“Orkanbränder” på Maui förstörde staden Lahaina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 augusti 2023
- NewsVoice redaktion
Bränder på Maui, Hawaii, 9-10 aug 2023
Bränder på Maui, Hawaii, 9-10 aug 2023. Montage: NewsVoice

Bränder som förvärrades av vindar från en orkan dödade minst sex personer och ödelade stora delar av semesterorten Lahaina på Maui en av Hawaiis öar på onsdagen. Tusentals evakuerades. Invånare flydde ut i havet för att undkomma rök och lågor.

Flera stadsdelar brändes ner till grunden. Värst drabatt var staden Lahaina. Den västra sidan av ön var nästan helt avspärrad.

Omkring 271 byggnader skadades eller förstördes enligt officiella rapporter från överflygningar utförda av U.S. Civil Air Patrol och Mauis brandförsvar.

“Vi har just upplevt den värsta katastrof jag någonsin har sett. Hela Lahaina har brunnit ner till grunden. Det är som en apokalyps”, sa Mason Jarvi, en invånare i Lahaina som flytt från staden.

“Det är som om ett område bombats. Det är som en krigszon”, sa helikopterpiloten Richard Olsten, enligt Hawaii News Now.

Bränderna, som startade tisdag kväll, brände också delar av Big Island. Enligt delstaten har tusentals hektar brunnit.

Enligt ett pressmeddelande från Maui County tvingades många hoppa i Stilla havet för att undkomma röken och eldslågorna, vilket fick kustbevakningen att rädda dem.

Text: NewsVoice

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kolla på videon på DN!
  Ingen ställer frågan eller ens tänker vilken kraft smulat sönder all betong i små bitar och all annat metal som fanns i husen!

  https://www.dn.se/varlden/det-gick-otroligt-fort-plotsligt-var-det-kris/

  Massformationen som skapades efter 9/11 har sitt grepp kvar. Och väldigt stark!

  Ingen ifrågasatte då heller vart all bråte och stål från de 3 tornen tog vägen!
  3 gigantiska byggnader på totalt 324 våningar, kvarlämnade bråte som räckte till en byggnad på 10 våningar!

  314 gigantiska våningar med allt vad det fanns i byggnaderna pulveriserades till damm som spreds i luft och marken och havet och ingen ifrågasatte!

 • Att detta orsakas av DEW:s är väl helt klart nu. Frågan ju ställas vilken/vilkas hus tar plötsligt eld. Och vems bilar smälter på gatan.
  Finns en sambandskedja här?
  Kan vara ett del-svar, att hus och tomter som blockerar tillträde till strandområden ligger illa till. Och eller var ligger vinsten i detta?

 • Östaten Hawaii med åtta större öar har visserligen träd men knappast skog. Däremot finns allt mer gräs i takt med att odlingar av ananas och sockerrör läggs ned. Det är gräset som brunnit med starka vindar som pådrivande faktor.

  Öarna är bergiga, men semesterstaden Lahaina på ön Maui ligger flackt nära havet. Från torra grönområden spred sig elden snabbt bland låga och tätt liggande hus.

  Torrt gräs brinner lätt, men det tar inte eld av sig självt. Utlösande kan vara åskblixtar, mekaniska eller elektriska gnistor, illa skötta eldar – eller ren mordbrand.

  Det var alltså gräs- och inte skogsbränder.

  • Hej Tege,
   Rekommenderar att du tittar på länken som Åke här nedan angett på “Before It’s News”.
   Det bekräftade mina misstankar och därtill.
   Det finns absolut ingen tvekan om vad som verkligen orsakat denna brandkatastrof, som egentligen borde kallas “Pulverisering katastrof”!

    • Såg du också drönaren i ovanpå bensinmacken?
     Det skjuter ju baserade på drönarens rörelse med typ 10-20 meter avstånd från den! Nån på marken driver drönaren som ger koordinaterna till vapnet!

     Angående ämnet rädsla: Mycket intressant! 🙂
     Jag har inte hunnit läsa mig på än men undrar om de jävlarna använder denna teknik för att skapa rädsla i en massformation? Iaf för de 30-40% som följer strömmen av rädsla?
     Om så är fallet, vad kan man göra? Finns det sätt att motverka/reversera?

     • Svar ja på båda frågorna. Tekniken används och är känd. Sedan när? Vet ej.
      Med begränsad kunskap om massformation – Ja.
      Tekniken avslöjar sig i hur MSM-pressen trycker in rädslan och skuldbeläggandet i folk. Banning på “netet” är en annan. !984:s “Lyd” annars..! Se Hicks scales.
      Stukabombarna hade t.o.m. sirener vid bombningar för att skrämma folk.
      Det finns flera metoder att reducera rädslan, men de grundas på det enkla faktum, att en låg mental frekvens skingras i kontakt med en hög frekvens.
      Den enklaste metoden jag vet är EFT på emofree(.)com. Narrativa metoder är onödigt klumpiga. Ps-analys funkar ej p.g.a en annans tyckande.
      Har man reducerat ett antal gamla rädslor ur minnesarkivet, är man tämligen bra skyddad framöver.

     • ett tips kanske om rädsla och annat. Vad som håller en händelse på plats i sinnet är dess värdering av personen. Vanligast på Svenssonnivå är att ting är allvarliga. Men omvärdera det hela till ett spel och allvaret går bort och händelsen kan betraktas helt annorlunda.
      Ex.. man går till en händelsekedja, sorg, elände, förlust osv… testa att gå till minnesstarten av händelsen och se på den som ett spel, “låt se vad detta leder till” och vad blev resultatet. Det är 2-pols tekniken.

 • Samma fenomen som branden utanför Los Angeles för något år sedan. Träd och växtlighet står kvar, till och med stolpar i trä, och balkar i hus.

  Det som däremot brunnit är bilar, byggnader i stål, stälbalkar osv.

  Man pratar om att orkanen förvärrat branden, enda bilder från bilen när det verkligen brinner visar inga tecken på någon orkan.

  Väldigt sorgligt hela grejen, men också mycket märkligt.

  “Mr Global Warming” har nog varit framme, men med något mycket mer avancerat än en tändsticksask.

 • Är det bara jag som ser en massa konstigheter i videon och även andra videoklipp om händelsen?

  Om branden förvärrades av vindar från en orkan, varför då blåser knappt i början av videon? Det blåser iaf inte tillräckligt stark att sprida sig på det våldsamma sättet.

  Var är all bråte efter utbrända hus?
  Varför har en massa växligheter i anslutning till utbrända hus inte skadats?

  Kolla på satellitbilderna i denna video. Hur kan alla hus brinna exakt lika mycket och lämna exakt lika lite bråte med undantag av två hus som är helt oskadade men även där finns frågetecken.
  https://www.youtube.com/watch?v=ZPQWkEpahc8&t=23s

  Och här ser det ut precis som om det vore 9/11. Deformerade böjda stålbalkar och totalt utbrända bilar som brunnit exakt lika mycket oavsett avståndet mellan bilarna
  https://www.youtube.com/watch?v=HAwbUZjZCf0&t=62s

  Vill verkligen inte skapa konspirationer i onödan men jag ser på tok för många konstigheter i det hela.

  • “A piece of paradise lost”, så inleds din första video, med klar anspelning på John Miltons klassiska epos PARADISE LOST.

   Det är anmärkningsvärt att 2018 drabbades staden Paradise av den dödligaste och mest destruktiva skogsbranden i Kaliforniens historia.

   Här är en filmning uppifrån luften som visar fullständigt nerbrunna hus tätt omgivna av helt oskadda träd:
   https://www.youtube.com/watch?v=f5X3SgecIns

   • Fantastiskt hur denna skogsbrand brände allt till aska UTOM själva skogen! 🙂
    Alla träd är fortfarande där men allt annat är totalt utbränt/pulveriserade.

    Hur tog sig lågorna från ena sidan av gatan till den andra med alla träd emellan? Hoppade lågorna över träden eller sprang emellan? 🙂

    Och exakt likadana utbrända bilar även här som är parkerade upp till 30 meter från husen men är helt utbrända med träd oskadad bredvid!

    Förra året när de värsta skogbränderna pågick i Sydeuropa och Frankrike, var det ju tjat om klimatförändringarnas effekter dag och natt. Jag hittade denna artikel då om att Frankrike hade arresterat 48 misstänkta personer för bränderna men jag såg aldrig svensk media rapportera om det.
    Den här översättningen och länk till originalet finns i artikeln.
    https://sr.reco.ebu.io/index.html?page=article&organisation=franceinfo&article_id=5376772&version=j6TDByMjV2hsE67qukvLsz&source=SR&navigation=1&box=fe17de60-9c31-44ab-902f-b0f1778c3d64&consent=true

    Jag kan förstå att de vill bränna skogar och skrämma folk för klimatförändring men vad är syftet med den här?

    Det här är utan tvekan en mycket avancerad “Directed-energy weapon”.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Directed-energy_weapon

    Samma sort man använde 9/11 med skillnaden att i de 3 byggnaderna användes vapnet inifrån och den här verkar ju vara riktat uppifrån som kräver mycket precision.

    Jag tror att de har ont om tid och väljer lämpliga ställen och testar direkt på civila och sedan skyller på klimatförändring och som vanligt ingen ens ifrågasätter, eftersom man då stämplas som klimatförnekare! 🙁

   • Hehe! Jo kanske men jag gjorde själv misstaget (av gammal vana) att kalla det för konspiration.
    Vi kan se allt själva vad som händer och vi vet vilka som ligger bakom och då i avseendet är det ingen konspiration längre! 🙂

    PS: Vilken typ av rädsla var det du skrev om i din tidigare kommentar till mig i annan artikel?

    • Rädsla är en laddning för bättre ord. Allt från skräck för möss, mörker, döden, upptäckt av skadlig handling,lismande, till klimathysteri, mm. Olika grad av flyktreaktion. Alltså en känsla av icke-konfrontering.
     Se emotional frequency scales. (googla)

    • En vanlig flyktreaktion på ett ämne som barnsmuggling t.ex. är att motparten flyr ämnet och plötsligt vill prata om mat. Politiker/press skyller mycket av eget skumraskhandlande på något icke-relevant.
     Det finns även nivåer, rent andlig, under den kroppsliga reaktionen, men då är tingen helt reverserade till ont är gott och tvärtom. Det syns i HBTQRZXABC- rörelsen där förnuftet vänts till sin motsats.

 • Om bebyggelsen ska efterlikna naturen skulle det finnas något som framkallar regn så som skog påstås göra när naturen är i jämvikt.
  Aerosoler som är eller som liknar det levandes mikropartiklar

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *