Vita huset tror att Iran förbereder en ballistisk missilattack mot Israel

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 17:41
- NewsVoice redaktion
Iranska missiler
Iranska missiler.

Reuters skriver att USA har indikationer på att Iran förbereder sig för att inom kort avfyra en samordnad ballistisk missilattack mot Israel som kan bli lika stor som den attack som Teheran iscensatte tidigare i år, enligt amerikanska tjänstemän.

”USA har indikationer på att Iran förbereder sig för att inom kort avfyra en ballistisk missilattack mot Israel. Vi stöder aktivt defensiva förberedelser för att försvara Israel mot denna attack. En direkt militär attack från Iran mot Israel kommer att få allvarliga konsekvenser för Iran”, sa en högt uppsatt tjänsteman i Vita huset i ett uttalande.

I den tidigare attacken avfyrade Iran en våg av drönare och missiler mot Israel – de allra flesta sköts ner.

Strax efter att USA:s uttalande publicerats meddelade den israeliska militären att man ännu inte identifierat något hot från luften från Iran, skriver Reuters.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq