Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Iran varnar Israel för att attackerna mot Gaza kommer få slutgiltiga konsekvenser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 oktober 2023
- NewsVoice redaktion
Hossein Amir-Abdollahian
Irans utrikesminister Hossein Amir-Abdollahian.

Irans ledare uppgav på måndagen att en aktion mot Israel är nära förestående och att motståndsrörelsen inte kommer att tillåta en invasion i Gaza. Massakern av 600 palestinier på sjukhuset Al-Ahly i Gaza har eskalerat situationen.

“Motståndsfronten är kapabel att föra ett långsiktigt krig mot fienden Israel … under de kommande timmarna kan vi förvänta oss en förebyggande aktion av motståndsfronten”, sa Irans utrikesminister Hossein Amir-Abdollahian i en direktsändning på statlig TV.

Israel försenade sin markinvasion i Gaza och det berodde enligt rykten på rädsla för att Hizbollah skulle ingripa när de israeliska försvarsstyrkorna (IDF) distraherades i söder, skriver den amerikanska och Israelvänliga kanalen OAN.

Iran förnekat all inblandning i Hamas terroristattacker, som dödade över 1400 israeler. Iran har stött Hamas och palestiniernas situation sedan 1979.

“Ledarna för motståndsrörelsen kommer inte att tillåta den sionistiska regimen att vidta några åtgärder i Gaza. … Alla alternativ är öppna och vi kan inte vara likgiltiga inför de krigsförbrytelser som begås mot folket i Gaza”, tillade Amir-Abdollahian med hänvisning till ett möte han hade med Hizbollahs ledare i lördags.

Amir-Abdollahian hävdar att det är viktigt att strida mot Israel om Gaza:

“Om vi inte försvarar Gaza idag, bör vi försvara våra städer imorgon. Nasrallah har också sagt att om de inte vidtar förebyggande åtgärder kommer de att behöva slåss med sionistiska styrkor i Beirut”, sa han med hänvisning till Hizbollahledaren Hassan Nasrallah.

“Frågan är att det som har hänt med den sionistiska regimen var en jordbävning. … Den sionistiska regimen kollapsade den 7 oktober.”

Israel har genomfört kontinuerliga luftangrepp mot Gaza som resulterat i att 2808 palestinier har dödats i Gaza, enligt landets hälsoministerium.

Irans högste ledare Ayatollah Ali Khamenei firade i förra veckan Israels “irreparabla” militära och underrättelsemässiga nederlag, skriver OAN.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq