Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Tucker Carlson: Kiev vinner på att spränga dammen och vattenkraftverket Kachovka

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2023
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson den 7:e juni 2023 på Twitter, eget verk
Tucker Carlson den 7:e juni 2023 på Twitter, eget verk

Tucker Carlson som sparkades från Fox News för sin befriande och politiskt oberoende frispråkighet har nu landat på Elon Musks Twitter där han den 7 juni gör sin första omvärldspolitiska kommentar. Han väljer sprängningen av Kachovka-dammen, en händelse med paralleller till sprängningen av Nord Stream.

Carlson konstaterar att västmedia pekar finger åt Putin och att det ultimata beviset på Rysslands ondska är att Putin beordrar en attack mot den ukrainska region som folkomröstade för att bli en del av Ryssland.

Samma västmedier och västpolitiska kommentatorer kastar ingen skugga över Zelensky-regimen som kanske allra mest tjänar på att sprängningen av Kachovka. Den påföljande översvämningen stör det Rysslandkontrollerade Krim, en halvö där Ryssarna har tillstånd att ha en flottbas till år 2042, enligt ChatGPT.

Tucker Carlson kommenterar påverkansbegrepp som cirkelresonemang och tautologier. En tautologi är en retorisk upprepning med syftet att förstärka eller övertyga människor. Cirkelresonemang är ett felaktigt logiskt resonemang av typen: “A har ingen validitet eftersom B inte har det och därmed är det bevisat att A inte har validitet.”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq