Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

En CIA-terrorattack i Moskva och ett krig med Ryssland och Kina?

Analys och spekulation

publicerad 27 mars 2024
The aircraft carrier USS George H.W. Bush (Jan. 29, 2011)
Hangarfartyget USS George H.W. Bush

Står världen inför flera konflikter med potentiell användning av kärnvapen, krig som spänner över Europa, Ryssland, USA och Kina? Den politiska analytikern Germán Gorraiz Lopez befarar det bland många andra röster i den geopolitiska debatten.

Av Germán Gorraiz Lopez, politisk analytiker

Den argentinska konstitutionens fader, Juan Bautista Alberdi, skriver i sitt verk “The Crime of War” (1870):

“Det kan inte finnas något rättfärdigt krig eftersom det inte finns något omdömesgillt krig. Krig är den tillfälliga förlusten av omdöme”.

Den angloamerikanska axeln kan förbereda ett trippelkrigsscenario som skulle täcka praktiskt taget hela den terrestra kartografin och utlösas samtidigt under våren och sommaren 2024 och lämna Latinamerika som en holme i ett grumligt hav, ett krig vars uttalade mål för globalisterna, som leds av George Soros och Open Society Foundation (OSF), är genomförandet av den nya världsordningen (NWO).

Detta skulle innebära att USA återtar sin roll som världspolis i enlighet med Brzezinski-doktrinen.

Zbigniew Brzezinski skrev i sin bok “Between Two Ages: The Role of the United States in the Technotronic Era”:

“…att tiden för en ny balansering av världsmakten har kommit, en makt som måste övergå i händerna på en ny global politisk ordning baserad på en trilateral ekonomisk länk mellan Japan, Europa och Förenta Staterna”.

Massakern på Crocus City Hall 22 mars 2024
Massakern på Crocus City Hall 22 mars 2024. Bild från Tass.ru

Terrorattacken i Moskva

Tecknen på Joe Bidens senilitet, fentanylkrisen, de höga levnadskostnaderna och den ökade osäkerheten bland medborgarna skulle ha sänkt Bidens popularitet till historiskt låga nivåer, vilket skulle underlätta Donald Trumps triumferande återkomst i presidentvalet i november genom att ha rensat vägen till Vita huset efter de senaste besluten från Högsta domstolen.

Den trumpska isolationismen skulle dock vara en missil på det militära komplexets vattenlinje. Under de kommande fem åren har USA:s roll som världsgendarm skisserats genom en extraordinär ökning av USA:s militära interventioner utomlands för att återställa unipolariteten på den globala geopolitiska kartan.

En republikansk seger i november 2024 skulle innebära slutet för Joe Bidens och George Soros Atlantist-strategi, som var fast besluten att försvara Putin från makten, undertecknandet av ett fredsavtal i Ukraina och återgången till doktrinen om fredlig samexistens med Ryssland.

Detta skulle innebära att G-3 (USA, Ryssland och Kina) inträder som “primus inter pares” i världsstyrningen och slutet på globalisternas besatta dröm, ledd av Soros och Open Society Foundation, att uppnå en balkanisering av Ryssland, “den vita val som globalisterna har försökt jaga i årtionden”.

Operation Gladio.2.0 – NATO:s Stay Behind-rörelse

Gladio Natos Dagger at the Heart of Europe
Bok: Gladio Natos Dagger at the Heart of Europe

CIA skulle alltså ha utformat “Operation Gladio.2.0”, Ryssland och dess motsvarigheter i grannländerna till Ukraina med det uttalade syftet att provocera fram en total konflikt mellan NATO och Ryssland, som kan sprida sig till Fjärran Östern och leda till det tredje världskriget.

Premiären för “Gladio 2.0” kan vara den blodiga terrorattacken mot Crocus City Hall i Moskva, med ett preliminärt antal döda på 139 och mer än 180 skadade, och vars upphov först hävdades av ISIS och senare förkastades av chefredaktören för den ryska TV- och kanalen RT, Margarita Simonian.

Simonian sa att “terroristattacken i Moskva inte har något att göra med ISIS, utan med Ukraina”, och är ett svar från Moskva på Västs förutsägbara aktions-reaktionsschema.

Slutligen, när USA är mitt uppe i valkampanjen inför presidentvalet i november 2024, kan Frankrike, Polen och Storbritannien vara den treudd som globalisterna valt för att implodera den ukrainska fronten nästa vår och provocera fram NATO:s efterföljande inträde i en öppen konflikt med Ryssland som fått en återvald Putin fram till 2030.

Lloyd Austin och Li Shangfu
USA:s försvarsminister Lloyd Austin och Kinas försvarsminister Li Shangfu. Foton: U.S. Secretary of Defense (Public Domain) och Ministry of Defence of the Russian Federation (CC BY 4.0)

Är Kina Pentagons nästa måltavla?

Pentagons otvetydiga mål skulle vara en konfrontation med Shanghai Cooperation Organization (SCO), som grundades 2001 av Shanghai Five (Kina, Ryssland, Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan) en grupp till vilken Uzbekistan senare lades till Indien, Pakistan och Iran och tillsammans med ALBA-länderna* kan utgöra den hårda kärna i motståndet mot USA:s och Storbritanniens världshegemoni.

Denna organisation kan i detta scenario ha stärkts efter den kinesiske försvarsministern Li Shangfus besök i Moskva, där han beskrev de rysk-kinesiska militära förbindelserna som strategiska och samtidigt betonade “behovet av en alternativ säkerhetsstrategi mot NATO”.

Kina är fullt medvetet om att det strategiska avtalet mellan Australien, Storbritannien och USA känt som AUKUS, innebär en förändring av den globala geopolitiska kartan genom att det atlantiska scenariot flyttas till Indo-Stilla havet som epicentrum för den geopolitiska pulsen mellan USA och Kina.

Taiwans militär. Foto: Cèhuà: Huī xióng shèyǐng. Licens: Public Domain
Taiwans militär. Foto: Cèhuà: Huī xióng shèyǐng. Licens: Public Domain

För att göra detta skulle USA ha upprättat en kärnvapensfär runt Kina som sträcker sig från indiska Kashmir till Japan, genom Sydkorea och Filippinerna och med Nya Zeeland och Australien sluta sfären för att avskräcka Kina från dess strävan att dominera Sydkinesiska havet.

På samma sätt skulle en amerikansk förebyggande kärnvapenattack med Trident II-missiler mot viktiga kinesiska mål inte uteslutas i händelse av ett kinesiskt försök att ockupera Taiwan, för vilket Pentagon kommer att tillgripa en falsk flagg-attack mot den amerikanska flottan som är utplacerad på öar nära Taiwan, vilket påminner om sänkningen av slagskeppet Maine på Kuba 1898.

Av Germán Gorraiz Lopez, politisk analytiker

Relaterat

*ALBA:s tio medlemsländer är Antigua och Barbuda, Bolivia, Kuba, Dominica, Grenada, Nicaragua, Saint Kitts och Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna samt Venezuela.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq