Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Magnus Söderman: Självklart ska Sverige försvaras

Opinion

publicerad 9 januari 2024
Magnus Söderman
Magnus Söderman, privat foto

“Efter många om och men har myndigheter och försvarsmakt förstått det som vi nationalister under årtionden försökt förklara: Vi måste vara redo att försvara vårt land och vårt folk militärt och på andra sätt.” Det skriver debattören Magnus Söderman på sajten Det Fria Sverige.

NewsVoice återpublicerar debattartikeln med tillstånd av Det Fria Sverige

Den nationella oppositionen har varje gång politikerna nedrustat sagt ifrån. Vi har försökt få göra vår plikt, men blivit nekade att göra militärtjänst. Allt medan systemets intellektuella skrivit ändlösa essäer och pamfletter som alla egentligen är versioner av ”I natt jag drömde”, ”Imagine” och ”Kumbaya”.

Efter första världskriget: Nedrustning och ”aldrig mera krig”. Efter andra världskriget kom Kalla kriget och nedrustningsivrarna hann aldrig få fart. Men under 70-talet fick de nytt liv, dirigerade från Moskva. Sedan på 90-talet var det dags igen.

Minns även Fredrik Reinfeldt i rollen som statsminister 2013, då han sa att ”försvaret är ett särintresse” och tyckte att det inte fanns något som helst behov av ett territoriellt täckande försvar.

Hade inte politikerna om och om igen – från höger till vänster – också i denna fråga struntat i Sverige och svenskarna, hade det inte funnits något tal om att vi behöver Nato idag. Vi hade kunnat ha ett försvar värt namnet, tillsammans med Finland i första hand och våra nordiska vänner i andra.

Svek, på svek, på svek och nu så ska vi i elfte timmen rycka upp oss.

Ministern: Det kan bli krig i Sverige

Det var under ett anförande på Folk och Försvar-konferensen i Sälen som civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin (M) sa det varje klarsynt svensk förstått under alla tider:

“Många har sagt det före mig, men låt mig göra det med ämbetets kraft – det kan bli krig i Sverige.”

Han konstaterade också att det som håller honom vaken på nätterna är det civila försvaret, som ligger hopplöst efter.

Också Sveriges ÖB Micael Bydén stämmer in och konstaterar att ”svenskar måste vara redo för krig”.

Det var vi en gång i tiden. När varje telefonkatalog hade information om varje medborgares värnplikt i händelse av krig. Där kunde man till och med läsa om rätten att formera en motståndsrörelse om det behövdes. Det var på den tiden folk hade kolonilotter och var och varannan fortfarande kunde konservera grönsaker.

Fria svenskar förbereder sig

Självklart bör var och en av oss förbereda sig på kris och krig. Men inte bara ”preppa” för oss själva, utan vi ska så klart förbereda oss för att kunna finnas till hands i vårt närsamhälle och därmed för våra fränder om det behövs.

Vårt svenska kynne är sådant: Vi tar hand om varandra, vi finns för vårt samhälle och vi förstår att vi är starkare gemensamt än var och en för sig.

Däremot bör det stå klart att denna omtanke och solidaritet inte sträcker sig hur långt som helst. De svenskfientliga har inte bara monterat ner försvaret. De är i färd med att köra samhället i botten. Allt kopplat till ”värdegrunden” har fått (och får) enorma resurser medan det fullt normala satts på undantag.

Försvarsviljan är låg i Sverige. Individualismen total. Polariseringen genomgående. Det svenska samhället är svagare idag än någonsin under hela vårt folks existens som ett folk.

För inte nog med allt ovan. Man har importerat över två miljoner människor som i grund och botten ”flydde” sina hemländer en gång i tiden, när det blev krig eller kris där. Finns det någon som tror att denna armé av ”flyktingar” är intresserade av att offra sig för Sverige, då de inte var beredda att offra sig för sitt eget land eller folk?

Utbilda dig inom civilt och militärt försvar

Försvarsutbildarna, Civilförsvarsförbundet, Hemvärnet med flera lokala initiativ finns att söka sig till beroende på den enskildes situation. Kanske Svenska Lottakåren för dig som är kvinna?

Allt handlar om att göra vad man kan för att få erfarenheter, kunskap och ett nätverk av människor som också de är intresserade av att bidra positivt om saker och ting blir allvarliga. Du finner information om alla olika sätt att engagera dig på Frivilligförsvarets hemsida.

Självfallet är ett medlemskap i Det fria Sverige en grundbult för varje nationalistisk svensk, eftersom vi är det svenska folkets intresseförening, men föreningen har inte, ännu åtminstone, i närheten av de resurser eller den kompetens som organisationerna ovan, varför dessa är att föredra när det gäller att skaffa sig praktiskt kunskap.

Genom att göra det blir du mer kompetent, mer robust och en bättre resurs för familj, folk och nation.

Det sker en renässans av traditionella värderingar hos många svenskar idag, i samma takt som att den hårda verkligheten tränger igenom. Var och en av oss måste göra allt vi kan för att finnas till hands och erbjuda det nationalistiska perspektivet.

Att finnas med bland de försvarsorganisationer som finns i Sverige torde vara självklart för varje fri svensk man och kvinna.

Text: Magnus Söderman, svensk författare, debattör, poddare, stolt nationalist och aktivist för det svenska folkets framtid. I dag är han verksam som styrelseledamot i Det fria Sverige och med sina projekt Härden och Odalboden.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq