Snart har 1 miljon soldater dött i Ukrainakriget

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Franska NATO-soldater och en rysk soldat sekunderna innan ha sprängs till döds av en drönare.

Storbritanniens försvarsdepartement uppger att 500.000 soldater har dött i Ukrainakriget och att Ryssland förlorat 1200 soldater per dag bara i maj. Ryssland påstår att 400.000 ukrainska soldater gått förlorade. Räknas summorna ihop har snart 1 miljoner soldater dött sedan krigets start 2022.

Källor: The Sun och ryska försvarsministeriet

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq