North Carolina – människor som drabbats av orkanen Helene försummas av FEMA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 7:05
- NewsVoice redaktion
North Carolina flooding

Befolkningen i North Carolina ropar på regeringens FEMA-hjälp. Ändå får de nästan ingen eller för lite hjälp den första veckan efter översvämningarna orsakade av orkanen Helene, som slog till mot North Carolina den 27-29 september 2024.

Dödssiffran från översvämningarna i North Carolina har den 5 oktober stigit till minst 227 i sex delstater, enligt CNN. Orkanen Helene är den näst dödligaste orkanen som drabbat USA:s fastland under de senaste 50 åren, efter orkanen Katrina 2005.

Medborgare i North Carolina säger att FEMA spenderade för mycket pengar på att hjälpa illegala migranter och att regeringen skickade för mycket skattepengar för att stödja Ukraina istället. FEMA svarar att det bara finns rykten på sociala medier om att deras insats misslyckas. Svaret upprepas i stora medier, som hävdar att ett FEMA-misslyckande bara är högerpropaganda.

Den amerikanska regeringen har föreslagit 750 US-dollar per medborgare som en första hjälpinsats för orkanens offer.

Invånarna i North Carolina varnar för att de också kan falla offer för landgrabbing, som det som hände i Lahaina, Maui, i augusti 2023 efter den dödligaste skogsbranden i USA på över ett sekel. Enligt Maui County-tjänstemän krävde branden 102 liv och jämnade den historiska staden Lahaina med marken.

 

NewsVoice.se är en oberoende nyhets-, rese-, kultur- och debattkanal

Källor and relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq