Ukrainas säkerhetschef Aleksej Danilov: Tredje världskriget har redan börjat

publicerad 6 september 2023
Aleksey Danilov
Aleksey Danilov, ukrainsk politiker, sekreterare i det nationella säkerhets- och försvarsrådet.

Det är ett misstag att påstå att konflikten mellan Kiev och Moskva bara är en bilateral kamp, säger Aleksey Danilov.

Chefen för Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd har hävdat att ett tredje världskrig redan pågår, med konflikten mellan Moskva och Kiev som drar in länder långt utanför regionen.

Aleksey Danilov talade vid Kiev Security Forum på tisdagen och hävdade att Nato behöver Ukraina som medlem, eftersom den globala turbulensen kommer att fortsätta. “Vi kommer att stärka alliansen”, insisterade han.

“Om någon tror att tredje världskriget inte har startat så är det ett stort misstag. Det har redan börjat. Det har pågått i en hybridperiod under en längre tid och har nu gått in i en aktiv fas”, sadhan.

Danilov satt på scenen bredvid den tidigare CIA-chefen general David Petraeus och sa att:

“om någon tror att det [konflikten i Ukraina] handlar om att göra upp mellan Kiev och Moskva så är det ett misstag. Saker och ting är mycket mer komplicerade.”

Petraeus betonade också omfattningen av den rysk-ukrainska konflikten och sade: “Jag har inte sett något liknande sedan andra världskriget”, sa han.

“Ryssarna är inte särskilt imponerande när det gäller kunskap eller prestanda på slagfältet, men de har skapat ett ganska enastående försvarssystem, och det är ganska svårt att slå igenom det”, hävdade han.

På tisdagen sade Rysslands försvarsministerium att Ukraina under de tre månader som motoffensiven pågått har förlorat cirka 66.000 soldater och 7.600 tunga vapen samtidigt som man inte lyckats uppnå några betydande vinster.

Kiev har hittills erövrat flera små byar, men de ligger en bit från de huvudsakliga ryska försvarslinjerna. När Rysslands president Vladimir Putin talade om den ukrainska motoffensiven tidigare i veckan insisterade han på att den “inte är stoppad; den är ett misslyckande”.

Moskva har i flera månader sagt att striderna i Ukraina är ett “proxykrig” som USA och dess NATO-allierade för mot Ryssland. Moskva varnade för att leveranserna av vapen och utbildning till Kievs trupper samt utbytet av underrättelseinformation innebär att västländerna redan de facto är parter i konflikten.

Ryssland, som ser NATO som ett fientligt block och kraftfullt motsätter sig dess expansion österut, har också lyft fram Kievs ambitioner att gå med i den USA-ledda militäralliansen bland de främsta anledningarna till att inleda sin militära operation i Ukraina i februari 2022.

Text: RT. Översättning: NewsVoiceSå här kan du stötta Newsvoice

 • USA använder alla tillgängliga vapen i sin krigföring mot mänskligheten, Injektioner som förstör kroppens naturliga försvar mot infektioner som mRNA, biologiska vapen som Covid viruset, Legala vapen som mot Assange och Trump, militära ockupationer som i Japan, Sydkorea, Sydkinesiska Havet, Taiwan, med många flera, och framför allt propaganda vapen, som svenska MSM.

 • Satanisten och frimuraren Albert Pike, anses att tillsammans med Guissepe Mazzini, ha dragit upp en plan för tre st. världskrig. Det bakomliggande motivet anges vara att i spillrorna av det tredje kriget, skapa en ny världsordning (New World Order). Informationen om Pike’s plan offentliggjordes av den kanadensiske underättelseofficeraren i Royal Canadian Navy,Cmdr. William Guy Carr, i hans bok “Satan: Prince of This World”.

  Det kan vara tillämpligt att idag i svallvågorna av Västvärldens proxykrig gentemot Ryssland, fråga sig om anstiftarna bakom kriget följer Pike’s plan från 1871?

  Planen finns översatt till svenska i av författaren och nätaktivisten David Icke, i hans nyhetsbrev av juni 2006 (sid. 20):

  Palestinakonfliktens Bakgrund
  VAD HANDLAR DET HÄR BLODBADET EGENTLIGEN OM … ?
  https://ia601506.us.archive.org/4/items/vad-handlar-det-har-blodbadet-egentligen-om/Vad%20handlar%20det%20h%C3%A4r%20blodbadet%20egentligen%20om.pdf

 • Det är väl så att varken Ukraina eller vapnen från väst visat sig vara speciellt imponerande! Och detta faktum är Danilov väl medveten om men han kan knappast säga som det är. Saken är den att Ryssland har ca 100.000 man i Ukraina plus de från Luhansk och Donetsk på kanske 30 tusen man till. Ukraina hade enligt beräkningar ca 700.000 man varav ca 450.000 redan stupat. Nya tvångsrekryteras hela tiden! Ryssland lär ha förlorat ca 40.000 med Wagner och hur många från Luhansk och Donetsk som stupat vet väl ingen.

 • Tredje världskriget startade med injektioner. När injektionsprogrammet inte gick som de hade tänkt sig var det så dags att försöka dra igång skiten med konventionella vapen.

  • Mycket nykter analys.

   Problem=skuldmättnad
   Orsak=bankernas belåning (via Riksbanken)
   Lösning=en vaccinering (via Riksbanken) med
   hjälp av proxys som WHO/UNICEF och Världsbanken.

   En global stagflationsmarkör som förändrar medvetandet och i viss mån
   även DNA-strukturen hos de vacccinerade. Även om det kan ta lite tid.
   Allt från 4 månader till 4 år.
   För att göra vad?
   Stävja opinonen mot det som INTE är vaccinerade (såklart).
   Samband orsak och verkan!
   Återigen problemet är med men inte orsaken och lösningen.

   Problem, orsak och lösning.
   Samband orsak och verkan.
   En lösning för alla medverkande.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *