Tucker Carlson: Kiev vinner på att spränga dammen och vattenkraftverket Kachovka

publicerad 7 juni 2023
- av NewsVoice
Tucker Carlson den 7:e juni 2023 på Twitter, eget verk
Tucker Carlson den 7:e juni 2023 på Twitter, eget verk

Tucker Carlson som sparkades från Fox News för sin befriande och politiskt oberoende frispråkighet har nu landat på Elon Musks Twitter där han den 7 juni gör sin första omvärldspolitiska kommentar. Han väljer sprängningen av Kachovka-dammen, en händelse med paralleller till sprängningen av Nord Stream.

Carlson konstaterar att västmedia pekar finger åt Putin och att det ultimata beviset på Rysslands ondska är att Putin beordrar en attack mot den ukrainska region som folkomröstade för att bli en del av Ryssland.

Samma västmedier och västpolitiska kommentatorer kastar ingen skugga över Zelensky-regimen som kanske allra mest tjänar på att sprängningen av Kachovka. Den påföljande översvämningen stör det Rysslandkontrollerade Krim, en halvö där Ryssarna har tillstånd att ha en flottbas till år 2042, enligt ChatGPT.

Tucker Carlson kommenterar påverkansbegrepp som cirkelresonemang och tautologier. En tautologi är en retorisk upprepning med syftet att förstärka eller övertyga människor. Cirkelresonemang är ett felaktigt logiskt resonemang av typen: “A har ingen validitet eftersom B inte har det och därmed är det bevisat att A inte har validitet.”


Så här kan du stötta Newsvoice

 • All denna märkliga händelsekedja ändå inte är så märklig. UA:s krig mot Ryssland kan inte vinnas av den enkla anledningen att UA kan aldrig hålla Ryssland ockuperat. Det bör nog ses som en tredje part är aktiv och skapar katastrofer, krig och plandemier. Men varför just eländes elände? Vilka blir lämnade utan tillsyn när dessa ting händer?
  Barnen! Skördetid för pedoflia kommunen!

 • Snart 100 miljoner visningar av Tucker Carlsons premiäravsnitt på Twitter efter att han fick sparken på Fox!

 • Gerald Celente: Nord Stream 3? Western Media Falls Into Line, Repeat Zelensky’s Claim That Russia Attacked its Own Dam

  “Russian President Vladimir Putin called the attack on the Kakhovka dam in Ukraine’s Kherson region “barbaric” and said Kyiv is “committing war crimes” and “openly using terrorist methods.”

  Putin made the comments during a phone call with Turkish President Recep Tayyip Erdogan. RT, the Russian news outlet, cited Vassily Nebenzia, Russia’s permanent representative to the UN, who said, Kyiv attacked the dam to free up forces and “take revenge on the Crimeans for their choice in favor of Russia and leave the population of Crimea without water.””

  https://trendsinthenews.substack.com/p/nord-stream-3-western-media-falls

 • Att våra medier (SVT, TV4, Bonnier, Schibsted) i förtäckta ordalag återigen ser Ryssland om att ligga bakom sprängningen av dammen m.a.o. precis som med Nord Stream? När det rör gasledningen så betraktas det som ett terrorbrott och givetvis bör även attentatet emot kraftverksdammen också gör det? Nyligen såg vi ukrainska soldater bomba civila bostäder i på ryskt område – tyst ifrån MSM? Hur skulle rubrikerna se ut i samma medier om det var Ryssland som utförde bombningarna? Som väl är håller det på att bli förändringar i gammelmedia och skälet är att folk har blivit mer medvetna om vad händer och sker i vår värld? De lever kvar i en tid då folk trodde på vad som sas i TV, eller vad som skrevs i medierna.

  • Ukraina har sedan förra året med flera sabotage försökt spränga dammen men förhindrats av ryska styrkor! Det har stupat många ukrainska elitsoldater i försöken där ett var nästan lyckat och försvagade dammen något. Det som antagligen hänt är att ukrainarna till slut fick in en artillerigranat på ett försvagat ställe och dammen delvis brast. Samtidigt så vred man på vattnet i det ukrainskkontrollerade vattenkraftverket uppströms för att förvärra situationen vilket nogsamt undvikes att nämnas av fulmedia.

 • Svenska politiker borde konkurrera med altmedierna genom att ta upp såna saker. Retorisk fråga:Varför gör inte svenska politiker det när en amerikan ur etablissemanget kan göra det?
  Att han fallit i onåd är ju en merit ur altmediapublikens synvinkel.
  Enligt mig visar det att amerikanerna är mer måna om att hålla kvar vår uppmärksamhet än deras vasaller i vårt parlament är.
  Våra politiker är så nedtryckta att de överlåter även oppositionsrollen till sina amerikanska överordnade.
  Eftersom Europa nu skadas ekonomiskt men det likväl inte är europeerna själva utan amerikaner tex Michael Hudson och Noam Chomsky som förklarar att Europa deindustrialiseras om de fortsätter att inordna sig under USA, så verkar det som en förlamande passivitet har etablerats.
  Jag gissar att det beror på att svenska politiker är varnade för att all opposition leder till ekonomiska repressalier mot Sverige men jag vet inte hur de tänker. Det är som autism man får inte veta hur de innerst inne tänker om de överhuvudtaget gör det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *