Avi Yemini: Vi ska rapportera direkt från Hamas-Israel-kriget trots att Telstra stängde vår sajt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 oktober 2023
- Torbjörn Sassersson
Avi Yemini. Foto: Rebel News, Australien
Avi Yemini den 10:e oktober 2023

Avi Yemini från Rebel News – en kanal baserad i Toronto – ska rapportera från fält i kriget mellan Israel och Hamas, men innan hans första reportage ens publicerats stängde internetleverantören Telstra sajten. Yemini är pro-Israel.

Avi skriver att de flesta vid det här laget har sett de chockerande bilderna när Hamas-terrorister attackerar civila i Israel nära gränsen till Gaza.

Hamas har där massmördat hela familjer i deras hem. Det rapporteras om kidnappning av barn och kvinnor, tortyr, avrättningar, våldtäkter och skottlossning på ett stort dansparty.

Avi Yemini lägger in en brasklapp. Hur vet nyhetskonsumenterna vad som är sant och falskt i massmedia? Det enda sättet att ta reda på det är att åka till Israel och rapportera från fältet, resonerar Yemini som med en tesdrivande journalistik förklarar att:

“Vi kommer att rapportera om kriget, men vi kommer också att rapportera om rapporteringen av kriget” …

“vi kommer att visa hur mainstream-media pumpar ut falska nyheter för att demonisera Israel och skönmåla Hamas-terrorister.”

Avi Yemini kommer att försöka besvara följande frågor:

  • Hur kunde Israels berömda militära underrättelsetjänst misslyckas så kapitalt att detektera Hamas inkommande attack?
  • Hur lyckades terrorister på skärmflygare och motorcyklar besegra Israels högteknologiska försvar?
  • Vad kommer Israel att göra nu – och kommer Israels fiender att kunna vända FN mot dem?
  • Vad kommer demokratierna och Anthony Albanese, Justin Trudeau och Joe Biden att göra för Israel?
  • Vad kommer att hända med Israels nya fredsfördrag med arabländerna – de “Abraham-avtal” som Donald Trump förhandlat fram?
  • Hur kan Israel se till att denna attack – som kallats Israels 9/11 – aldrig händer igen?

Avi Yemini, som bor och arbetar i Australien för Rebel News, och hans kollega Benji flög i går till Tel Aviv, Israel. Reportage ska publiceras på TheTruthAboutTheWar.com alternativt på Rebel News på Rumble och deras hemsida Rebelnews.com.

I nuläget är TheTruthAboutTheWar.com vidarelänkad till Rebel News eftersom sajten blockerats av Telstra.

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Just nu skrivs väldigt mycket om Hamas och palestiniernas attack på judarna i Israel, och om judarnas hämndaktioner mot palestinierna i Gaza.

    Den som vill förstå dagen, måste läsa på historien. Hur började detta. Jag vill påpeka förspelet till detta när Israel autokratiskt och enväldigt utropades av Judarna 1948. Då genomförde judarna, Israel var ännu inte en erkänd stat, en massutrotning av palestinier i sin självutropade stat. Man drog från by till by, från stad till stad, och besinningslöst och systematiskt mördade och slaktade palestinier. Det var många gånger värre ån vad både Hamas och Israel genomför idag.

    Palestinierna har inte glömt.

    Det finns beskrivet här. Artiklar väl värda att läsas.

    https://nyadagbladet.se/kultur/judarnas-etniska-rensning-av-palestina-forsta-delen/
    https://nyadagbladet.se/kultur/judarnas-etniska-rensning-av-palestina-andra-delen/
    https://nyadagbladet.se/kultur/judarnas-etniska-rensning-av-palestina-tredje-delen/
    https://nyadagbladet.se/kultur/judarnas-etniska-rensning-av-palestina-fjarde-och-sista-delen/

    https://www.aljazeera.com/news/2022/5/15/nakba-mapping-palestinian-villages-destroyed-by-israel-in-1948
    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ethnic_Cleansing_of_Palestine
    https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_1948_Palestinian_expulsion_and_flight

    https://www.aljazeera.com/news/2022/5/15/nakba-mapping-palestinian-villages-destroyed-by-israel-in-1948

    Händelsen har kallats Nakb, vilket betyder katastrof.

    Sionistiska militära styrkor drev 1948 ut minst 750 000 palestinier från sina hem och länder och erövrade 78 procent av det historiska Palestina. De återstående 22 procenten delades upp i vad som nu är den ockuperade Västbanken och den belägrade Gazaremsan.

    Man förstörde cirka 530 byar. Omkring 15 000 palestinier dödades i en serie massbrott, inklusive dussintals massakrer.

    Läs på historien innan ni dömer.

  • Efrat Fenigson som var med i Israels underrättelsetjänst tidigare är säker på att det är djupa staten som medvetet släppte fram Hamas.

    SwebbTV nyheter under videon med Douglas Macgregor återger i transkriberingen att amerikanska tidningar hävdar att Israels inblandning på Ukrainas sida bla med Mossad i kriget är mer omfattande än vad som framkommit.
    I intervjun påstods att det var därför Mossad missade händelserna i Israel.

  • Ser fram emot nyhetsrapportering från Israeliska partisaner! Yummy! 🙂

    Kunde aldrig tro att ordet “partisan” skulle i nåt sammanhang stå bredvid ordet Israel men What that f**k, let’s do it baby!!

  • Om han e proisrael o vill luska i terrordåd, är det bättre (och ärligare..) att han börjar med ockupationen av Pslestina,,terrordåden mot palestinierna under 75år, de godtyckliga arresteringarna av 5000, prickskyttarna i idf som mördar småbarn, de olagliga bosättningarna, de 200 brotten mot sk fn,s resolutioner, isrels djupa inblandning i 11/9 för att få sitt g’greater isrel’ krig i ME. Nä, i stället ska han undersöka den grupp som försvarar sig. Att han fick sin kanal avstängd, är inte märkligt. Allt ägs ju av de som nu ska massakrera Gaza, och de vill ju inte ha några vittnen. Synd han inte kan rapportera från fält, då hade han gått från att vara proisrael till proPalestina

  • Utifrån skulle vi i väst nog kalla Israel för ett lyckat nationsbygge beaktat att ett något liknande aldrig tidigare skett i modern tid samt hur framgångsrikt det varit både kulturellt och ekonomiskt. Inifrån ser det emellertid helt annorlunda ut.

    Kriget i Ukraina och vad som sker i Israel hänger samman. Skulle nästan våga säga att vad som sker i dag i någon mening är ett judiskt inbördeskrig.

    Syftet med bildandet av staten Israel var att bereda vägen för återgången till Adam Kadmon. I den bemärkelsen är staten Israel ett misslyckande.

    Israel slits sönder av interna konflikter på olika nivåer både politiskt, religiöst osv tvärt emot den enighet som var tänkt.

    Det finns en islamforskare som heter Mraweh Nassar som hävdar att den judiska staten hittat nya allierade i Ryssland och Kina med ett nytt mål: att skapa en judisk stat i Ukraina. Det är möjligen därför Israel stått neutrala i kriget (vilket måste ha retat USA i någon mening. Min anmärkning).

    Om säkerheten i Israel beror på hur de anpassar sig till Ryssland, eller åtminstone är neutral, kommer Israel att göra detta även om det innebär att offra de [ukrainska] judarna.

    Detta offer av den ukrainska judendomen skulle omfatta Ukrainas president Volodymyr Zelensky , premiärminister Denys Shmyhal och försvarsminister Oleksii Reznikov, som alla är judar.

    VARFÖR SKULLE Israel vända sig till Ryssland och Kina?

    Om du frågar de flesta experter skulle de säga att Israel inte har gjort något sådant och att stödet för den judiska staten bland dess västerländska allierade är fortsatt starkt, men att så inte är fallet.

    Vidare hävdar han att “Kanske en av anledningarna till att kriget startade var att tömma ut Ukraina. Israel håller sig neutrala för att inte förstöra sina relationer med Ryssland och/eller Kina och i valet offrar Israel de Ukrainska judarna.

    Spekulationer, men anser att frågan är värd att föras fram.

    • Att Israel förhöll sig neutrala beträffande Ukraina var nog för att Ryssland skulle fortsätta tillåta Israels bombningar av Syrien.
      Israeler var ju direkt inblandade under ukrainskt neonazistiskt befäl vid revolutionen i Kiev.

      • Det som sker är imperiets fortsatta koloniala framflyttning av sina positioner. Det lydiga verktyget Israel har konsekvent agerat som ett brohuvud för imperiet och aldrig agerat som självständig aktör. Deras rika supporters i väst är inte fria att finansiera något som leder till samarbete och utveckling i området.
        Israel och dess beroende av imperiet knyter dessa rika än hårdare till imperiet.
        Och så har det varit planerat sen långt innan staten förverkligades.
        Att det sen på markplanet kan beskrivas i etniska termer som en sorts intern konflikt är oväsentligt.

      • Förstå inifrån den judiska själen och ut, inte utifrån den politiska delen och in, så fallet bitarna på plats.

        • Det är inget tvisteämne hur dom ‘är’
          Men byt till den oligarkiska iden så blir det lättare att förstå varför väst håller ihop på ett självskadligt vis.
          Dom utgör ett kollektiv och prioriterar oligarkins övergripande intressen.
          Imperiets ideologer hade god kännedom om olika folks egenheter och utnyttjade det för att säkra kontroll över dem till vilka imperiet delegerade kassakistans skötsel.
          Liksom Romarna före dom.
          Venedig var förebild när deras oligarki etablerades i England och behärskade samma knep.
          Zionismen skapades av och för imperiet inte för den berörda folkgruppen.
          En svag grupp som behöver beskydd och måste identifiera sig med imperiet. Netanyahu’s far var sekreterare till Jabotinsky som ville ha Palestina som den 7de domänen i det brittiska samväldet.
          Labour zionisterna tänkte sig under en period att bli en del av nazi-imperiet. Huvudsaken att det blev en stark herremakt. Hitler hade ju kommit överens med zionister om att föra industri och ingenjörer till Palestina.

          • Haha du e ju otrolig med ditt ‘nazi’bs, o du e inte ensam, om det nu skulle va en tröst. ‘Imperiets’ tanke är att folk ska tänka så, o va upptagna av..bs..så går inte ledtrådarna till herr bolsjevismen som nu vill förbjuda allt ägande. Mjmj, hur mkt till av bevis ska radas upp mitt emot, för att det ska ses klart. Upplysningsvis; sovjet var ‘imperiets’/ie ‘gruppens’ (o de är inte många) första proxystat, israhel den andra. Deras första proxymilitära styrka var följaktligen röda armen.. Den andra nato, som såklart är helt sionistinfiltrerad (tills motsatsen påvisats..). På 50talet fick de problem med de nya ledarna i Moskva som ville frigöra sig fr bankväldet. Omedelbums sätter de igång ‘kalla kriget’..Surprise

  • Mycket lovande projekt. Har en lite undran: hur kommer det sig att vi kan se så många videor direkt från händelsernas centrum till synes i samma stund ögonblick de skedde jämfört med vad vi har för videos efter mer än ett och ett halvt år av kring i Ukraina?

    • Västländernas cencursystem har inte hunnit reagera. Dessa kort-videos kommer nya vägar, men var inte orolig, du kommer att få se hur allt med “spontan-videos” stryps bort.

      • Det var vad jag syftade på. Allt som kablad ut i samma ögonblick det sker något bisarrt i värden bör man inte reagera på utan vänta.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *