Iran varnar Israel för att attackerna mot Gaza kommer få slutgiltiga konsekvenser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 oktober 2023
- NewsVoice redaktion
Hossein Amir-Abdollahian
Irans utrikesminister Hossein Amir-Abdollahian.

Irans ledare uppgav på måndagen att en aktion mot Israel är nära förestående och att motståndsrörelsen inte kommer att tillåta en invasion i Gaza. Massakern av 600 palestinier på sjukhuset Al-Ahly i Gaza har eskalerat situationen.

“Motståndsfronten är kapabel att föra ett långsiktigt krig mot fienden Israel … under de kommande timmarna kan vi förvänta oss en förebyggande aktion av motståndsfronten”, sa Irans utrikesminister Hossein Amir-Abdollahian i en direktsändning på statlig TV.

Israel försenade sin markinvasion i Gaza och det berodde enligt rykten på rädsla för att Hizbollah skulle ingripa när de israeliska försvarsstyrkorna (IDF) distraherades i söder, skriver den amerikanska och Israelvänliga kanalen OAN.

Iran förnekat all inblandning i Hamas terroristattacker, som dödade över 1400 israeler. Iran har stött Hamas och palestiniernas situation sedan 1979.

“Ledarna för motståndsrörelsen kommer inte att tillåta den sionistiska regimen att vidta några åtgärder i Gaza. … Alla alternativ är öppna och vi kan inte vara likgiltiga inför de krigsförbrytelser som begås mot folket i Gaza”, tillade Amir-Abdollahian med hänvisning till ett möte han hade med Hizbollahs ledare i lördags.

Amir-Abdollahian hävdar att det är viktigt att strida mot Israel om Gaza:

“Om vi inte försvarar Gaza idag, bör vi försvara våra städer imorgon. Nasrallah har också sagt att om de inte vidtar förebyggande åtgärder kommer de att behöva slåss med sionistiska styrkor i Beirut”, sa han med hänvisning till Hizbollahledaren Hassan Nasrallah.

“Frågan är att det som har hänt med den sionistiska regimen var en jordbävning. … Den sionistiska regimen kollapsade den 7 oktober.”

Israel har genomfört kontinuerliga luftangrepp mot Gaza som resulterat i att 2808 palestinier har dödats i Gaza, enligt landets hälsoministerium.

Irans högste ledare Ayatollah Ali Khamenei firade i förra veckan Israels “irreparabla” militära och underrättelsemässiga nederlag, skriver OAN.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Läs Albert Pikes brev om de tre världskrigen och se att detta debackel passar in i den bilden. Få igång WWlll och planetens befolkning blir fullt upptagna med att skydda sig och de sina. Sen kan BigMoney genomföra sina New Deals bakom eländets sceneri. X22 report ep. 3189a är nog rätt på bulls eye här.

  • Kräken ger sig inte, förrän de fått det du nämner om pikes 3 världskrig. Grejen är, att den här gången är det dom som kommer få pisk. Det pisk de skulle haft för lääänge sedan

 • Ett imperiums fall spelas upp här. När en folkgrupp förslavar eller nekar en annan att ha ting, kommer revolutionen och har alltid gjort.
  Slaveri får alltid ett imperium att stagnera. Hur gick det med romarriket och nu närmast Sovjet och Rumänien. Enkelt, för många blir till slut tvungna till att bevaka elitens fortsatta inbillade ägande och snart kommer ett svängom.

 • Hamas är inte på långa vägar så kompetenta i krigföring som Hizbollah! För 10-15 år sedan tvingades Israel till en hastig reträtt och fick duktigt med smisk när de skulle genomföra sin “straffexpedition” mot Hizbollah. Frågan är om det iranskstödda Hizbollah agerar och anfaller från norr om Israel envisas med attacken på Gaza? Det beror nog på hur mycket vapen de kunnat köpa från Ukraina och hur mycket Iran kunnat leverera de senaste åren?

 • De ska inte låta sig luras in i en fälla, där ‘västmedia’ sedan använder sin bluffpress för att få förevändning för att gå till attack, mot de som vill försvara liv (Iran i detta fall, tidigare mot Ryssland). Parasiterna söker triggers, för att slippa stå till svars inför ‘sin egen’ befolkning, som de fruktar mest (att de vaknar till). Så det är lösningen..hmm inte lätt, men hur får man politrukkräken i fd väst att bli schavotterade av ‘sin egen’ befolkning. Utan att fler Palestinier massmördas. Undrar hur Sun Tzu hade resonerat

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *