Ahlmark: Angreppen på människans integritet – Del 1: Styrning av människors åsikter och implantat

publicerad 3 april 2024
- Dan Ahlmark
Hjärnteknologi. Foto: DC Studio
Hjärnteknologi.

Människans integritet är en ytterst viktig faktor i samhället, och den har genom företeelser som terrorism, globalism och teknisk utveckling blivit ett politiskt hett ämne under 2000-talet. Begreppet har ett bredare innehåll än privatlivets okränkbarhet.

Läs även del 2

Det gäller även statens åtgärder mot individen eller krav på dennes beteende, som kan uppfattas som kränkande. Innebörden kan också allmänt gälla en persons uppförande, heder, ärlighet under vissa omständigheter.

Eftersom detta dock gäller dennes eget beteende, berörs det inte nedan, och inte heller tas integritetskränkningar utförda av privatpersoner upp. Uppmärksamheten fästs istället vid det offentligas – och främst statens – ingrepp i den personliga integriteten.

Det är då lätt att observera, att offentliga myndigheter inte sällan önskar ha möjlighet att just utföra kränkningar av individers rättigheter och integritet. EUs förslag om Chat Control 2.0 är ett aktuellt exempel (1), och där utgången ännu inte är klar.

En stats sätt att kränka medborgarnas privata och skyddade sfär och därmed deras integritet är åtskilliga. Det kan gälla många typer av offentliga ageranden men där användning av avancerad teknik blivit vanligare. Genom den elektroniska och kommunikationsmässiga revolutionen av vår vardag genom internet och nya elektroniska system och produkter har nya och ytterst betydande möjligheter öppnat sig för otillåten övervakning och kontroll av medborgarna. Nedan berörs vissa av dessa.

Kroppsinvasiva metoder

Utvecklingen av metoder och apparater/instrument, som till skillnad från vad som tidigare förekommit kan placeras inne i vår kropp, går nu snabbt.  Inledningsvis avser dessa olika medicinska problem och gäller kontroll av sjukdomsförlopp och dylikt. Det elektroniska kroppsinvasiva sortimentet kommer dock att breddas, och en rad andra syften är då potentiellt möjliga.

Särskilt kritiska från integritetssynpunkt är användningar, som gäller kontroll av människans hjärna. Att på så sätt kunna få veta vad hon tänker är ytterst oroande. Att via ny teknologi därigenom även kunna påverka människors beteende är en explosivt allvarlig företeelse, vilken också varje land av människorättsliga och etiska skäl måste minutiöst övervaka och reglera. Berörda människors godkännanden är här alltid nödvändiga, men även de räcker inte för vissa syften.

Detta område är troligen också av stort intresse för organisationer (även EU), som arbetar för att inrätta helt nya statssystem, där länder förlorar sin självständighet. Eftersom motståndet inom nationalstaterna mot en sådan politik kan antas bli hårt och mycket långvarigt, behövs nya metoder att övervaka och påverka befolkningar.

Vid sidan av andra teknologier kan antas, att kretsar inom den globalistiska sfären  även har ett intresse för den kontroll av människor, som teknologier gällande hjärnan kan erbjuda.  Man kan här också förutse, att området teknologiskt kommer ha en särskilt snabb utveckling. Samtidigt är det medicinskt–tekniskt ytterst komplext och dessutom fyllt av etiska problem.

Det gäller ju implanterbara teknologier, som avser att påverka människans mentala funktioner. World Economic Forum (WEF)  – en ledande organisation för globalistisk politik – är också  en säljorganisation där bland annat ingår elektroniska och biotekniska teknikföretag inriktade på  stater/offentliga kunder. Neuro- och bioteknologi är här ett högaktuellt område, och att omvandla människan med dessa syns vara ett mål för WEF.

Man önskar uppenbarligen ha människor på olika sätt ständigt uppkopplade till olika centrala elektroniska produkter, vilkas påverkan kan ”förbättra” människan. Man syns ha en transhumanistisk människosyn, där man hyllar en teknisk invasion av människans kropp och hjärna, vilket uppenbarligen lett till WEF-chefens egna tvivel på vad som i framtiden  ä r  en människa (2).

Så kallad smart teknologi och invasiva  mikrochips kommer att alltmera integreras med våra kroppar för identifiering, information om kroppstillstånd och visst beteende samt lokalisering. Ingen vet när man på sådant vis enligt ovan blir förmögen att tolka människors tankar och i värsta fall påverka deras beteende.

Även om västdemokratierna kan på ett tillfredsställande sätt reglera ett så kritiskt område för forskning och utveckling som att inverka på mentala funktioner, är möjligheterna för mänsklig kontroll så uppenbara, att världens diktaturer kan förväntas att satsa nämnvärda belopp på denna typ av forskning. Anden har sluppit ur flaskan och kan aldrig mera tvingas tillbaka i den!

De mest avancerade forskningsrönen och utvecklingsprojekten kommer därför kanske inte att utföras i Väst. Lockelsen att eventuellt kunna styra vissa eller många människors beteende på detta vis är något, som världens auktoritära eller totalitära stater och diktaturer inte kan stå emot, och frestelsen att utforska områdets alla möjligheter torde vara enorm.

Att kartlägga befolkningars åsikter och agerande

Länder har idag de tekniska möjligheterna att kartlägga det allra mesta i personers privata liv. En mera utförlig bestämning av gränserna för människans integritet är därför önskvärd. Den första och viktigaste betydelsen gäller att individen har ett fullt legalt skydd för viktiga delar av sitt privatliv.

En annan innebörd gäller rätten att vara  oberoende – att inte tvingas uppge sin självständighet och följa andras order. För många samhällsideologier är ett nämnvärt tvång under vissa omständigheter troligen helt acceptabelt och för några även eftersträvansvärt.

En person har rätten att i förhållande till offentliga myndigheter hemlighålla all personlig information/data om privatlivet eller annat i fysisk form eller uttryckt främst genom brev, mail, telefon, privata videos, chatter o dyl. Om vi tänker på dennes hem ska alla åsikter yppade där, vem man kommunicerar med samt annat innehåll i sådana utbyten vara – och är i många länder – skyddade från offentlig övervakning.

Detsamma gäller information man själv överlämnar till organisationer för exklusiv användning av dessa för vissa angivna syften. Även mycket information, som individen är tvungen att ge staten, är hemlig för andra, medan viss offentliggörs (exempelvis årlig inkomst).

Kärnan i försvaret av människans privata liv är just förbudet att på något sätt övervaka och kontrollera legalt agerande i hemmet samt personens där uttryckta erfarenheter och kunskap, hans värderingar, religion, åsikter, syn på och kommunikation med familj och andra.

Detta gäller till en del människans själ, i vilken finns moment och delar så känsliga och så heliga, att offentliganställdas kladdiga fingrar aldrig någonsin bör beröra dem.

I övrigt ska ingen övervakning ske beträffande vem medborgaren umgås och kommunicerar med och om vad, vad hon läser och ser, vilken information hon söker och tar del av, hur hon tänker och vad hon köper och konsumerar. Staten får heller inte ta del av sådan information från eller ge uppdrag åt en privat organisation att genomföra sådan kontroll av personer.

Något krav på åldersverifiering av personer (och därmed uppgivande av identitet) för tillgång till meddelandeappar till nätet ska inte finnas. Samtal på torget mellan individer har sin motsvarighet på det elektroniska torget. Man bör inte kräva identifiering för dessa vardagliga möten. Anonyma konton ska vara tillåtna, men privata aktörer på nätet kan ha sina regler.

Övervakningen av riktiga brottslingar leder till en anpassning i deras beteende, vilket delvis eliminerar effekten av vanlig övervakning. De övergår till andra kommunikationskanaler, vilka de nu är Darknet etc.

Att i detalj övervaka det staten kan – alla vanliga medborgare – får inte bli omvägen och alternativet till det svårare uppdraget: att utforma framgångsrika åtgärder och specifik övervakning av särskilda kriminella individer och grupper. Detta var ett grundfel gällande EUs  Chat Control 2.0.

Sociala Värderingssystem

Att sammanställa information om en medborgare, som man kan insamla från många källor: kreditinstitut/banker, sjukvården, stat och kommun, andra företag samt organisationer, sociala media osv i syfte att producera någon form av personlig och social värdering av denne bör också vara helt otillåtet för offentliga organisationer.

Sociala värderingssystem såsom Kinas (3) ska vara otillåtna i västdemokratierna. Stat och kommun är medborgarnas tjänare och ska inte vara tillåtna att värdera den bestämmande allmänheten. Bara rättsväsendet och socialvården kan göra det avseende individer i viss snäv och bestämd utsträckning. Privata organisationers rätt att göra sådana allomfattande värderingar bör vara snävt begränsade.

Läs även del 2

 

Text: Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand. Efter arbete i industrin och konsultföretag i Sverige och utlandet samt forskning vid EFI/HHS startade han ett konsultföretag 1980 med inriktning på affärsutveckling och konkurrensstrategi. Han publicerade tidigare boken ”Vakna upp dags att dö! Libertarianism och den Civila VälfärdsStaten”. Han arbetar idag som medborgarjournalist.

Referenser

  1. Nya Dagbladet: EU visar vägen mot den digitala diktaturen
  2. Klaus Schwab sade år 2019: ”Ytterst kommer den fjärde industriella revolutionen att leda till en sammansmältning av våra fysiska, digitala och biologiska identiteter”. Se även hans bok: Schwab, Klaus (2016).The Fourth Industrial Revolution. World Economic Forum, Geneva.
  3. Nya Dagbladet: Kinas sociala värderingssystem – ett varnande exempel

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Men för att inte vara oförskämd mot Ahlmark genom att vara lite mer on topic.

    Helt klart är att det i grund och botten i slutänden handlar om en total kontroll. Men nu har de ju injicerat en majoritet av jordens befolkning med något som var så viktigt att få i människor att de stängde ned hela världen för att få till det.

    Med vilken teknik exakt är ju faktiskt mindre viktig fråga precis på samma sätt som det är irrelevant med vilket bilmärke som kör över en. Det här injektionsprogrammet som framtida program kommer vara ingången eftersom det skulle vara en logistisk mardröm att borra upp skallen på 7-8 miljarder människor. Ger injektionsprogrammet ingången kan chip i skallen sen bli lika obligatoriskt efter födseln som deras nuvarande barn”vaccin”program.

    • Bra inlägg!

      Och man skulle ju kunna vända på diskussionen. En människa kunde traditionellt ge sig till känna med ett stadigt handslag, en ärlig röst och en proper uppsyn. Och presentera sig med namn.

      Idag har vi fingeavtryck, iris scanning, röstigenkänning osv. Sannolikt finns teknolign för att “scanna” även DNA, eller ja dess signaturmelodi.

      Så vare sig det gäller riksornstora innopererade chip eller självmonterade nanobots ihalerade från smart dust, så är det ju egentligen överflödigt.

      Man kan hålla rätt på människor helt utan att vara invasiv!

      Men precis som du säger så är det ju ett övergrepp från vaggan till graven. Kontroll! Du föds och föräldrarna luras att ovetandes skriva på födsloattesten. Och personummret (produktnummret) inför under företaget Sweden kingdom of.

      Så tillhörande “Kungen” får man i framtiden sitt lilla chip. Kanske en kapsel de tvingar i en ungefär som i The Matrix. Din egen personliga lilla AI sekreterare som håller rätt på dig.

      Så lever vi lyckliga och kontrollerade i alla våra dagar på jorden…..

      Eller ja “vi” kommer ju inte finnas kvar. Drönare bortkopplade från livets riktiga matris. Zombies i en artificiell värld. Boskap åt gud vet vad.

      Ja vilken bil som kör över en spelar ingen roll. Men min gissning är att det är Tesla som kommer få äran att köra över de flesta av oss. Ja han är ju såååå intelligent El-on. Ja vad skulle världen varit utan ännu en lyxbil till de rika. EN bil som inte ens koldioxid neutraliserat tillverkningen av batteriet när det är dags att köpa ett nytt……

      • Det är ju så. Snöar man för mycket på enskilda träd missar man lätt hela skogen. Men här i Sverige så har vi ju länge mest varit ett tilldelat personnummer och vårt givna namn en bisak. Lite biometriska grejer och något insprutat är dessvärre bara en fortsättning på detta avpersonifierande.

        Men med vilken teknik de tänker försöka ta ifrån mig mitt egna jag skiter jag fullständigt i, då försökets tillvägagångssätt alltid kommer vara prio ett så det går att undvika. Sen kommer man väl förr eller senare hamna i ett hörn där allt ställs på sin spets. Eller så kommer åldern alternativt något annat man inte kan undvika ta ut sin rätt.

  • Ringer man 1177 märker man snart att den tjänsten är till för att sila bort den besvärliga allmänheten från att störa den fina överheten.
    Något så dj/a uselt får man leta efter.

    • Relaterat om hur man kan angripa hjärnan utan att det har något med radiokontroll att göra från en DARPA expert som även har insyn i sånt som berör radiokontroll men här handlar det om 5th generation warfare.

      Med förbehåll för att texten är maskinöversatt:
      “JAMES GIORDANO: Tanken här är att jag kan få något som kallas hög CNS
      aggregeringsmaterial som är väsentligen osynligt för blotta ögat och till och med för de flesta skannrar eftersom den är så liten att den selektivt går igenom de flesta filternivåer porositet.
      Dessa inhaleras sedan – antingen genom nässlemhinnan eller absorberas genom
      munslemhinnan.
      De har hög CNS-affinitet.
      De klumpar sig i hjärnan eller i vaskulatur och de skapar i huvudsak vad som ser ut som en hemorragisk diates; i
      Med andra ord en blödningsanlag eller en proppdisposition i hjärnan.
      Vad jag har gjort är att jag har skapat en strykagent, och det är väldigt, väldigt svårt att få tillskrivning att göra den där.
      Jag kan använda det på en mängd olika nivåer, från individ till grupp.
      Mycket störande.
      Och det här är faktiskt en av de saker som har underhållits och undersökts för vissa omfattning av mina kollegor i Nato och till dem som arbetar med den sämsta användningen av neurobiologiska vetenskaper för att skapa befolkningsstörningar.
      Mycket, mycket orolig för potential för dessa nanopartikelformiga medel att vara CNS-aggregerande medel att orsaka neural störning.”
      https://corbettreport.com/5thgen/

  • “Ingen vet när man på sådant vis enligt ovan blir förmögen att tolka människors tankar och i värsta fall påverka deras beteende.”

    Jodå många vet att detta är möjligt och har pågått länge.
    Jose Delgado och Robert Heath publicerade sån beteendemodifiering helt öppet på 1960-talet. Deras patienter var inte under tvång.
    Men liberala debattörer fick stopp på den öppet bedrivna forskningen.
    CIA såg då till att forskningen gick under jorden och fortsatte med ofrivilliga försökspersoner. På en konferens i London 1968 uppmanades hjärnforskare att inte låta allmänheten veta om teknologins existens.

    Dan kanske känner till en del så jag ska inte dra en lång historia men en sak är angelägen och det är att folk inte ska tro att mikroskopiska tingestar som kommer med vaccin kan fungera för såna syften.
    (Det finns id chipar stora riskorn men jag syftar på sånt som verkligen är mikroskopiskt)
    Detta är inte sagt för backa upp vaccineringar men det är en annan debatt.
    Och det går heller inte att nå en sån påverkan med sk icke invasiva tekniker.
    Eftersom många på nätet driver opinion om dessa två metoder betyder det att de inte ägnar mycket tankar åt invasiva metoder som verkligen fungerar.
    De vet inte vart de ska vända sig för att få klarhet och litar antagligen inte på vad jag säger heller.

    • Jag kan personligen konfirmera att sista delen av ditt avslutande antagande är till hundra procent korrekt. Men har du aldrig undrat varför?

      • Du undviker helt sakliga argument. Det får man göra i yttrandefrihetens namn men de enda du hjälper med att sabotera debatten är den överhet du vill att jag ska tro att du är motståndare till.
        Debatten har sett ut så här hela tiden sen årtionden. Ni som använder missriktad moralism lär er aldrig nånting nytt precis som fundamentalistiska religiösa människor.
        Det har hela tiden ( sen 1960-talet) funnits tekniska metoder att avslöja teknologin och det finns fortfarande men av någon märklig anledning tycks din sort aldrig vara intresserad av det.
        Du kämpar av oförstånd för bevarad maktlöshet.

        • Kommer ihåg en tidigare diskussion med dig där du låtsades vara helt ovetande om att det s.k. “vaccinet” orsakade massiva blodproppar hos de injicerade, trots att i princip all alternativ media tagit upp det här.

          Men du är ju etablissemangets lilla radiostyrda röst här och då måste du ignorera den fakta som går emot deras agenda eftersom det är den funktion du fyller. Att jag för mycket länge sedan sett igenom dig har ingenting med vare sig oförstånd eller maktlöshet att göra utan det beror på en intelligens som överstiger din egen, även om jag saknar såväl din statsfinansierade indoktrinering som ersättning.

          • Jag menar inte att du är maktlös utan att dina angrepp mot mig får till konsekvens att du riktar bort uppmärksamheten från såna fakta som kan befria människor från teknologisk tyranni och som jag har pekat på.

            Det är ytterst osannolikt att några myndigheter vare sig i Sverige eller USA är bekväma med den samhällskritik jag bedriver.
            Storebror vill naturligtvis inte att vi ska kunna avslöja inopererade transpondrar.

            Och att jag skulle ha låtsats om nånting som har med Covid att göra är oförskämt.
            Om jag inte kände till det tidigare så sa jag det helt enkelt.

            Och jag har som sagt inget som helst med myndigheter eller andra makthavare att göra.

            Om du hade varit så klyftig som du säger så hade du kunnat bidra med ngt matnyttigare än att sabotera Dans viktiga inlägg.

            • Injektionsprogrammet är ingången för teknologisk tyranni, med exakt vilken teknik är en underordnad fråga. De gjorde sig såna besvär att försöka injicera precis alla så det i sig är talande nog. Att du själv inte vill göra den kopplingen blir ju då ett lite “märkligt” beteende av en sann sanningssökare.

              • Vetenskapen är specialiserad därför att man inte kan lära sig allt på djupet och hur mycket du än envisas går det fortfarande inte att göra såna små radiotranspondrar. Däremot kan du se av min kommentar som citerar DARPA-killen att det finns andra användningar för nanoteknologi som mycket riktigt är tyrannisk men det sker inte med radiokontroll och kan störa men kan inte överföra tankar.
                Du låter känslorna löpa iväg så du missar chansen hela tiden att lära dig nånting.
                Lägg också märke till hur Erik Forsman vill styra andra till att inte väcka såna frågor. Acceptera någon som han är säger Erik med innebörden att tig ihjäl det ämne (som ju Dan väckt) och som är känsligt för psykiatrin som har byggt upp en enorm prestige kring att förneka verkligheten bakom den cybernetiska teknologins existens och långa historia där psykiatrin har gjort precis det som DSM manualen överinsedd av CIA var avsedd för.
                Jag tror inte Erik om ont. Han anser nog att det är bäst att göra så här oavsett vad som är sant.

                • Nej, jag tog till mig lite av Eriks inlägg eftersom jag själv funderat på om du har en skruv lös, då en del av vad du skriver indikerar just detta. Men å andra sidan uppvisar du ett något utstuderat beteende som är lite svårare att sätta i samband med psykisk sjukdom.

                  Sen är det du som komplicerar i onödan med tjat om radiotranspondrar och omöjlig tvåvägskommunikation mm, då det förmodligen finns en enklare teorier.

                  De har redan t.ex. tagit fram silikonnanotrådar som via mikrovågsinduktion avger en elektrisk impuls. Cellen för med egen mekanism in tråden i cellkärnan där den sen blir kvar. Än så länge påstår de att de inte lyckats få till det med neuroner p.g.a. ytskiktet på tråden. Får de till detta eller om de redan fått det så skulle mobilen som alla håller mot huvudet kunna vara en gateway.

                  Men man kan även lägga sig enklare än så då det skulle räcka med något substrat som framkallar obehag typ ett internt elektriskt hundhalsband. Där sker det ingen tvåvägskommunikation mellan halsbandet och den som ger hunden kommando. Hunden hör ett ljud den inte ens behöver förstå och om den inte gör det inlärda får den en stöt.

                  Du lever i villfarelsen att de vill ha någon form av tvåvägskommunikation med oss, när de i själva verkat fullständigt skiter i vad som kommer från vår sida. Men dessa tankebanor härrör väl från din egen självcentrerade världsbild där du och dina åsikter alltid ska vara medelpunkten.

                  Men oavsett vilket så är injektionsprogrammet deras ingångspunkt och att du inte fattat detta påvisar en rätt dålig slutledningsförmåga, chippad och allt som där hör till.

                • Peter, den vise talar endast om det han vet. Jag “styr” inte andra (eller tystar) utan kompletterar och nyanserar.

                  Få kan psykiatrins historia för den är svårt att hitta och det är av en orsak. Fler patienter har dött på amerikanska sinnessjukhus än alla soldater som dött i samtlig amerikanska krig, tillsammans. Det har under hela historien alltid förekommit experiment och tester på psykiskt sjuka och utvecklingsstörda, inte minst i detta land. Framför allt gäller det patienter med dålig eller ingen anhörigkontakt – den ingen saknar, märker ingen att den försvinner.

                  Jag är inte så naiv att jag utesluter att det förekommer experiment på människor och vem vet, tiden kanske kommer ikapp dig Peter? Men jag har lång erfarenhet av människor med psykiskt ohälsa. Lyssnar du på patienter så varierar anledningarna och rimmar bra med samhällsutvecklingen. I början av 80 var dom jagade av KGB. Efter murens fall försvann den orsaksförklaringen. Sedan blev gas populärt (du var själv inne på det). I början av 90-talet kom implantaten, UFO och aliens, direkt kopierat från X-files och nu strålning, skalärvågor och säkerhetstjänstens mind control. Redan Strindberg skrev om det i sin roman Inferno – här en pastisch: https://newsvoice.se/2023/06/erik-forsman-granspsykotiska-tillstand/ inget nytt under solen således.

                  Onda andra har alltid varit aktuellt och det märkliga är att det är vad som skrämmer utländska/invandrade läkare alla mest 🙂 men patienterna är dom samma och visar samma symtom, tills dom tillfrisknar och tar emot hjälpen och vips är allt borta.

                  Det värsta man kan tänka sig är en nära anhörig inom psykiatrin, men ibland är det, det bästa som kan hända. Förstår man inte detta, har man heller aldrig haft med en psykotiskt anhörig att göra, för det är nämligen ogörligt helt enkelt.

                • Erik typiskt för Mkultra liknande bus har med all sannolikhet hela tiden varit att utnyttja psykiatrikers erfarenheter för att simulera sånt som de vet att psykiatriker tolkar som vanföreställningar.
                  Det du säger om modet i vad folk hade för vanföreställningar på 80-talet fram till Berlinmurens fall passar bra in på vad ‘clandestine services’ skulle Mkultra-busa med.
                  Och 90-talet kom CIAs nya implantat från 1988/89
                  Det blev inte känt förrän senare.
                  Så spred de själva (falska ) rykten om ickeinvasiva metoder dvs strålning.
                  ‘Vanföreställningarna’ verkar passa ihop med dessa sanna förhållanden.
                  Psykiskt sjuka var kanske tidigt internetanslutna och följde med i diskussionsgrupper så det är väl möjligt att de fick input därifrån.
                  Men det är vare sig bevis eller motbevis.
                  Problemet är att det inte finns någon lagstiftning mot hemliga experiment trots att det strider mot en uttrycklig del av grundlagen som förbjuder staten att göra kroppsliga ingrepp.
                  Så när psykiatrins bibel är DSM och de överlämnar allt annat till polisen har polisen var sig någon lag att stödja sig på eller teknisk utrustning för bevisning.

    • Jag har sagt det förut, du behöver inga riskorn.
      Men du lyssnade inte då heller.

      https://cellphonetaskforce.org/power-level-is-irrelevant/

      Bättre sammanfattat än så här blir det nog inte! Men för alla er andra som kan läsa så. Du behöver inga riskorn i kroppen. Men kan du bättra på antennen med magnetiska material osv, så varför inte.

      För den utan etik och moral, och med obegränsad budget. Och vad är det, drygt 70 år nu som man hållit på och experimenterat. Vi lever i en dystopisk Sci Fi roman….

      • Men PG är ju lite ett eko av t.ex. Strålosäkerhetsmyndighetens enögda fokusering på direkt uppvärmning av vävnad, som om eventuell tillagningstid skulle vara den enda mätbara parametern, när de helt enkelt bara låtit bli att mäta alla andra parametrar. När man sen opponerar sig i avsaknad av en akademisk indoktrinering, försöker han med matematisk härskarteknik trycka ner en dumstrut över öronen på en med någon ekvation. Men lögn är ju inte bara direkt ljugande; utan det är även när man låtsas som om man inte känner till den fakta som talar emot ens egen vilseledande agenda, sen är det ju även där någonstans man då också blir helt opålitlig.

        Men jag kommer ihåg ett reportage med forskare på DARPA där man i deras ögon kunde se att själen flytt kroppen i deras övergång till den mörka sidan. Undra om PG har några egna betänkligheter kring det här när han står och begrundar sig själv vid t.ex. tandborstning?

        • Tvärtemot vad du i din okunnighet svamlar om har jag diskuterat med strålskyddsmyndigheten om ICD diagnos koder för obestämda tumörer som inte tas upp i cancerstatistiken.
          Vidare har jag även 15/2 skickat vetenskaplig information om mikrovågors interaktion med arvsmassan till både strålskyddsstiftelsen och en forskare som sysslat med Elöverkänslighet i hela sin karriär.
          Det är information om att det finns just icke-termisk verkan och jag har aldrig sett att vare sig Hardell eller Olle Johansson ens känner till den specifika mekanismen.
          Jag antog att strålskyddsstiftelsen skulle ha rådfrågat de svenska forskarna.

          Men jag fick inget svar på något av mailen.

          • Man behöver inte vara okunnig för att svamla vilket du själv är ett rent vetenskapligt bevis på. För du vill ju inte känna till den forskning angående andra aspekter av det här, eftersom den forskningen går emot din agenda, och då svamlar du i ovidkommande vetenskapliga termer.

            Men sen jämförde jag bara ditt sätt att svamla med Strålosäkerhetsmyndighetens dito utan att för den sakens skull hävda att ni svamlade om precis samma detaljer. Typ äpplen och päron, där båda kan explodera vid uppvärmning i mikrovågsugn.

            Sen har jag några avslutande frågor til dig:

            Arbetar du på frilansbasis, där du får betalt per vilseledande inlägg, eller har du en fast pensionsgrundande ersättning för dina skriverier?

            Plus att jag undrar om du kände något när själen lämnade kroppen?

            Emotser med förväntan två ärliga svar där du inte är så grinig.

            • Jag har inga som helst bindningar vare sig ekonomiska eller eljest och har aldrig haft.
              Och du verkar helt ointresserad av att lära dig nånting nytt.

              Du underhåller folks maktlöshet genom att undvika saklig debatt.

              Dan tog ju upp ett viktigt ämne och gjorde det på ett seriöst sett. jag kompletterade med sånt som är relaterat.

              Ursprungligen har jag inte misstänkt dig för att vara kognitiv infiltratör men eftersom jag även tidigare påpekat att det går att avslöja radiotranspondrar även mycket små och du aldrig har intresserat dig för det utan i stället bara fyllt på med personangrepp i flera kommentarer utan att bidra med något intressant passar du själv mycket bättre in på att vara här för att förstöra debatten.
              Förra gången detta vädrades försvann artikeln från Newsvoice.
              Jag ifrågasätter inte Newsvoice redaktion utan jag tror att de har sina skäl.
              Men du hjälper bara dem som vill att folk inte ska känna till det som jag tar upp här.

              • Du fortsätter med envishet att försöka dupera, trots att det är så många fler än jag som har förstått vad du håller på med.

                Kommer ihåg när du först ploppade upp här på NW med din påhittade BS-historia av att du mot din vilja hade fått ett implantat. Även om jag tyckte att såväl din lilla historia som ditt tillvägagångssätt var lite märkligt försökte jag ändå ha ett öppet sinne för att det är så mycket jag inte vet.

                Men efter ett tag så såg jag ju hur du beter dig i kommentarsfältet. Där du försöker avleda diskussioner så att de börjar handla om någonting helt annat eller bara rinner ut i sanden. Sen låtsas du inte känna till vissa saker samtidigt som du försöker dumförklara alla andra.

                Men du är ju inte ens intelligent nog för att själv förstå att du bara blivit indoktrinerad med den “kunskapsnivå” de ger lydiga slavar. Mycket av slavversionen går inte att replikera då de flesta av de indoktrinerade slavarna saknar den rätta utrustningen. Men går det inte att replikera är det mer dogma än vetenskap.

                Sen behöver inte alla matematiska modeller ge en korrekt beskrivning av “verkligheten”, vad fan den nu än är, utan de kan vara lika vilseledande som en beskrivning i ord. Där modellen i sig bara är matematiskt korrekt men säger precis ingenting om verkligheten. Ungefär precis som du, fast i en lite mer neutralt trevlig ton.

                Din lilla BS-historia om ditt implantat kläcktes troligtvis av en hanterare, som sett lite väl mycket film från Hollywood, för att ge dig någon form av “trovärdighet”. Men sen har ju ditt allmänna beteende i kommentarsfältet avslöjat ditt verkliga uppdrag. För i vår nuvarande situation är det inte något märkligt med betalda lögnare i kommentarsfälten. T.ex. Israel har en mindre armé av betalda troll med den enda skillnaden att deras lögnkompetens troligtvis är en bit högre än din.

                Men lögnen är inte bara en onödig tidsslukare utan den är också något av en sur spya på själen för varje normalt funtad människa. Det är den här biten du själv varken har intellekt eller själ nog för att förstå och det är därför jag förklarar.

                • Det är möjligt att du har rätt, men jag tror det är enklare än så. Hur många diskussioner där Peter deltar slutar med att vi diskuterar honom istället för sakfrågan? Alla skulle jag säga om han inte helt ignoreras. Peter är NewsVoice egen lilla mystomte: lite trevlig, lite udda, aldrig oförskämd och har alltid avvikande obskyra vinklingar, lite von oben.

                  Har träffat åtskilliga som nästan på pricken är som Peter både i sluten- och öppenvården och man lär sig känna igen mönster.

                  Peter drabbades av psykiskt ohälsa inte ovanligt, och ingen skam i det men för dessa människor är det omöjligt att acceptera faktum. Det måste finnas en annan yttre orsak. Ofta sticker det i väg i grandiosa tankar: att man är unik och har unika egenskaper (inbillade kunskaper) långt utöver vanliga människors förmågor och utgör därför ett hot mot sittande makten ikraft av sina insikter. I hemlighet inplanterar därför makten något i ens hjärna. Denna närmast narcissistiska läggning tar sig uttryck att det verkligen tror att hela underrättelsetjänster jobbar i skift, dygnet runt, för att bevaka och trakassera – det är som om de ser sig själv som navet som universum kretsar kring. Lägg till en släng av Aspergers. Det bottnar alltid i en låg självkänsla och ännu lägre självkännedom.

                  Vad som brister är ett handikapsmedvetande, acceptera sina svårigheter helt enkelt. Detta vill ofta dessa personer inte alls veta av utan är orubbliga, oförmögna att släppa taget om något gammalt unket och låta något nytt ta plats och kan därför inte ta till sig den hjälp som trots allt finns utan upprepar därför samma sak om och om igen.

                  Alla psykiska åkommor har sin grund i felriktad andlighet. Jag upplever Peter som havande låg psykiskt energi. Den psykiska energin både får och ger man tillsammans med andra människor, men har man svårt att tolka och avläsa det mänskliga samspelet avtar energin och betänk på att all psykisk energi är sexuell till sin natur. Det är det inte så konstigt att man blir låg när man blir ensam?

                  Själv har jag inget emot Peter, men kan bli lite trött på honom; han äter sig in i varje samtal och dränerar energi.

                  Detta är inte menat som en kränkning av Peter som person, utan till andra, att vi får acceptera honom för vad han är.

                • Så nu lutar du dig mot ‘många andra’ för dina bedömningar.
                  Du börjar alltså vackla lite beträffande din egen insikt.
                  Det är bra.
                  För ödmjukhet underlättar för att ta till sig ny kunskap. Publiken här på Newsvoice är inte specialister på tillämpad fysik och därför har de andra också svårt att förstå ämnet.
                  Det handlar hela tiden om att man inte kan göra radiotranspondrar som är mkt mindre än ungefär
                  våglängden/3. Inne i kroppen är våglängden kortare än i luft så det rör sig om minst centimeter.
                  Men ni som inte tror på mig går inte in på det tekniska och ni frågar aldrig någon expert för ni tror att alla är sammansvurna och kommer att ljuga.

                  Jag brukar inte ta upp mitt fall själv men eftersom du gör det så svarar jag.
                  1989 störtade ett flygplan i Oskarshamn med utredare som skulle organisera om det som rör Sveriges radionät och annat.
                  Eftersom dessa dog och Carl Bildt och andra är för privatisering kan det som hände då ha givit fritt fram för nymodigheter beträffande vilka som servar såna tjänster som tidigare utfördes av televerket.
                  Och finansierat förstås av skattepengar även efter privatiseringen.
                  Jag vet inte men det ovannämnda kanske har betydelse för infrastrukturen som behövs för att i hemlighet bedriva cybernetiska experiment.
                  Specialinstallationer nära folks boende skulle kunna delegeras till såna som inte pratar bredvid mun.
                  Och privata företag är mer skyddade från insyn.
                  En amerikansk ingenjör berättade 1994 att 1988/89 CIA beställt fram implantat i olika varianter som är gjorda av material som motsvarar benstommen så de syns inte med röntgen.
                  1989 på hösten ungefär när Berlinmuren föll vaknade jag underligt stel i ryggen. Kunde inte ta mig ur sängen. Det gjorde vansinnigt ont att försöka böja ryggen. Jag har sett gamla skribenter som beskriver liknande symptom efter ryggmärgsbedövning. Samma tidsförlopp som de beskrev stämde i mitt fall. Först vid 14-15 tiden kunde jag stiga upp. Sjukvårdens egna uppgifter angav mkt kortare tid för de olika medel jag undrade över.
                  Senare upptäckte jag en stor konstig bula på baksidan av skuldran som kommit helt plötsligt.
                  När jag fick den bortopererad vägde den 168 gram.
                  Läkare bekräftade att sånt inte kan uppstå naturligt helt plötsligt.
                  När jag långt senare märkte att de kunde manipulera mig rent kroppsligt förstod jag att det var cybernetisk teknologi. Jag hade läst om det i en bok från 1973. Det första de gjorde var att alstra en intensiv ‘lysande’ smärta i översta delen av vänster öra. Symboliskt ‘tog de mig i örat’
                  Det hände mycket mer men omkring 12 år efter 1989 och först då kom jag ihåg och satte det i samband med att jag blivit cybernetiskt ansluten. Eftersom de kommer åt flera olika nerver från ryggraden kan anslutningsstället vara där.
                  Jag är osäker på om man kommer åt örsnibben därifrån men många andra symptom går att förklara med ryggraden nacken och hjärnstammen.
                  Om man sätter ett implantat i ryggraden och skär en spalt i en kota kan man antagligen förankra en mikroelektrodmatris med specialcement som skapar en fast fog. Därifrån går det i princip att ansluta tiotusen elektroder på en gång. De växer ihop med nerverna av sig själv. Bristol Myers Squibb hade en annons med ett tryckluftsverktyg som används för att snabbt (millisekunder) slå fast matrisen i försöksdjur.
                  De provar ut en undergrupp av dessa nerver och använder sen kanske 100 gissar jag utan att veta.
                  När jag 12 år senare kom ihåg 1989 undrade jag om bulan var ingångsstället för nån slags titthålskirurgiskt instrument som gick från sidan för att inte lämna något ärr nära den plats där implantatet skulle fästas.
                  En annan möjlighet skulle kunna vara att bulan bara var till som avledande manöver för att dra till sig uppmärksamheten från operationsärr i nacken. Men det tänkte jag aldrig på från början så jag vet inte.
                  En annan sak som jag långt senare kom ihåg var att från bostaden i studentkorridor fanns det bortom den motstående korridoren en innesluten vägbro över en trafikerad farled som gick till en annan byggnad.
                  Om de sövde ner mig med gas via ventillationen skulle de ha kunnat ta mig medvetslös med rullstol och med övertäckt huvud den vägen utan att behöva ta ut mig på gatan. Eftersom studenthotellet hade två besvärliga trappor som enda alternativa utgång ville de nog helst inte bära mig den vägen.
                  Så om de inte opererade mig i bostaden eller i någon specialinredd operationssal i något korridorrum så var nog andra sidan vägbron en smidig väg.
                  Vägbron var nog avsedd gissar jag som en trafiksäker väg för konsulter och andra som tillfälligt sov i studentboendet.

                  Jag är inte hundra på när vägbron byggdes så jag kan missta mig. Den fanns senare men nu finns den inte längre.
                  Som du själv sa så har jag berättat andra delar tidigare

                • @Erik: Det är såväl möjligt att jag har rätt som fel och om det är det senare kanske din iakttagelse är mer korrekt. Men det är nu rätt många år sen jag först stötte på PG och efter ett tag går det ju att ana ett återkommande mönster i diskussionerna. Om den sen börjar handla om honom så avleder ju också det från ämnet vilket gör att jag bidrar till hans arbete eller försämring av tillstånd.

                  Även om man inte ska mata trollen så blir de efter ett tag ändå rätt tröttsamma. Stämmer din förklaring bättre får jag ju å andra sidan försöka ha lite mer överseende med hans tillstånd.

                  @PG: Lutar mig inte åt andras åsikter då det räcker med egna iakttagelser som slutsatser. Poängen var väl mer att du är helt oförmögen till samspel med andra och det är väl här någonstans Eriks inlägg kanske blir mer relevant.

                  Men ska man hårdra ditt påstående så lutar du dig själv mot saker du tror är sanna men inte har någon som helst möjlighet att replikera, såvida du själv inte har t.ex. en partikelaccelerator eller ett Hubble teleskop. Mycket av det som du lite överlägset försöker hamra in i oss andra är lika mycket baserat på ren tro, som om prästen hade sagt till dig att du hamnar i helvetet för ditt syndiga beteende. Speciellt beteendet här på sajten.

  • I mig kommer det i alla fall inte frivilligt integreras några invasiva chip, men tanken bakom det hela bygger ju inte på informerat samtycke.

  • Tack Dan. Mycket bra att NewsVoice eminenta skribenter taggar upp nu.
    Gärna inplantat i etablissemangskramarna; dessa nyttiga idioterna som utan att förstå promotar Leninism och Trotskism – gamla vin i nya flaskor.

    Mer implantat till dessa kulturmarxister som älskar den kommunistiska slavmoralen och hyllar allt som är svagt, sjukt och perverterat.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *