Robert F Kennedy Jr:s väg mot Vita Huset i USA-valet 2024

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 maj 2024
- NewsVoice redaktion
Robert F. Kennedy och USA-valet 2024
Robert F. Kennedy och USA-valet 2024.

Av de tre tyngsta kandidaterna inför USA:s presidentval i höst är den oberoende kandidaten Robert F Kennedy Jr (70), brorson till president John F Kennedy och son till Robert F Kennedy, den kanske mest intressanta för NewsVoices läsare.

Förutom att vara den enda kandidaten kritisk mot covidplandemin och är han också emot censur och landets krig och aggressiva utrikespolitik.

Hans fokus som USA:s president 2024-2028 är att återuppbygga medelklassen i USA – vilket han anser är den enda verkliga garantin för en demokratis överlevnad:

Om du inte har en medelklass, och det här kan vilken politisk forskare som helst att förklara för dig: Om du har en stor koncentration av välstånd högst upp och utbredd fattigdom nedanför detta, är detta helt enkelt för instabilt för att kunna stödja en demokrati.

Medelklassen har just utplånats i vårt land och ingen talar om det.

Robert F Kennedy Jr:s valbudskap

Initialt försökte Kennedy att bli det demokratiska partiets kandidat. Både hans farbror John och far Robert var demokrater, John som president och Robert som presidentkandidat.

Båda sköts också ihjäl av USA:s djupa stat: John den 22 november 1963 i Dallas och Robert den 5 juni 1968. Ett obekräftat rykte gör gällande att USA:s djupa stat aldrig kommer att tolerera en medlem ur familjen Kennedy som president.

Robert F Kennedy Jr lever därför med en hotbild varken den nuvarande presidenten Joseph Biden eller hans republikanska utmanare Donald Trump har. Ett obekräftat rykte gör gällande att USA:s djupa stat aldrig kommer att tolerera en medlem ur familjen Kennedy som president.

Vad John F Kennedy, när han var president, lär ha beslutat sig för efter CIA:s misslyckade flask-flagg invasion av Kuba år 1961:

“…att splittra CIA i tusen bitar och sedan sprida skärvorna för vinden.”

Robert F Kennedy Jr presenterar sin vice president kandidat Nicole Shanahan

I likhet med Robert F Kennedy är hans vice president kandidat Nicole Shanahan advokat. Hon föddes i Kalifornien 1985 av en mamma från Kina. Hennes pappa är amerikan med västeuropeiskt påbrå. Hon var tidigare gift med Googlegrundaren Sergej Brin.

Covidkritikern Kennedy

Robert F Kennedy Jr hamnade på radarn för de flesta när han dök upp i Berlin och där höll ett brandtal mot Covidplandemin.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Bra analys av Per. Det har varit nödvändigt för alla politiker USA att stödja Israel 100%, som inte gör det försvinner snabbt, de får inga pengar och kölhalas i media. Efter Israels folkmord i Gaza har en omfattande global opinion uppstått, speciellt på universiteten i USA. Det blir svårt för politiker att vara båda sidor till lags, pengar eller röster?

 • “Den amerikanska demokratin handlar inte om val, utan om urval…”

  Robert F. Kennedy, Bush, Clinton, Biden och Trump tillhör alla samma maffiaorganisation.

  Tror ni verkligen att maffian, som har styrt USA sedan 1913 och som även styr Israel och Europa, skulle tillåta en verkligt folkvald politiker att hamna i Ovala rummet?

  Om du fortfarande tror att en äkta förändring kan ske inom det nuvarande systemet, kanske det är dags för en realitetskontroll.

  Stå inför spegeln och låt din egen reflektion vara vittne till din självrannsakan.
  Ge sedan din självbild några tankeväckande slag och låt ditt rop på “Vakna!” genljuda med en kraft som river ned murarna av falska förhoppningar.

 • SJälv tror jag inte på det befintliga systemet.

  Men han vore väl den enda att rösta på om man skall göra det. SJälv förstår jag inte hur Rotchild asseten Trump fortfarande kan lura folk.

 • En stor fördel med RFKjr är att han är villig att ändra sig om han överbevisas. Exempelvis var han själv för något år sedan vid mexikanska gränsen och undersökte förhållandena och insåg sen att det faktiskt var nödvändigt att förstärka gränsbevakning etc.
  Det är riktigt att han tidigare var en klimathysteriker men detta har han tonat ner väsentligt nuförtiden och han specialiserar sig på det som är hans expertområde som advokat, dvs riktiga miljöproblem. Han är inte rädd för att ta sig an de största och värsta företagen som Monsanto.
  Det verkar som hans akilleshäl är palestinafrågan. Det sägs att han uttryckt att “Palestinians are the most pampered people in the world”. Med tanke på de fruktansvärda och ständiga övergrepp som palestinierna blir utsatta för så är det ett obegripligt uttalande och många av hans supportrar och till och med hans kampanjledare, den mycket sympatiska Kucinich, har valt att överge honom. Det är verkligen synd för RFKjr har så rätt i nästan allt annat och det hade varit fantastiskt med ett alternativ till de två fjärrstyrda alternativen.

 • Kennedy ger ett sympatiskt intryck och är nästan helgjuten i sin uppsättning åsikter. Vacciner, läkemedelsindustrin, miljön.

  Några saker skaver dock betänkligt. Till exempel har han sagt att “klimatförnekare” borde sättas i fängelse. Han tog helt och hållet Israels parti i den regimens konflikt med palestinierna. Hans vicepresidentkandidat kommer ifrån Big Tech och har digital övervakning av medborgarna som något av en kunskapsspecialitet.

  Intressant är att Kennedy har sagt sig vilja utmana vem som helst i politisk duell, vara transparent med allt och kritiserar dem som inte vågar debattera mot honom, men själv har smitit undan när det gäller Israel-Palestina-konflikten efter den 7 oktober.

  Antingen är Kennedy verkligen styrd av den maffia som styr Israel eller också är han en trojansk häst som tänker ta ner samma maffia. Det förra alternativet verkar troligast.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *