Tre veckor kvar för att stoppa WHO:s maktövertagande över vår hälsa

Ulf Kristersson bör avvisa förändringarna styrdokumentet för WHO innan den 1:a december 2023

Margareta Skantze är frilansande dramatiker, regissör och föreläsare med ett tjugoårigt förflutet vid Sveriges Radio som producent av kulturprogram. Sedan år 1979 är hon bosatt i Karlskrona i Blekinge.
publicerad 5 november 2023
- Margareta Skantze
Statsminister Ulf Kristersson, december 2022. Pressfoto: Regeringen.se
Statsminister Ulf Kristersson, december 2022.

I maj 2023 hölls ett möte i Genève för att diskutera och fatta beslut om ett stort antal förändringar av International Health Regulations (IHR), det juridiska styrdokumentet för WHO, avsedda att träda i kraft i maj 2024.

Om så sker kommer WHO övergå från att vara ett rådgivande organ till att bli en överstatlig myndighet med vittgående befogenheter.

Dess generalsekreterare får mandat att vid ett kommande så kallat hälsonödläge av internationell betydelse fatta en rad tvingande beslut som sätter den svenska grundlagen ur spel. Vad som utgör ett nödläge är löst och luddigt formulerat och kan således utropas helt godtyckligt och enväldigt av generalsekreteraren.

WHO får då rätt att ta ifrån oss vår yttrandefrihet, införa censur, ålägga oss enorma ekonomiska skyldigheter, påtvinga oss medicinska behandlingar och begränsa vår rörlighet. Jag bifogar en lista över tio av de stundande förändringarna med referenser så att ni själva kan kontrollera att mina påståenden inte är fråga om vinklade tolkningar eller så kallade konspirationsteorier.

För en månad sedan ordnade riksdagsledamoten Elsa Widding ett informationsmöte i riksdagen för att belysa denna fråga. Här fanns en rad framstående internationella experter, bland dem den briljante schweiziske juristen Philipp Kruse specialiserad på frågan om de kommande förändringarna av IHRs och vad de kommer att innebära.

Intresset från de folkvalda tycks vara obefintligt. Samma tystnad genomsyrar svensk media. Mest skrämmande är underlåtenheten från det skattefinansierade Public Service att belysa denna fråga.

Hur kommer sig då detta ointresse?

Jag tror ett svar är att många svenskar har ett grundmurat förtroende för WHO och ser dess arbete som präglat av idealism och omsorg om människor.

Så har det en gång varit och så marknadsförs det än idag på nätet, men i själva verket har WHO steg för steg tagits över av läkemedelsbolagen och av internationella finansiella intressen. Medlemsländerna har inte längre något inflytande över verksamheten.

Det finns ännu ett litet tidsspann, en knapp månad, att bromsa denna utveckling, så det är bråttom. Den 1 december 2023 är deadline för att protestera mot de planerade förändringarna av IHRs som antogs i Genève i våras.  Detta måste göras skriftligt till WHO av medlemsländernas regeringschef.

Det är därför jag vänder mig till dig i förhoppningen att du ska besinna ditt stora ansvar, höja din röst och leva upp till det förtroende som du fått i egenskap av representant för det svenska folket.

Jag vädjar till dig att ta upp frågan om WHO till debatt i riksdagen och kräva att statsminister Ulf Kristersson avvisar förändringarna i styrdokumentet för WHO.

Tio viktiga förändringar av International Health Regulations:

  1. Respekt för värdighet, mänskliga rättigheter och grundläggande friheter stryks: “Respekten för värdighet, mänskliga rättigheter och grundläggande friheter för människor” tas bort ur IHR och ersätts av svårtolkade termer som “rättvisa, samstämmighet och inkludering” (equity, coherence, inclusivity). (Artikel 3 – sid 3)
  2. Tvångsmedicinering: WHO ges befogenhet att kräva medicinska undersökningar, immunitetsbevis, bevis på vaccinering och att genomföra kontaktspårning, karantän och medicinsk behandling. (Artikel 18, sid. 16- 17)
  3. Utökad censur: Innebörden av desinformation utvidgas kraftigt och WHO ges mandat att enväldigt censurera och förbjuda vad de anser vara desinformation. (Bilaga 1, sida 36)
  4. Sveriges suveränitet förloras: En kriskommitté inom WHO ges befogenhet att ogiltigförklara beslut fattade av suveräna nationer angående hälsoåtgärder och i stället görs kriskommitténs beslut bindande. (Artikel 43 –sid. 21-22)
  5. Ändring från WHO som rådgivande till bindande organ: WHO:s övergripande karaktär ändras från att vara en rådgivande organisation som ger rekommendationer, till ett styrande organ vars proklamationer blir juridiskt bindande. (Artikel 1 och artikel 42 sid 22)
  6. Potentiella snarare än faktiska nödsituationer: Räckvidden för IHR utvidgas kraftigt till att inkludera scenarier som bara har en “potential att påverka folkhälsan”. Vad som kan anses påverka folkhälsan kan innefatta områden som t ex klimat, djur och hälsa. Vad som är ett ”potentiellt nödläge” definieras av IHR och kan inte ifrågasättas. För att avgöra om det existerar ett sådant nödläge krävs enligt IHR omfattande övervakning och rapportering. (Artikel 2 – sid. 2 och 3)
  7. Planekonomi införs: WHOs generaldirektör får befogenhet att enhälligt utropa ett ”potentiellt nödläge” samt ges kontrollen över landets produktionsmedel. Genom en “fördelningsplan för hälsoprodukter” kommer vissa stater att utses att leverera pandemibekämpningsprodukter enligt WHOs anvisningar. (Artikel 13A –sid. 12-14)
  8. Globalt hälsocertifikat: WHO ges befogenhet att upprätta ett system med globala hälsointyg i digitalt eller pappersformat, inklusive testintyg, vaccinintyg, profylaxintyg, återhämtningsintyg, formulär för passagerarlokalisering och en resenärs hälsodeklaration. (Artikel 18, 23, 24, 27, 28, 31, 35, 36 och 44 samt bilagorna 6 och 8 – sid. 16 – 20 och sid. 22 – 24)
  9. Potentiellt enorma finansiella kostnader: Medlemsländerna inklusive Sverige kommer att avkrävas en betydande del av nationens hälsobudget till WHO med total ansvarsfrihet från potentiella skadeståndsanspråk. (Artikel 44A – sid. 25)
  10. Internationell samarbetsplikt: Sverige och samtliga medlemsnationer blir skyldiga att bygga, tillhandahålla och underhålla infrastruktur för att följa IHR vid sina gränsövergångar. (Bilaga 10 – Sid. 50 – 51)

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Även om WHO är en viktig organisation som gör viktiga insatser för globala folkhälsan, vill jag INTE att WHO ska få en TOTALITÄR makt över enskilda länders hälsopplitik/program. Jag ber därför Ulf Kristersson mfl politiker att inte godkänna WHO:s nya reformförslag.
    Däremot bör WHO i sin nuvarande form kvarstå!

  • Vi behöver inte WHO rekomendationer vi i sverige sköter oss utan erat styre låt sverige vara vi är ett frihetsland och vi i sverige sköter oss själv låt oss svenskar vara då menar jag det.

  • Vägra ge WHO enväldig makt över Sveriges egna beslut och val. Att lämna över självstyret kring sitt eget folks hälsa och frihet är inte något en regering ska göra utan att folket har fått rösta om det, åtminstone, om ens då!

  • Ingen har rätt att bestämma över någon annan. Ingen. Det beslut som WHO kommer att fatta kommer bli en diktatur och då kommer ingen kunna känna sig säker igen. Vi kommer att bli kastade tillbaka till Castros Cuba där folk än i dag flyr för sina liv. Vi måste få ett slut på detta och det är nu. ULF kristersson vi vet att du vänder kappan efter vinden men visa nu svenska folket och de andra länderna att vi inte är med på detta. Inget är viktigare just nu än att visa att vi inte är med på deras bestämmelser. WHO måste bort bojkottas och det är nu.

  • När en kommunist uttalar ordet VI i en sådan här avsikt, så gäller att någon annan betalar! Eller får stå för kostnaderna, eftersom en kommunist aldrig kan producera något överlevnadsmässigt.

    • Bra fråga – som fordrar ett svar! Han har ju HÖG pofil i rättpolitiska frågor och varit tongivande under pandemin. Har han fått munkavle??

  • Hej NewsVoice, ser att denna artikel skickas längre och längre ned, för att göra plats för nya. Kan den inte kvarstå på 1a plats tills tillräckligt många är med på antiwhotåget. Är ju trots allt den viktigaste frågan för mänskligheten att ta ställning till, sedan 1913..Då grundlurades mänskligheten med Fed, måtte det inte ske igen, med world homocide organisaton

  • Nu har jag suttit en lång stund på riksdagen.se och försökt hitta någonstans att maila mina synpunkter till Ulf Kristensson/regeringen. Men jag hittar inget sätt att kontakta dem…

    Om man postar en sådan här artikel skulle det ju vara tacksamt att även ange någon adress dit man kan sända sina synpunkter… eftersom det tycks omöjligt att hitta! 🙁

  • Vaccinera mera??

    När fascistjuntan i Argentina, stödd av USA på 70-talet, fängslade alla oppositionella, radikala vänstermänniskor och andra demokrater som opponerade sig mot militärdiktaturen, fängslades och torterades,varefter de behövde “VACCINERAS” (med tvång), innan de skulle förflyttas till “ANNAN ORT” (hade man inbillat dem), men blev i stället nedsövda och in-lastade i helikoptrar, varefter de “vräktes medvetslösa överbord” med tyngder runt kroppen rakt ner i Stilla havet.
    Så var det med dessa “vaccinationer”. vilket betyder att en mindre nogräknad nation eller militärjunta kan få för sig att utnyttja vaccinationer för att “återställa oroligheter” och säkra sim makt.

    • Går man til democracynow(dot)org og der søker på “Plutonium Files: How the U.S. Secretly Fed Radioactivity to Thousands of Americans”, så kan man se at da atombomben og radioaktivitet var det man så på, så ga man bl.a hundrevis av gravide kvinner kosttilskudd de ble fortalt skulle være bra for barnet som inneholdt radioaktivt jern for å se effekten, man injiserte folk som trodde de fikk helsehjelp med plutonium etc, og i dag når maskin-hjerne-interaksjonsteknologi etc ligger i frontsjiktet, så skriver Ministry of Defence i England og Tyske Bundeswehr i sin felles rapport “Human Augmentation. The Dawn of a New Paradigm. A strategic implications project” på side 13 i 2021, at det kan argumenteres for at behandling som innvolverer nye vaksineprosesser og celle- og genterapier er eksempler på “human augmentation already in the pipeline”, at behovet for å bruke “human augmentation” til syvende og sist kan bli diktert av nasjonale interesser, og at “human augmentation” i framtiden ikke bør bestemmes av folket og etikk, men at myndighetene er nødt til å etablere en politisk posisjon som gir maximalt bruk av “human augmentation”. Og WHOs nye sjefsforsker Jeremy Farrar, sier han ønsker et horisontalt overvåkingssystem “slik at hvis du kommer med hoste, om det så er tuberkulose, covid, INFLUENSA eller ANNEN LUFTVEISINFEKSJON så vil det plukkes opp av et horisontalt overvåkingssystem sterkt integrert med helsesystemet slik at det umiddelbart kan taes hånd om”. Og spør du de fremste eksperter i dag som uttaler seg offentlig, f.eks James Giordano, så forteller han at man ser på nevroavbildning og nevrogenetikk, ikke bare for å se hva som foregår i hjernen, men for å angripe det som foregår der. Og videre at DARPA nå ser på bruk av nanopartikler som kan formes til transmittere og sensorer som kan pustes inn, smøres på huden og spises og som så føres med blodet til hjernen hvor de former store nettverk av transmittere og sensorer som vil gjøre det mulig å ikke bare se hva som foregår i hjernen i sanntid fra avstand, men også samtidig angripe det som foregår i hjernen fra avstand i sanntid. Giordanos navnebror, nevroforsker James Fallon, sier også at DARPA ser på hjernekontroll via genmanipulering hvor han sier folk kan injiseres hvor hjerneceller vil endres og gjøre en om til noe en ellers ikke ville vert. Jeremy Farrar, WHOs nye sjefsforsker, var tidligere sjef for Welcome Trust, hvor han opprettet Welcome Leap og satte tidligere sjef for DARPA, Regina Dugan som leder. Regina Dugan skal i sin tid ha gitt DARPA grøndt lys for utvikling av mRNA vaksineteknologi hvoretter bl.a Moderna ble innvilget 25 millioner dollar av DARPA for utvikling av mRNA therapeutics. Whitney Webb har skrevet en lang artikkel om Welcome Leap med tittel “A “Leap” toward Humanity’s Destruction” som kan finnes på unlimitedhangout(dot)com. James Corbett har også intervju med Whitney Webb på Corbettreport(dot)com (Whitney Webb Dissects the Wellcome Leap into Transhumanism). Nevner også at amerikanske forsvarsinstitusjoner på 1950- og 60-tallet finansierte hjerneforskning på forsvarsløse psykiatriske pasienter ved Gaustad psykiatriske i Oslo, Norge, som fikk elektroder opperert inn i hodet, og hvor tidligere sjefspsykolog ved Gaustad, Per J Isdahl, om denne forskningen for over 20 år siden i rikets tilstand reportasjen “kappløpet om hjernen” uttalte at “et stort prosjekt gikk ut på å kontrollere folks adferd igjennom å kontrollere hjernen fysisk, gjerne via elektroniske koblinger på lang avstand, men på en slik måte at folk selv ikke visste at de ble kontrollert”. Noe å også ha i bakhodet når man f.eks leser endringsforslagene til IHR WHO nå har på bordet “Article-by-Article Compilation of Proposed Amendments to the International Health Regulations (2005) submitted
      in accordance with decision WHA75(9) (2022)” (som det ikke linkes til i artikkelen).

  • Om nu alla vi som läser Newsvoice mailar några riksdagsledamöter om dagen och ställer frågor om detta, så är det förhoppningsvis några av dem som vaknar till och startar debatt… eller? Det är ju iallafall någonting man kan göra. Visst det är bra att skriva på listan men det är betydligt mer passivt och de flesta av de enskilda riksdagsledamöterna kommer inte att se det.

    • De har en Plikt att ta detta till Folket, men de gör det inte därför de är skrämda eller och korrumperade till tystnad. Det här handlar om att nu Väcka så många som möjligt. Det är det enda språket regimen förstår. Och det är också ut i städerna som gäller

    • Riksdagsledamöterna är inte FOLKVALDA!
      De ingår i gruppen “GÄNGKRIMMINELLA” infösta av likasinnade, inte av FOLKET.
      Försök stryka en korrupt s k kandidat på en VALSEDEL!?!?!?

      • Vem har sagt att de är ‘folkvalda’. Jag titulerar dom regim, och en regim är aldrig kommen av Folket. Det är bara något de inbillar människor. Men de har valt att sitta där, och enl Konstitutionen ska de följa folkets röst. Men de vägrar konsekvent. Därför är de en regim, dvs cryptodiktatorer. Själv har jag gett f..n i dom de senaste 2 ‘valen’.

  • Alla medborgare borde rösta aktivt att rösta ner who maktövertagande över invånares hälsa och deras mänskliga rättigheter. Efterlyser folkomröstning.

    • Skaa rösta ned, ‘borde’ är snällt och det är precis det gangsterna vill..att vi ska vara snällister och defaitister. Det är slut med det Nu

    • Låter bra men vi tillåts inte rösta om detta, de smyger in det i det tysta vilket är ett tydligt exempel på korrupta politiker och de facto den fascist stat Sverige har blivit.

  • Exit WHO är oerhört viktigt NU!
    Det vill säga att skriva under på att gå ut ur WHO NU!
    WHO är en djupt och totalt genomkorrupt organisation som dessutom är kriminell precis som maffian, men skillnaden är mycket stor då WHO är en ulv i fårakläder och framstår som om de “vill alla väl, och värna om världens befolkning”
    Men inget kan vara mer FEL!

  • Det de nu tänker göra via ‘WHO’ är helt i linje med den förra artikeln, om ‘stakeholderism’ (tavistockengelska). De drar sakta åt snaran enl ‘boild frog’principen, så vi inte ska märka vad som är på gång. Först gjorde de det delvis med ‘mediasektorn för 150år sedan, men de hade inte tillräckligt med resurser för att monopolisera hela sektorn i väst. Det kom när de genomförde det största förräderiet i världen, när lakejen woodrow wilson signerade ‘Fed’dokumentet 1913. Efter det har de koncentrerat alla tillgångar till sig själva, men det har återstått en; människan. Tills nu. Eller som kissinger sa på ett bilderbergmöte; när människan ‘accepterat’/tvingats på ‘vaccinrna’ så är det ridå för dem.

    Det var samma person som sa; den som kontrollerar maten kontrollerar folket, och ‘vi’ kontrollerar maten. Eller som han yttrade; det är livsfarligt att ha oss som fiende, men dödligt att ha oss som ‘vän’.

    Det är sådana som han, gates, soros, schwab osv som folket kommer vara tvungna att möta, och ändå är dessa fyra bara lakejer. Toplakejer, förvisso

  • Förutom att det är en krigsförklaring som kommer leda till förbrytelser, så är det en coup d’etat. Genomför de detta så finns det inget som behöver hålla tillbaka Folket mot regimen. Det är ett förräderi och de har förlorat rätten att sitta kvar. Grundlagen säger att makten i landet är folkets röst, och de har inte konsulterat Oss. Tvärtom har de aktivt undvikit oss. Trots att det kommer röra våra egna kroppar, som skyddas av internationell lagstiftning.

    ‘Politikerna’ borde vid det här laget veta att det är förbjudet att tvångsinjicera. Och det vet de såklart. Men de skiter i det, därför de är komprometerade, svårt komprometerade.

  • Varför var det s k OBAMACARE så viktigt?
    Politiker och FRIHET har aldrig fungerat!!!
    Fantastiskt Margareta.

  • Hej och hoppsan, försök gärna protestera men du har i pricip världens rikaste maffia organisation emot dig.

    Sök på följande på Duckduckgo -> Ulf Kristersson WEF.
    Jodå, vår käre statsminister är köpt betald mutad on the take från WEF.

    Vem styr då WHO som ett eget företag och är majoritetsbidragsgivare till organisationen i fråga?

    Bill Gates.

    Och åter ut på Duckduckgo, sök på Bill Gates WEF, jodå även han är köpt betald mutad on the take, även han lyder Klaus Schwab.

    Pengarna till WEF i mångmiljardklassen slussas öppet ut från vårt “statliga” Vattenfall där även VD Anna Borg är en villig mutkolv för blygsamma 1,2 miljoner i månaden.

    Så snart uppnås världsherravälde för WEF genom WHO, så nästa noga planerade pandemi är det ordnung på.
    Alla med “vaccine hesitance” kommer att fångas in och tvångsvaccineras, ingen absolut ingen får komma undan denna omgången.

  • Finns det något upprop; namninsamling; direktkommunikation till riksdag; protestlista – någonting, något verktyg för att bilda opinion mot förslaget?

  • Global medicinsk fascism är på väg att införas inom en månad. Våra politiker låter det ske. Fruktansvärt.

  • Beslutet om att lämna över beslutanderätt till WHO får absolut INTE fullföljas!!! Sverige ska självt besluta om åtgärder vid eventuella hälsorisker. INGEN utomstående ska ges rättigheter att utöva bestämmanderätt över Sveriges folk!!!! Vårt lands suveränitet kränks av detta övertagande av WHOs nya stadgar‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  • Det här är det vikigaste beslutet att INTE ta just nu!!! Om vi godkänner denna förändring av WHO kommer vi att ångra det resten av den här tidsåldern!!!!
    Det får absolut inte ske!!!!!!!!!!!!!!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *