Ukrainas transtalesperson utreds för dödshot mot journalister som inte följer Zelenskys narrativ

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2023
- NewsVoice redaktion
Sarah Ashton-Cirillo. Foto: TDF Media
Sarah Ashton-Cirillo. Foto: TDF Media

I ett uttalande från Ukrainas försvarsmakt framgår att myndigheten tillfälligt eller permanent sparkar den militära talespersonen Sarah Ashton-Cirillo efter att denne hotat journalister och bloggare som skriver negativt om Ukraina.

Ashton-Cirillos uttalanden under de senaste dagarna hade inte godkänts av befälet över TDF dvs Ukrainas Territorial Defense Forces.

“När Ukrainas försvarsstyrkor genomför militära operationer mot angriparen följer de strikt normerna i internationell humanitär rätt”, skriver TDF i ett uttalande på X den 20:e september.

TDF kommer att genomföra en officiell undersökning av omständigheterna kring Cirillo mycket aggressiva uttalanden och ett beslut kommer att fattas. Sergeant Sarah Ashton-Cirillo kommer under tiden att stängas av i avvaktan på utredningens resultat.

Sarah Ashton-Cirillo, före och efter könsidentitetsbytet.

Nedan finns ett av de videouttalanden som gick över gränsen.

ArcanumSkolan 2024

“Next week, the teeth of the Russian devils will gnash ever harder, and their rabid mouths will foam in uncontrollable frenzy as the world will see a favourite Kremlin propagandist pay for their crimes.

Russia’s war criminal propagandists will all be hunted down, and justice will be served as we in Ukraine are led on this mission by faith in God, liberty and complete liberation“.

Hot riktade mot ryska journalister av en amerikansk transgenger som har utsetts till ukrainsk militär talesman kommer att hänvisas till internationella organisationer som ett exempel på Kievregimens terroristkaraktär, skriver RT i artikeln “Russia responds to transgender Ukrainian official’s death threats to journalists”.

Moskvas taleskvinna Maria Zakharova vid utrikesdepartementet svarade att Sarah Ashton-Cirillo är ett exempel på Kievregimens sanna karaktär.

Vladlen Tatarsky, rysk bloggare dödades 2 april 2023 vid ett attentat.
Vladlen Tatarsky, rysk bloggare dödades 2 april 2023 vid ett attentat. Montage: NewsVoice baserat på foton från ntv.com.tr och en selfie

Ukraina mördade journalist med bomb i S:t Petersburg

Rysslands journalistförbund (SJR) har varnat för att Ashton-Cirillos hot kan vara relativt verkliga mot bakgrund av tidigare attacker mot ryska journalister. NewsVoice skrev tidigare om hur en rysk militärbloggare dödades av en bomb gömd i en prispokal som denne tog emot. 32 personer skadades vid attentatet i ryska S:t Petersburg.

“Det är förmodligen meningslöst att tala om de moraliska kvaliteterna hos företrädare för Kiev-ledningen. Dessa hot bör tas på allvar”, sa SJR:s ordförande Vladimir Solovyov och uppmanade samtidigt journalistkollegor att vara försiktiga.

Nu utreds Sarah Ashton-Cirillo, enligt TDF.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Haha, weimar2 0 har inträffat. Hela vöstra halvklotet (excludet 2-3 countries) är infekterat av ett globalistvirus. Ehh e de herpes..ehh ne värre än så, e globaskiskbaskelusken..ehh..botbart…ehh..näää..utrotningsbart…ohhoaej..kaanske..beroende på hur resten av mänskligheten vill o vad..göra

   • Vad är en transa, mer än en man som går omkring i kvinnokläder?

    Att diagnosticera homosexualitet är icke politiskt korrekt i dag och någon hets mot homosexuella vill jag inte medverka till, men klassiskt psykoanalytiskt teori beskriver den som en anal fixering. Enligt samma förklaringsmodell går ett barn igenom olika stadier eller faser i sin tidiga utveckling: oralt, analt (3 års åldern) i sin så kallade psykosexuella utveckling.

    En homosexuell man har alltså en sexualitet som en treåring.

    Vidare enligt samma teori grundläggs här om individen skall bli generös eller snål, ibland så snål att denna gråter när hen gör en ”2a” på toaletten, för det är det enda som individen måste ”ge bort” utan att få något tillbaka. En minusaffär således.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *