Enorm explosion nära flygplatsen i Tasjkent – Uzbekistans huvudstad

publicerad 28 september 2023
Tasjkent Explosion 28 sep 2023
Tasjkent Explosion 28 sep 2023

En mycket kraftfull explosion har inträffat nära flygplatsen i Uzbekistans huvudstad Tasjkent, rapporterar flera medier i landet. Enligt vittnen på plats exploderade en lagerlokal med batterier till elbilar.

Explosionen ägde rum klockan 02.43, lokal tid nära den internationella flygplatsen i huvudstaden Tasjkent. Videoklipp i sociala medier visar effekterna sekunderna omedelbart efter. Chockvågen kände tre mil bort.

Brandmän bekämpar nu en enorm eldsvåda som har slukat industriområde inte långt från Islam Karimovs internationella flygplats. Uzbekistans hälsoministerium skriver på Telegram att ett ospecificerat antal personer förts till sjukhus för behandling, enligt RT.

Efter explosionen återstod nästan ingenting av tullterminalen på Tasjkent flygplats.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq