Israel bombar och ockuperar södra Libanon som Gaza – Johan Mathias Sommarström intervjuar Libanons ambassadör

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 10:55
- NewsVoice redaktion
Johan Mathias Sommarström (SR) och Hassan Saleh, Libanons ambassadör
Sveriges Radios Johan Mathias Sommarström och Hassan Saleh, Libanons ambassadör

I en intensiv intervju av Sveriges Radios Johan Mathias Sommarström framför Hassan Saleh, Libanons ambassadör i Stockholm, landets syn på Israels invasion av södra Libanon.

Israel har den senaste veckan utfört flera våldsamma attacker mot södra Libanon. Hela bostadsområden har bombats till ruiner och de civila dödsoffren ökar snabbt.

Över en miljon människor är på flykt i Libanon. Hundratals skolor har gjorts om till tillfälliga skyddsplatser och sjukhus är överbelastade, skriver Sveriges Radio.

Israel hävdar sin rätt till självförvar i anfallskriget mot Libanon. De israeliska försvarsmakten IDF uppger att Israel spränger Hamas tillhåll i de civila bostadsområdena.

 

Johan Mathias Sommarström som har tagit en tydlig och partisk position på Israels sida i intervjun fokuserar på Hizbollahs raketskjutningar mot Israel så som ett carte blanche för att Israel ska ha rätten att bomba i Libanon.

SR skriver på sin hemsida: Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.”

 

Källa och relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq