Mats Jangdal: Militärkuppen i Sverige är styrd av USA och Wallenberg

Debatt om upprustningen till ett krig mot Ryssland

publicerad 26 februari 2024
Svenska politiker för NATO
De svenska politikerna Ulf Kristersson (M), Pål Johnsson (M), Ebba Busch (Kd), Johan Persson (L) och Elisabeth Svantesson (M) som drömmer om NATO saknar förmågan att se anaklande faror, anser skribenten.

Den 16 maj 2022 beslutade den socialdemokratiska regeringen ledd av Magdalena Andersson, livligt påhejad av moderater och liberaler att söka svenskt medlemskap i NATO. Inget formellt beslut fattades i riksdagen. De demokratiskt folkvalda fick aldrig en chans att säga sin mening och har inte heller kunnat ställas till svars.

Det hela beslutades av icke valda partieliter i respektive partier. Ingen folkomröstning i saken var ens på fråga. Det blir allt mer tydligt att detta egentligen var en militärkupp.

Det som också blir smärtsamt tydligt är att Magdalena Andersson är en sanslöst feg och dålig politiker. Hon hade inte modet, inte sinnesnärvaron att begära en stunds eftertanke och klargörande konsekvensanalyser när propåerna om en snabb NATO-anslutning dök upp i debatten, som ett resultat av Rysslands invasion av Ukraina.

Det minst lika skrämmande är att Socialdemokraterna anser hon är det bästa de kan ställa upp med för att vinna valet 2026. I deras föreställningsvärld är hon räddningen för Sverige.

Vi betalar politiker och diplomater för att de ska upprätthålla freden. Idag söker de ursäkter för krig. För just dessa politiker och diplomater finns det inga ursäkter för krig. Blir det ändå krig har de misslyckats fullständigt.

Nu har de gått i bräschen för att militarisera och mobilisera Sverige i ett proxykrig som USA önskar bedriva mor Ryssland.

Alla som undrar hur det går till när USA infiltrerar bananrepubliker och ordnar militärkupper för att göra landet mer följsamt till amerikansk politik, nu vet ni!

Medan jag totar ihop denna text beslutar Nederländerna att ge ett enormt stöd till kriget i Ukraina i tio år. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen twittrar dagligen om att Ukrainas sak är EU:s och inget får stoppa “EU-krainas” totala seger över Ryssland.

Det lutar alltså åt att hela Europa är utsatt för en militärkupp, styrd av USA, World Economic Forum och ekonomiska intressen som tex. svenska Wallenberg för att sedan marschera Europas militär mot Ryssland. Allt utan debatt, konsekvensanalys eller motstånd.

 

Text: Mats Jangdal, Frihetsportalen.se

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Tack till er fantastiska svenskar som gav ert fullständiga stöd till de imponerande demonstrationerna mot ett NATO-medlemskap genom att bränna koranen framför ambassader samt på alla torg i städer och gettoområden.

    Tyvärr ledde dessa insatser inte till att förhindra Natomedlemskapet, MEN demonstrationerna var så pass effektiva att vårt underbara land och dess medborgare nu gladeligen varenda person med utländsk härkomst och stödjer den sista lösningen för palestinierna!

    Jag undrar bara vilken bok vi bör bränna framför Chiles och Venezuelas ambassader när våra unga ska skickas med NATO-trupper mot Ryssland.

    Återigen, tusen tack till er alla fantastiska och underbara svenskar! Bra jobba allihopa!

  • Eftersom även Ungern nu gett klartecken till Sveriges medlemskap i NATO öppnar sig Himmlen, eller snarare Avgrunden, för Deep State och megamiljardärerna som styr.

    Hur kommer svenskar och européer reagera när USA stationerar kärnvapen i Norrland, riktade mot Murmansk några tiotal mil bort i syfte att skapa ett kärnvapenkrig i Europa, för att globalisternas vapenindustri ska tjäna ännu mer?

    När USA “annekterar” Gotland och bygger sina baser där riktade mot både Kaliningrad och Ryssland? När de inser att svenska ungdomar ska slaktas i strid och vårt land raderas ut för att dessa vettvillingar vill avfolka Jorden och lägga beslag på alla naturtillgångar?

    Nej! Jag, som tror på en högre makt, tror att dessa ondskefulla varelser kommer att avslöjas innan de hinner sätta den sista spiken i kistan för oss.

    De styr våra självutnämnda “eliter” med järnhand än så länge genom pengar och hot. Men det finns en gräns och den gränsen överträder de snart i sin arrogans och självgodhet. Vår “elit” kommer inse att varken de själva, och än mindre deras anhöriga, kommer räddas utan att de bara är/varit nyttiga idioter. Då är det för sent för dem och “vanligt” folks vrede kommer drabba dem. Det man ger ut får man tillbaka!

    Dessvärre kommer många av de sovande få betala ett högt pris, men snarare genom injektioner och andra gifter än genom vapen, kanske även svält. Vi kommer nog se en populationsminskning de kommande åren, både genom för tidig död av olika orsaker och minskad fertilitet, men de nu styrande kommer avslöjas och dömas.

    Så även om jag är bedrövad idag, ser jag framtiden an med tillförsikt. Tro på en positiv lösning men var beredd på en turbulent tid framöver!

    • Jag håller med dig om beskrivningen av deras egenskaper som dominerar.
      Men du liksom alla de andra har missat orsaken till att våra företrädare går med på det.
      Orsaken är att vi lever över våra tillgångar i hela väst.
      Och de som du och andra pekar ut som de skyldiga är ekonomiskt oberoende och skulle kunna strunta i oss och bosätta sig på nån angenäm plats och lämna över problemen åt oss själva.
      Vi skulle få sänka vår standard rejält och det är vad som etablissemanget hoppas ska gå att undvika genom att satsa på att lita på USA, och fortsätta som en del av deras förbrytarvälde.
      Sveriges välstånd har berott på att USA har hållit nere all konkurrens utanför väst.
      Detta håller på att ta slut så konkurrensen blir större än vad vårt ineffektiva system klarar.
      Lösningen skulle vara att vi skulle vara mer konkurrensmedvetna utbilda den unga befolkningen i stället för all möjlig välmenande ideologi om jämlikhet.
      Men detta är inget viktigt ämne i debatten.
      Alla vill tro att det är ganska bra som det är så man är blinda för verkligheten.
      Politikerna styrs av andra som är mer medvetna om verkligheten.
      De förklarar inte den sanningen för sina väljare utan förmyndar dem ‘för deras eget bästa’.
      Hotet från Ryssland består i att de hjälper fram en mer rättvis värld.
      Och det sänker prognosen för oss själva så länge vi inte skärper upp vårt system.
      Vi i väst har själva provocerat fram den utvecklingen.

  • Trots att jag håller med en hel del skribenters uppfattning , verka det så att de flesta inte har förstod vad som egentligen gäller. Jag själv är osäkert till vilket lager den nuvarande regeringen hör. Trump har redan på 80 talet slagit sig på de ” vita hattarnas sida” inte de från Syrien,snarast de gamla militärer. Obongo avskedade 3000 höga militerer när han tillträde. I praktiken har man avväpnad eliten men man vill att folken skall vakna. Det borde ha räckt med de konstiga bränslepriser och många mer små detaljer, men Svenne är en trogen undersåte. Nu kommer bomben, inträdet i Nato kommer att kosta skjortan och vem betalar? För den ignorante är det staten för den kunnige är det vi och dessutom blev vi aldrig tillfrågat. Vi hade chansen när både Turkiet och Ungern satt sig på tvären men inget hände. Stor tystnad i detta land. Många tror ju på sagan om Ukraine där folket kanske var lika hjärntvättat.
    Sverige har sedan 60 talet varit en experiment stat där eliten lärde sig hur man skall omvända folket och det har över förväntan lyckats.Alla som påhejad Natomedlemskapet kommer blir glad när skattenotan kommer. DCA avtalet ger amerikanska stövlar på svensk mark och om min teori stämmer är det för att röka ut pedofilerna ur tunnlarna i Stockholm och andra städer.

  • Bildkollaget är lite roligt. Alla blundar mer eller mindre, vilket för tankarna till ett visst bibliskt ordspråk. 🙂

  • Undrar varför ”malmtågen” spårar ur med en viss regelbundenhet?
    Lär kosta svenska folket 100 miljoner per dag.
    Sista gången?

  • Jag tror inte att många svenskar är vakna. Jag har pratat med flera person runt om mig men de flesta fortfarande kör med Putins fel texten. När jag frågar de vad tror de vad var orsaken att Ryssland gick in Ukraina då blir svaret att Putins vill bygga upp den ryska imperiet igen. Ingen har nämnt Minsk avtalet och att Zelenski har inte höll det.
    Så länge vi har dessa sovande människor i Sverige kommer inget hända och folk kommer låta sig slaktas som de stakars ukrainare som tvingas in i köttkvarnen på den ukrainska fronten. De är lika manipulerade som de flesta i Sverige och slås för smullorna som är kvar när Black Rock och de andra tagit över den resterande Ukraina.
    Jag tror inte att vi blir tillräckligt många att vecka upp den sovande svenska folket i tid. De skulle ha vaknat upp 20-25 år sedan när folkbytet har börjat ta drastiska former men tyvärr de flesta tåg betet med solidaritet, medmänsklighet mm och såg inte att Sverige håller att bli ockuperat av en massa migranter som kom för att ta Sverige från svenskar och suga ut Sveriges livskraft. Nu är det för sent att stoppa detta och det finns ingen heller bland politikerna som vill stoppa det.

    • Jovisst Julius, läget är mycket prekärt. Fast det är trots allt MSM, inklusive SR/SVT, som nu allt sedan 60-talets mitt, då när Vänstervågen sköljde in likt en tsunamivåg i vartenda hörn, som har stått för merparten av indoktrineringen. Pressen då var någotsånär jämnt fördelad, men har sedan förändrats till den judiska Bonnier-sfärens fördel, något som efter 1998 kraftigt förstärktes av det bland vanligt folk dåligt kända faktum, att det svenska “Arbetet och Kapitalet” och deras respektive mediala flaggskepp, Aftonbladet respektive Svenska Dagbladet då samtidigt såldes ut till tre stora (judiska banker) på Wall Street.

      Samtidigt slaktades Försvarsmakten: (exempelvis reducerades Flygvapnet från 12 stycken JAS39-divisioner (206 stycken var ju beställda) till endast 4 stycken divisioner, sådär 70 flygplan. En smyg-anslutning till NATO (läs Mikael Holmströms bok, “Den Dolda Alliansen”) satte igång.
      Allehanda globaliserings-insatser såg dagens ljus, t ex “Världskultur, Världskultur-muséer och Världsmusik”. Begrepp som Global uppvärmning, Peak-oil, stegrad styrka på folkutbytet, energiskatter, HBQT-trams-provokationer blev uttjatade i media, som upptakt till det nya seklets “War on Terror”, som kick-startades genom 9-11.
      Talande nog är det fortfarande efter 23 år väldigt många av Sveriges befolkning, som aldrig hört talas om World Trade Center 7, en 47 våningar hög byggnad som klockan 17:20 kollapsade samma dag på 11 sekunder, en typ enlig kontrollerad spräng-rivning. Fast MSM och övriga teg i flera år, innan Youtube visade rivnings-förloppet. Berättar man detta, börjar folk rulla med ögonen, tittar på klockan och kommer på något helt annat!

  • Visst är både NATO-medlemsansökan och separatavtalet med USA en statskupp. På två år har Sverige övergått från att vara en suverän stat, till att bli en koloni i det AngloAmerikanska Imperiet – likt alla andra NATO-medlemsländer. Genom att förankra denna statskupp i den svenska riksdagen, och genom att utesluta de svenska väljarna från att uttala sig, har statskuppen kunnat ske oblodigt.

    Ettusen år – av ständigt förtryck från adel, kungahus och Kapital – har skapat en underdånig allmoge i vårt land. Med tvåhundra år av fred och ständigt stigande välstånd, sitter vi nu med en befolkning som nästan helt saknar ryggrad. Vilken dessutom medvetet väljer att alltid betrakta sin överhets lögner som Guds klara sanning.

    Med massiv krigspropaganda från Regeringen, Riksdagen och Media börjar svenskarna längta efter att få döda och dö, för de besuttna klassernas lyx och flärd. Likheten med upptakten till både den första och den andra akten av Världskriget är slående. Krigstrummorna mullrar och svenska zombies börjar snart marschera.

  • “Kom och köp Svenska bananer, stora Svenska bananer micke fin, kom och köp”.

    Minns än idag den glade invandraren som sålde “Svenska” bananer på torget i Helsingborg.

    “Alla som undrar hur det går till när USA infiltrerar bananrepubliker och ordnar militärkupper för att göra landet mer följsamt till amerikansk politik, nu vet ni!”

    Sverige, en “stor” fin men naggande god liten bananrepublik. Demokratins fina patina har sedan länge skalats bort från väggarna i det fina RosenBAD. En samling krigshetsare är vad som finns kvar.

  • Det är möjligen en detalj och en småsak, men jag tycker att det är intressant hur försvarsminister Pål Jonson formar sina händer på bilden.

    Vi kan jämföra med den här artikeln om detta handtecken på Wikipedia (som kanske får anses vara den lite mjukare förklaringen):
    https://en.wikipedia.org/wiki/Merkel-Raute

    En något mer dramatisk förklaring till detta handtecken är av mer ockult slag, som exempelvis här:
    https://www.quora.com/What-does-the-Illuminati-triangle-hand-sign-mean

    Kanske skulle det även kunna vara ännu en tolkningsvariant på uttrycket ”Djävulen sitter i detaljerna”…?

  • Är det fler än jag som tycker att Elisabeth inte är sig riktigt lik på bilden? Kan det vara en skönhetsoperation som gått snett?

  • Det blir även alltmer outhärdligt att ta del av alla skendebatter om islam, brottslighet, HBTQ, feminism, slöjor etc etc och ännu värre att folket fortsätter med att sätta dessa frågor högst.

    T o m abortfrågan är het, när det gäller kvinnor.

  • Fasaden rämnar nu när storindustrin och deras ägare inte längre behöver någon kuliss av politiker längre.
    Det blir med tiden allt tydligare att människor ses som överflödiga i det post-industriella samhället.
    Då passar det bra med ett krig igen.

  • I släpvattnet av natofieringen så kommer vi antagligen att bli konfiskerade på vår järnmalm, för att förse tyskland/eu med metall, när dom väl börjar upprusta på riktigt.

  • Jag har samma uppfattning som många av er andra skulle jag tro beträffande våra företrädares falskhet.
    Men jag tror att det verkliga skälet är att de inte vågar säga till folket att vi måste sänka standarden därför att vi är bortskämda.
    Därför behövs krig och hot utifrån för att utföra den nödvändiga standardsänkningen.
    I hela väst.
    Men här har vi dessutom (sannolikt pga illvilja från USA ) skaffat oss extra kostnader av kända skäl.
    USA har nu avsiktligt öppnat sina gränser för att det ska se ut som om de är oavsiktligt drabbade men det bör ses som en fint från USA för att vi ska se upp till dem i USA som stoppar processen.
    Vi ska tro att de satt i samma båt och sen redde ut det.
    Och vi ska fortsätta att beundra någon amerikan.
    Och lystra till deras åsikter.
    Och fortsätta ha en halvamerikansk uppfattning om USAs rivaler.

    Socialister i väst anser aldrig att deras väljare har för höga löner eller är bortskämda.
    Därför garanterar socialisterna att det bär till krig.
    Hellre krig än att ändra uppfattning och erkänna brister.
    Men även bland dem som inte röstar socialistiskt råder antagligen samma problematik med lönelägen som inte är möjliga att försvara i en ökande konkurrens om inte utbildning och kompetens växer och det gör den inte.
    Vi är inbäddade i så mycket lögn och inkompetens att ingen har viljestyrka att skärpa upp oss.
    Anledningen att jag ändå trycker på socialister är att de, i strid med sina principer, faktiskt fattat att det är logiskt att försvara USAs ondska. För den ger resurser ytterligare en tid utan att man behöver erkänna att man har ljugit hela tiden.
    Jag ser socialister som välmenande på ett sätt som driver dem att blunda för medlen. Om det ska kallas dumhet eller cynism vet jag inte.
    De andra som inte vurmar för jämlikhet är mer mottagliga för att det ställs mer krav på folk.
    Hade det rått såna förhållanden normalt hade våra företrädare inte haft sån panik att de förlöpt sig som skett.

    • Man kan fråga sig om det svenska politiker-debaclet beror på hållhaksbusiness av det slag som vi har fått lära oss genom exemplet Jeffrey Epstein/Ghislane Maxwell. Inte bara Mossad lär vara fena på honey traps o dyl.

      Efter 1995 och vårt medlemskap i Europeiska Unionen lär ju svenska potentater alldeles säkert vid besök i Bryssel ha blivit måltavlor för försåtliga attacker av allehanda slag. Mutorna kan ju vara av många slag, inte minst barnsexhandel har nämnts.

      Sveriges plats i en internationell rankning av förekomst av korruption har ju under senare år försämrats avsevärt. Den importerade grova kriminaliteten skall vi bara inte tala om!

  • Varenda s k RIKSDSAGSLEDAMOT BORDE UTFRÅGAS OFFENTLIGT INFÖR TV kameran om deras ståndpunt i frågan. JA/NEJ!!! Enkelt.
    GÖR DET!!!

    • Det går tyvärr inte! Dom har inga EGNA åsikter. Det som vid varje given tidpunkt förs fram är en dagslända, som just då kan vara en lämplig ståndpunkt för den egna karriären.

      Jag tänker på vår justitieminister, Gunnar Strömmer född 1972. Han var (enligt Wikipedia) förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet 1998–2000. I denna roll fokuserade han på att göra invandringspolitiken till en moderat profilfråga. Han ansåg att Sverige skulle införa helt fri invandring och krävde amnesti för alla illegala invandrare. Innan detta blivit verklighet förespråkade han att gömma invandrare som myndigheterna beslutat att utvisa men som fortsatte att uppehålla sig illegalt i Sverige.

      Detta hände sig vid den tid då “Arbetet och Kapitalet” (Sveavägen 78 resp Arsenalsgatan 8C) kärt omfamnat varandra och beslutat att gemensamt vandra in i den nya världsordningen, där en Världsregering var tänkt att etableras (således finis Svedala).

      Sedan 2022 är Strömmer Sveriges justitieminister och chef för justitiedepartementet i regeringen Kristersson. I det då nya politiska klimat som rådde efter valet ’22 och med SD som bihang av något slag, har Strömmer anpassat sig efter den nya STRAMA invandrings- och migrations politiken och rättar sig nu således efter dagens tongångar

  • Det är väl DCA-avtalet som är den egentliga statskuppen. Avtalet ger ju USA obehindrad tillgång till svenskt territorium.

    • Ja, det kan ses som sista spiken i kistan. Men beslutet att ansöka om fullt natomedlemskap utan att lägga fram frågan för folket eller ens för de folkvalda riksdagen var tveklöst inledningen på kuppen!

  • Arga Andersson måste vara paranoid med alla hennes konstiga utspel, påhopp och lögnerna bara väller ur hennes mun
    Sossarna har sänkt hela Sverige, nu leker hon hon räddaren, “SE MIG HÖR MIG JAG MÅSTE BLI STATSMINISTER” för att förstöra resten.
    Även denna regering går den djupa statens ärenden, det är inte våra politiker som styrt Sverige på länge det borde alla läskunniga redan förstått
    De riktiga styrande är inte folkvalda, det är Wallenbergarna, Claus Swabben, Kill Bill, Sorros & Co, dom vill oss inte väl.
    Det är dags för det svenska folket börja läsa på o resa sig, för att förstå vart vi är på väg, sätta STOPP innan det är försent
    Vad gäller dessa två är båda lika goda kålsupare, båda är marionetter o går lydigt den djupa statens ärenden.
    Båda har säkert blivit lovade fina tjänster som sina föregångare, god ekonomi bara dom genomför det dom blir tillsagda att genomföra.

  • Eftersom makten utgår från folket så ansåg våra folkvalda att det bästa för oss i Sverige är att kriga lite.

    Kyss mig i röven.

    Precis som skribenten skrev : mer eller mindre en tyst statskupp.
    Demokratin som den ser ut nu har nåt vägs ände.

    Dags för folket å starta sina hjärnor.

    • Tyst statskupp?

      Snarare en statskupp genomförd mot ljudfonden av en tjoande HBTQ karneval där ÖB sjunger Elvis-låtar.

  • Viljan bland vanligt folk att slåss för Klaus Schwabs och Bill Gates och andra globalisters intressen finns nog bara i politikernas fantasi och när dom upptäcker det så blir det tvångsrekryteringar till det militära såvida inte Donald Trump lyckas erövra President posten och stoppa vansinnet,vilket kanske inte går ändå om Nato då väljer att frigöra sig från USA,s President, om Nato inte kan anfalla Ryssland så finns andra kandidater att skicka kanon-maten till,när ska folk fatta att vi regeras. Av lakejer till psykopater ?

    • Jag håller helt med dig, vi måste sträva efter fred, inte krig
      Nu har hela västvärlden blivit krigstokiga
      Lyckas dom inte mörda Trump kan det finnas ett litet hopp om en lite bättre värd för våra barn och barnbarn.

      • Frågan är vad Trump i praktiken kan göra mot Deep State? Om han blir vald, trots det väntade omfattande valfusket, så kommer ett gäng figurer med mörka kostymer att besöka Trump och ge honom ett erbjudande han inte kan tack nej till. Trump som är gammal blir nog knappast rädd för egen del men han har ju barn, släkt och vänner som kan råka illa ut! Så nog är hoppet litet om en bättre värld för folk i allmänhet förstår inte hur genomkorrumperat det politiken är i USA och västvärlden. Vi ser ju själva hur ruttet det politiska systemet är i Sverige och i USA är det än värre.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *