Den amerikanska soldaten Aaron Bushnell offrar sitt liv för palestinierna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 1 mars 2024
- NewsVoice redaktionen
Aaron Bushnell utanför den israeliska ambassaden i Washington.
Aaron Bushnell utanför den israeliska ambassaden i Washington.

Filmsekvensen nedan visar när den amerikanska soldaten Aaron Bushnell den 25 februari 2024 satte eld på sig själv utanför Israels ambassad i Washington D.C. i protest över Israels krig i Gaza.

Fem saker kan noteras: den 25-årige Bushnells lugn och beslutsamhet; hur länge han förblev stående; professionalismen hos brandmän och polis som till slut anlände; hur någon på amerikansk engelska skriker åt en person som kan antas vara Aaron Bushnell att lägga sig på marken; samt den svartklädde man med solglasögon som håller ett skjutvapen riktat mot den döende Aaron efter att hans kropp kollapsat till marken.

Aaron Bushnell
Aaron Bushnell, eget verk

Al Jazeera:

“…the total death toll to more than 30,000 since the beginning of Israel’s war on Gaza nearly five months ago, according to the Ministry of Health in the besieged enclave.”

Video – varning för känsliga personer

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ett ungt liv är släckt genom självmord, till vilken nytta, detta knappt uppmärksammas av media i öst eller väst.
    Lämnade han ett självmordsbrev efter sej, vad säger han i det.

    • Det är väl inte första gången folk tänder eld på sig själva… det händer då och då. Jag vet att man läst om munkar som gjort det vi några tillfällen. Jag tycker iof han borde tänkt annorlunda, men det är svårt att kritisera någon som offrar livet för någonting. Fruktansvärt bara, hela grejen.

      • Jag kommer i håg Jan Pallach som brände sig till döds i protest mot den sovjetiska invasionen av Tjeckoslovakien och den så kallade normaliseringen. Många år efteråt lade människor blommor på hans grav som protest mot den sovjetiska politiken.

      • Ja, den här dokumentären borde alla se!!! Det blir helt uppenbart att Hamas och IDF har samverkat för att initiera och – inför världsopinionen “legitimera” – den förstörelse av Gaza som nu pågår.

        Det är värt att notera att bara ett par veckor före Hamas-attacken höll Israels premiärminister Benjamin Netanyahu tal inför FN:s Generalförsamling i New York. Det var den 22 september och då visade han upp en karta över Mellanöstern. Där fanns ett utökat Israel, men inget Palestina längre.

        Utraderandet av Gaza pågår i det tysta. Massmedia rapporterar som vanligt främst om sådant som de tycks anse vara mycket viktigare än massmord och fördrivning av miljontals palestinier i Gaza, varav de allra flesta är barn och ungdomar.

        Här uppträder Benjamin Netanyahu inför FN:s Generalförsamling med sin nyritade karta.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *