Ukrainska drönare attackerar höghus med bostäder djupt inne i Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Igår 9:14
- NewsVoice redaktion
Ukrainsk drönare attackerar höghus med bostäder i Saratov-regionen i Ryssland. Bild och video: Bazabazon på Telegram
Ukrainsk drönare attackerar höghus med bostäder i Saratov-regionen i Ryssland.

Ukrainska kamikaze-drönare har i dag måndag träffat höga bostadshus i Saratovregionen i Ryssland och den 25:e augusti meddelade tjänstemän i ryska Belgorodregionen att fem civila dödats och ytterligare 13 har skadats till följd av en ukrainsk attack.

Enligt guvernören Roman Busargin i Saratov svarade luftförsvaret på attacken, men fallande ”drönarfragment” träffade även hus i städerna Saratov och Engels.

En video som publicerades på Telegram visar ögonblicket då en drönare träffade ett 38-våningshus i Saratov, en stad med 950.000 invånare – ungefär lika stor som Stockholm – i västra Ryssland.

Fyra personer skadades, inklusive en kvinna som fortfarande befinner sig i kritiskt tillstånd, rapporterade RIA Novosti.

Saratov och Belgorod i Ryssland. Karta: Google Maps
Saratov och Belgorod i Ryssland. Karta: Google Maps

Fem civila dödade i ukrainsk attack mot Belgorodregionen i Ryssland

Den 25 augusti meddelar tjänstemän i den ryska Belgorodregionen att fem civila har dödats och 13 har skadats till följd av en ukrainsk attack mot staden Rakitnoe i Belgorodregionen tidigt på söndagsmorgonen. Det rapporterar den lokala guvernören Vyacheslav Gladkov.

Nio av de skadade har förts till sjukhus och för sex av dem är tillståndet allvarligt, inklusive en 16-årig flicka som för närvarande vårdas på intensivvårdsavdelningen.

I ett separat inlägg skrev Gladkov att tre barn, inklusive en 12-årig pojke, hade skadats till följd av vad han beskrev som en ”brutal terroristattack” av ukrainska styrkor .

En gasledning och en elektrisk kraftledning i staden har också skadats till följd av beskjutningen, sade Gladkov.

 

Källor

  • RIA Novosti
  • BAZA
  • RT: Five civilians killed in Ukrainian strike on Russia’s Belgorod Region
  • RT: Ukrainian drones strike apartment blocks deep inside Russia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq