Mexikansk domstol dömer en man för att ha kallat en annan man – som beskriver sig själv som en kvinna – för man

publicerad 6 september 2023
Rodrigo Iván Cortés och Salma Luévano. Montage: NewsVoice
Rodrigo Iván Cortés och transgender mannen/kvinnan Salma Luévano. Montage: NewsVoice.

I en alarmerande dom som har satt yttrandefriheten i Mexiko under lupp har Rodrigo Iván Cortés, en känd förespråkare för familjefrågor och tidigare kongressledamot, befunnits skyldig till flera anklagelser, inklusive “könsbaserat politiskt våld”.

Text: Jon Rappoport | Översättning: NewsVoice

Straffet? Böter, påtvingad ursäkt, obligatorisk utbildning i “könsrelaterat våld” och kanske det mest oroande, registrering i ett “sanktionsregister”.

Högsta valdomstolen i Mexiko bekräftar att en mindre domstol dömt Cortés för “digitalt våld” och “psykologiskt våld”. Dessa anklagelser härrör från hans hänvisning till kongressledamoten Salma Luévano, en transsexuell kvinna, som en “man som själv beskriver sig som en kvinna”.

Mexikos högsta domstol har dömt Cortés till böter på 19 244 mexikanska pesos (1129 USD) och ålagt honom att offentligt be om ursäkt och dela domstolsbeslutet på sociala medier under en månad. Cortés måste nu även registrera sig i ett register som registrerar sanktioner mot kvinnor.

Låt mig reda ut det här. Mexiko är en misslyckad knarkstat. Knarkkartellerna är ostoppbara. De dödar sina fiender ostraffat. De köper politiker som man köper grönsaker i mataffären. De smugglar tillräckligt med dödligt fentanyl för att döda hela befolkningar i nationer, tio gånger om.

För flera år sedan tillkännagav Mexikos president Obrador sin officiella politik gentemot kartellerna: “Kramar, inte kulor”.

Jag skojar inte.

Men detta, en felaktig könsidentitetsbestämning, är vad domstolarna är ute efter. De dömer en före detta kongressledamot för det avskyvärda brottet och de gör det med ett rent ansikte. De flinar inte, åtminstone inte offentligt.

Att kalla en man som säger att han är en kvinna för man är alltså våldsamt. Ok. Vad sägs om att kalla ett gäng grisar som utger sig för att vara mänskliga domare i Mexikos högsta domstol för grisar? Skulle det klassas som ett brott?

Det är tydligen nödvändigt att modifiera yttrandefriheten genom att bötfälla och döma lagöverträdare till beteendemodifierande utbildning.

Man kan inte säga: “Den här mannen säger att han är kvinna.” Man kan inte yttra: “Den här mannen fick sin penis och sina kulor avskurna av en galen kirurg, som sedan byggde en syntetisk vagina åt honom, och nu säger mannen att han är en kvinna.”

Text: Jon Rappoport | Översättning: NewsVoice

Läs resten av artikeln på Substack


Källor och relateratSå här kan du stötta Newsvoice

 • Två män träter, huruvida den ena mannen är en kvinna eller inte.

  Vare sig man väljer sida i konflikten eller avstår så missar många själva syftet: att ifrågasätta om kvinnor överhuvudtaget finns med den dolda agendan att helt utplåna det kvinnliga.

  Föraktet hos transor mot kvinnor blir alltmer högljutt.

  När jag blivit förälskad har det alltid varit i ett kön. Sedan har personligheten sakta vuxit fram. Har alltså inte först bekantat mig med individen för att senare ”falla”.

  En tramsa kan omge sig med hur många feminina attribut som helst och till och med vara 100 procent feminin utan att för den skulle vara det minsta kvinnlig.

  Vad vi män kan göra, är att lära känna igen det där unika kvinnliga, ge uppskattning och bekräftelse samt ignorera resten.

  Så vad är en kvinna då? Svar: det händer något med en man inför en äkta kvinna. Då en äkta kvinna är något så fundamentalt annorlunda mot oss män. Det kvinnliga kan bara komma fram när hon känner sig helt trygg.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *