Israel attackerade Iran under tidig morgon – Begränsade skador – Iran avvaktar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 april 2024
- NewsVoice redaktion
Norra delen av Teheran
Norra delen av Teheran fotograferad från toppen av Milad-tornet och norrut.

Israel har under tidig morgon gjort en begränsad attack mot Iran, enligt den statliga iranska nyhetsbyrån IRNA. Explosioner hördes nära en militärbas i Isfahan-provinsen där Iran har en militär flygbas.

Attacken kom bara några timmar efter att Irans utrikesminister Hossein Amir-Abdollahian via CNN varnat att om Israel på nytt angriper Iran kommer Iran svara omedelbart och kraftfullt med militära motåtgärder.

Iran kommer inte besvara Israels attack under natten trots varningen, rapporterar Reuters.

Irans attack i förra helgen var påföljden av en israelisk attack mot Irans ambassad i Syrien tidigare under april.

Israels allierade meddelar att man respekterar Israels rätt att besvara angrepp, men samtidigt uppmanas Israel att inte eskalera konflikten.

En indikation på att Israels attack mot Iran varit begränsad är att Iran hävt de flygavstängningar för Mehrabad Airport och Imam Khomeini International Airport som infördes efter explosionerna, enligt en talespersonen för det civila luftfartsverket.

Hossein Dalirian, talesman för Irans civila rymdprogram, skrev på X att flera israeliska drönare skjutits ned och att det inte finns någon bekräftelse på en missilattack mot Isfahan. Iransk TV uppger att tre drönare hade förstörts över staden, enligt RT.

”De gjorde ett misslyckat och pinsamt försök att flyga quadcoptrar och samtliga sköts ner.”

CNN citerade en icke namngiven amerikansk tjänsteman som sa att Irans kärnvapenanläggningar inte var måltavlor.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • En hel värld kan gå åt fanders bara för att en enda man (Net en Yahoo)
  krampaktigt klänger sig kvar och släpper han taget om makt väntar någon lamppost på en gäst.
  Vad är bäst för helheten? En eller 8 miljarder?

  • Även eljest kloka individer som Douglas Macgregor hävdar att Israel styr USA och att ‘dom där’ neokonservativa företräder Israel och har självständig makt att driva den linjen.
   Han och de övriga antyder aldrig att de ens är medvetna om att det var Storbritanniens kristna aristokrater och frimurare som låg bakom Israel-projektet såväl som den moderna zionismen. Och att dessa britter invaderade USA med det projektet.
   Beviset de anför för att svansen viftar på hunden dvs Israel styr USA är att Aipac’s kontakter mutar politikerna.
   Men den totala summa som Aipac behöver förbruka för det vore enkelt för de flesta länder att bjuda över om det hjälpte att få fred och rättvisa och undvika WW3.
   Så det är ingen förklaring.
   Återstår bara att konstatera att amerikanerna bluffar.
   Precis som CIA en gång sa: vi vann inte det kalla kriget för att vi är ‘the good guys’ utan för att vi är bättre pokerspelare.
   De bluffar om att de är mot Israels folkmord.
   Men de tjänar hittills på att bluffa och de tjänar på att andra överdriver Israels makt.
   Man kan resonera på ett liknande sätt kring flera av Storbritanniens och USAs anlitande av proxies=mellanhänder. Dvs grupper som ska föreställa självständiga men som bara är ett sätt för imperiet att blanda bort korten.
   Standardmetoden är att se till att mellanhänderna har en aggressiv ideologi som de gärna för fram för att intrycket av att de är en självständig aktör ska förstärkas.
   Detta kan tillämpas på jakobinerna vid franska revolutionen, bolshevikerna i Ryssland, nazisterna i Ukraina, islamisterna i MÖ , Gyllene Gryning i Grekland, ETA i Spanien, Baader Meinhoff i Tyskland etc etc

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *