NewsVoice testar kinesiskt ekologiskt te i Lianjiang i södra Kina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 12:25
- NewsVoice redaktion
Minghuang Eco Tea Garden and Torbjorn Sassersson.
Torbjörn Sassersson besökte Minghuang Ecological Tea Garden i södra Kina. Foto: Douglas Dueno för NewsVoice

NewsVoice följde med China Daily på en rundtur i Zhanjiang-området i södra Kina. Vi testar ekologiskt te från Minghuang Tea Ecological Garden nära Zhanjiang.

Se videon även på X

Tips: besök Douglas och Gweilo 60

Minghuang Tea Garden omfattar 1.333 hektar med tebuskar. Det slutliga arbetet med att bygga ett tecenter kommer att påbörjas i november. Slutresultatet kommer att fokusera på ekologisk produktion, hälsosam livsstil och kinesisk tekultur. Syftet är att visa upp den gamla tekulturen, men på ett modernt sätt.

NewsVoice besöker den ekologiska teträdgården Minghuang i Lianjiang, nära Zhanjiang i södra Kina, tillsammans med kinesiska och utländska journalister. Foto: chinadaily.com.cn
NewsVoice besöker den ekologiska teodlingen Minghuang i Lianjiang, nära Zhanjiang i södra Kina, tillsammans med kinesiska och utländska journalister. Foto: chinadaily.com.cn

China Daily är en engelskspråkig officiell nyhetskanal som i Väst främjar en djupare förståelse av det kinesiska samhället, kulturen och ekonomin.  NewsVoice bjöds in av China Daily storytellers partnerskapsprogram för att utforska Zhanjiang och Guangdong-provinsen.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq