lögn som man ser som en vit lögn för ett antaget gott syfte har ett pris.

  Vill också påminna om att Steve Bannon sagt sig vara Leninist för han vill slå sönder staten!
  https://www.thedailybeast.com/steve-bannon-trumps-top-guy-told-me-he-was-a-leninist

 • Huvudet på spiken! Bygga broar mellan världens länder. Det är just det som oligarker/globalister är livrädda för och att länder utvecklas – utan deras kontroll. Den främsta motståndaren till “belt & road” är som brukligt UK och det är ingen tillfällighet att de har, söndra/härska, som sin främsta devis? De flesta som följt utvecklingen om B & R de senaste 10 åren vet att Kina håller f.n. på att med järnväg binda ihop Afrikas huvudstäder. Samt bygger dammanläggningar för vattenkraft och kanaler för transport och bevattningssystem. Genom att fråga sig själv – vad har FN gjort för att utveckla Afrika? Inte ett förbannat dugg! Anledningen är att det är oligarker/globalister som styr, inte bara FN, utan även IMF, World Bank. De har under åren satt stopp för 100 tals utvecklingsprojekt som haft förmågan att lyfta länder ur fattigdom.

  Väst har nått vägs ende och har inget mer att erbjuda än ett framtida slaveri, som vi då omöjligen kan fria oss ifrån. Framtiden kan bara byggas av suveräna stater, inte genom förmynderi. Vi måste klippa banden med FN, EU, WHO, Nato och andra org. som förespråkar inskränkningar i länders utveckling.

 • Ytterligare en akademiker som tänkt till, men aldrig suttit vid en lägereld och delat en matbit med en främling.

  • Om du menar Brawer så är han tydligen filosofilärare.
   Såna brukar väl inte vara främmande för utbyte med andra kulturer.
   Förklara gärna närmare hur du kom fram till den uppfattningen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *