Historiskt Kennedy-tal om hur han ska förändra USA till ett bättre land om Trump vinner USA-valet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Igår 7:23
- NewsVoice redaktion
Robert F Kennedy Jr, 23 aug 2024

Robert F Kennedy Jr höll i fredags ett historiskt tal. Han hoppar av USA-valet och varnade att Demokraterna i USA representerar demokratins exakta motsats. Kennedy kommer att få en position i en eventuell Trump-administration där han ska förändra de korrupta vårdmyndigheterna. Han lovar även att åtgärda den kroniska sjukdomskrisen i USA och avsluta ukrainakriget.

Kennedy säger att förutsättningen för att han ska kunna bidra till att USA blir ett bättre land är att Kamala Harris inte sitter vid makten i 8 år, två mandatperioder. Han säger att han är 70 år gammal och menar att tiden är knapp.

Kennedy:

”Som ni vet lämnade jag partiet [Demokraterna] i oktober eftersom det hade avvikit så dramatiskt från de kärnvärden som jag växte upp med. Det hade blivit ett parti för krig, censur, korruption, big pharma, big tech, big agriculture och big money. När partiet övergav demokratin genom att ställa in primärvalet för att dölja den sittande presidentens kognitiva nedgång, lämnade jag partiet för att kandidera som oberoende.”

Han beskrev i detalj hur det demokratiska partiet undergrävde demokratin under förevändning att ”rädda” den. Han tog upp DNC:s ständiga juridiska krigföring mot både Trump och honom själv  och hur DNC arbetar.

”De körde ett skenbart primärval som riggades för att förhindra någon allvarlig utmaning mot president Biden.”

DNC eller Democratic National Committee är det styrande organet i det Demokratiska partiet i USA. DNC är partiets federala nivå, som koordinerar valkampanjer och dessas finansiering.

Kennedy berättar om Trumps erbjudande om en plats i Trumps administration och hans möjligheter att därmed kunna förändra amerikansk politik på flera områden, även utrikes.

”Förra sommaren såg det ut som om ingen kandidat var villig att förhandla fram ett snabbt slut på kriget i Ukraina, att ta itu med epidemin av kroniska sjukdomar, att skydda yttrandefriheten och våra konstitutionella friheter, att rensa bort företagens inflytande från vår regering eller att trotsa neocons och deras agenda av oändliga militära äventyrspolitik.”

”Men nu har en av de två kandidaterna gjort dessa frågor till sina egna, till den grad att han har bett att få värva mig till sin administration. Jag talar naturligtvis om Donald Trump.”

Specifikt sa Kennedy att han kommer att göra om de korrupta hälsovårdsbyråerna under en Trump-administration.

”Dessa organ – FDA, USDA och CDC – alla kontrolleras av gigantiska vinstdrivande företag … med president Trumps stöd kommer jag att ändra på det.”

Under slutminuterna levererade en känslosam Kennedy ett kraftfullt löfte om att få slut på epidemin av kroniska sjukdomar i USA. Han har tidigare bedrivit en intensiv kamp mott USA:s ”covidkejsare”, Anthony Fauci.

”Om jag får chansen att åtgärda den kroniska sjukdomskrisen och reformera vår livsmedelsproduktion, lovar jag att vi inom två år kommer att se den kroniska sjukdomsbördan att lätta dramatiskt. Vi kommer att göra amerikanerna friska igen. Inom fyra år kommer Amerika att vara ett friskt land. Vi kommer att vara starkare, mer motståndskraftiga, mer optimistiska och lyckligare.”

”Om president Trump blir vald och håller sitt ord kommer den stora bördan av kroniska sjukdomar som nu demoraliserar och ruinerar landet att försvinna.”

”Detta är en andlig resa för mig. Jag kom fram till mitt beslut genom djupa böner, genom hårdnackad logik och jag frågade mig själv: Vilka val måste jag göra för att maximera mina chanser att rädda Amerikas barn och återställa folkhälsan? Jag kände att om jag tackade nej till den här möjligheten skulle jag inte kunna se mig själv i spegeln och veta att jag kunde ha räddat livet på otaliga barn och vänt epidemin av kroniska sjukdomar i landet.”

”President Trump har sagt till mig att han vill att detta ska bli hans arv. Jag väljer att tro att han den här gången kommer att fullfölja det. Hans son, hans största donatorer, hans närmaste vänner, alla stöder detta mål. Att jag ansluter mig till Trump-kampanjen kommer att bli en svår uppoffring för min fru och mina barn, men det är värt det om det finns en liten chans att rädda dessa barn”.

”I slutändan är det enda som kommer att rädda vårt land och våra barn om vi väljer att älska våra barn mer än vi hatar varandra. Det är därför jag har startat min kampanj – för att ena Amerika. Min far och farbror satte ett så bestående avtryck på vår nations karaktär, inte så mycket på grund av någon särskild politik som de förespråkade, utan för att de kunde inspirera till djup kärlek till vårt land och stärka vår känsla av oss själva som en nationell gemenskap.”

”De hölls samman av ideal och kunde förmedla sin kärlek till vanliga amerikaners avsikter och hjärtan och förena en nationell populistisk rörelse av amerikaner. Svarta och vita, latinamerikaner, stads- och landsbygdsamerikaner, inspirerade tillgivenhet och kärlek och höga förhoppningar och en kultur av vänlighet som fortsätter att stråla ut bland amerikaner från deras minne.”

”Det mest förenande temat för alla amerikaner är att vi alla älskar våra barn. Om vi alla förenas kring den frågan nu kan vi äntligen ge dem det skydd, den hälsa och den framtid som de förtjänar.”

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq