Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Företaget Facebook byter namn till Meta – ska utveckla metaversum

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 oktober 2021
- NewsVoice redaktion
Mark Zuckerberg bygger ett metaversum. Foton av Yanick och Anthony Quintano. Montage: NewsVoice.se

MEDIA. Idag är det beslutat. Facebook byter namn till Meta. Nu är det officiellt, enligt bolagets VD Mark Zuckerberg, allt för att hävda sin vision om ett ”metaversum”.

“I dag ses vi som ett socialt medieföretag, men i vårt DNA är vi ett företag som bygger teknik för att koppla ihop människor, och ”metaversum” är nästa frontlinje precis som sociala nätverk var när vi började”, säger Mark Zuckerberg. “Vi tror att metaversum kommer att bli efterföljaren till det mobila internet”.

Det ska handla om 3D, “augmented reality” en upplevelse av att cyberspace överlappar fysisk verklighet med hjälp av till exempel Virtual Reality-glasögon. 3D-miljöer ska efterlikna upplevelser i det fysiska livet när du shoppar, spelar videospel, umgås och kommunicerar.

Drömmen är lik Klaus Schwabs föreställning om den transhumana människan som innebär att elektronik ska planteras in i våra hjärnor för att “förbättra” oss.

Plattformen Facebook ska som tjänst behålla sitt namn, men Facebook blir bara en gammal produkt bland många nya produkter som kommer.

Text: NewsVoice | Bild: Mark Zuckerberg bygger ett metaversum åt dig. Foton av Yanick och Anthony Quintano. Montage: NewsVoice.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq