Kaliforniens woke-guvernör Gavin Newsom vill inte att hans barn ska lyssna på Joe Rogan, Andrew Tate och Jordan Peterson

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 28 september 2023
- NewsVoice redaktion
Joe Rogan och Gavin Newsome (på Gay Pride). Foton: Wikimedia Commons, CC BY 3.0
Joe Rogan och Gavin Newsome (på Gay Pride).

Den demokratiske woke-guvernören Gavin Newsom i Kalifornien uttryckte under en intervju för Bloomberg sin oro över sina barns intresse för personer som Joe Rogan, Andrew Tate och Jordan Peterson.

“Jag oroar mig verkligen för dessa mikrokulter som mina barn är med i” och “jag säger mikrokulter eftersom jag inte vet om det finns något bättre sätt att beskriva dem. Min son frågar mig om Andrew Tate, Jordan Petersen och sedan Joe Rogan”, citerar The Daily Caller.

Det var under en intervju med Bloomberg den 7:e september som Newsom fick frågan om han har diskuterat artificiell intelligens med något av sina fyra barn. Guvernören bekräftade att han har gjort det och uttryckte sin oro för att hans barn kan dras till “mikrokulter”, skriver The Blaze.

“Jag oroar mig verkligen för den felaktiga informationen, desinformationen”, sa Newsom, “om vad som händer med vårt land, men jag oroar mig verkligen för dessa mikrokulter som mina barn är med i”.

Jordan B. Peterson, Foto: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0
Jordan B. Peterson, Foto: Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0

Varken Joe Rogan, Jordan Peterson eller Andrew Tate är dock kultledare, påpekar The Blaze och fortsätter med att poängtera att de tre männen:

“…erbjuder perspektiv på en mängd olika frågor som ofta avviker från den allmänna uppfattningen. Var och en av dem är också kritisk mot auktoritära politiker och anser att en ledare som Newsom faller inom den kategorin”.

Det som förenar dessa män är att de anser att starka män är viktiga för samhället, precis som starka kvinnor.

Jordan Petersons respons på Gavin Newsom i sociala medier löd:

“Vi kommer efter dina barn Gavin Newsom. Vi planerar att förvandla dina pojkar till män och dina flickor till kvinnor på de mörka stigarna i vår mikrokult.”

Joe Rogan anser att Newsom förstör Kalifornien med en alltför liberal politik i kombination med auktoritära inslag. Föregående guvernörer i Kalifornien var Jerry Brown (2011–2019) och Arnold Schwarzenegger (2003–2011).

Text och översättning: NewsVoice

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Gavin Newsom
 • Apropå kända personer och konspirationsteoretiker!

  Hur många av er har trott att Naomi “Klein” är samma person som Naomi “Wolf”?

  Personligen fick jag en chock och samtidigt ett leende när jag upptäckte precis att jag har gjort själv otaliga gånger de senaste 4-5 åren! 🙂

  Den här är Naomi “Kleins” senaste intervju om hennes senaste bok “Doppelganger” på kanalen Democracy Now!

  https://www.youtube.com/watch?v=NDWrHd-izFg

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *