44 KOMMENTARER

 1. Mycket bra artikel. Skrämmande avslöjanden. Vi bodde granne med en fettforskare på 1970-talet. Han menade att dessa fettbefriade margariner var kontraproduktiva och förespråkade om jag minns rätt Bregott. Annika Dahlqvist behöver inte upprättelse. Hennes forskning och flera av hennes slutsatser visar sig ju vara rätt. De som kritiserat henne är lierade med dem som idag kan betraktas som mänsklighetens värsta profitörer.

 2. Tack för denna recension av ”Forskningsfusket”. Efterlängtad!
  Det är den mest betydelsefulla bok som skrivits på länge anser jag. Det som många har anat några förstått lite av, har Ralf Sundberg skruvat ytterligare flera varv på ett så övertygande sätt.

  Pia Hellertz har verkligen gjort en rättvisande sammanfattning av de främsta budskapen.
  Läs boken. Man riskerar att få sin världsbild förändrad. Nyttigt!
  Bara denna recension är värd ett ekonomiskt stöd för newsvoice. Detta är något man aldrig får läsa om i gammelmedia.

  Pia Hellertz nämner Marcia Angell , f.d. mångårig redaktör för The New England Journal of Medicine. Hon har skrivit en bok som heter ”The Truth About the Drug Companies.”
  Hon är en verklig ” insider” och kan på sitt sätt bekräfta vad Doc Sundberg skriver. En annan bok som i detta sammanhang som jag kan rekommendera är ”Our Daily Meds ”av Melody Petersen. Båda är prisbelönta böcker.
  Men först och främst läs Forskningsfusket!

 3. Jag kan även nämna boken ”Forskning till salu” av professor Johan Thyberg

  Från bokens presentation: Under de senaste 20-30 åren har en ökande kommersialisering skett inom den akademiska forskningen världen över. I boken redogörs för hur denna utveckling sett ut i Sverige. Som utgångspunkt tas Karolinska Institutet. KI har varit den institution som gått i täten för de förändringar som skett. Utöver att ge en rad exempel på hur den tilltagande orienteringen mot kommersiell nytta sett ut så tar boken upp diskussionen om vad detta betyder.

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186215248

 4. Janne rekommenderar, med rätta John Virpanens bok Piller och Profiter. Jag skulle vilja tipsa om en föreläsning av Virpanen på Youtube. Den kan ses i fyra avsnitt. Skakande!

 5. Vid sekelskiftet inleddes en annan sorts utveckling. Forskare bhöver inte längre forska, de kan köpa tjänsterna från företag som bidrar med studiedesign, artikelförfattande och löfte om publicering i vetenskapliga media. Intressant nog avslöjade Bo Zackrisson att Dan Larhammar tidigare svensk skeptikerhövding satt i styrelsen för husreuns bolag som är aktivt på denna marknad!

 6. Precis vad jag själv trott hela tiden! Samma med mellanmjölken! Har inte heller gått på kolesterolmyten om äggens farlighet. Äter Bregott och använder röd mjölk och är inte överviktig. Det finns nog många myter, som inte beskrivs här. Tror dock på skolmedicin i stort, men tyvärr överöses både läkare och alla andra av ständiga falska forskningsrapporter. Man måste känna efter vilken mat man mår bra av! Tål själv inte för mycket fibrer. Vi har flyttat oss runt så mycket att vi har olika gener från den tid folk bodde på samma ställe och var anpassade efter den mat, som fanns där, Därför har vi olika gener och måste känna efter vad vi mår bra av!

 7. Inget problem i världen kommer att lösas, om det inte går att tjäna pengar på att göra det. Så krass är verkligheten som vi lever i.
  Vad som är verkligt skrämmande är att läkemedelsindustrin, med alla sina delar, tjänar mest på att INTE bota sjukdomar.

  De flesta tycks se att pengar är roten till det mesta som är ont, men samtidigt har vi fått lära oss att det inte finns något annat alternativ. Vilka är det egentligen som lär oss detta?

 8. Forskningsfusket är en mycket bra bok. Den avslöjar mycket som är fel. Vi fås av marknadsföring och felaktiga kostråd att äta så vi blir sjuka. Matproducenterna skriver kostråden, så att vi skal äta så mycket som möjligt. Vi får mediciner som inte
  hjälper(statiner till friska t ex).
  Skattepengar slösas bort till läkemedelsbolag pga ansvarslösa stats tjänstemän, som borde ställas till arbetsmarknadens förfogande.

  I USA äter man mer medicin än i Sverige. Vården tar cirka 18% av BNP mot 9 i Sverige,
  ändå försöker politikerna i sverige främja mer privata försäkringar.
  Lobbyister verkar öppet inom olika partier. Webben kan gynna den öppna och fria debatt som så väl behövs.

 9. Jag har också alltid känt att naturlig mat (smör, helmjölk o s v) är det enda rätta. Tack för flera länkar. Finns Sundbergs bok på engelska? Tack vare internet kan viktig information inte längre tystas ner och döljas. Tack och lov för eldsjälar!

 10. ”Numera när jag ser en gravt överviktig person – så tänker jag att där går en till som håller på att SVÄLTA sig själv till döds – i meningen att han/hon lider av AKUT brist på ortomolekylär föda = artegen mat.” – slut citat härifrån.

 11. Sedan 1996 diagosticerad prostatacancer (t4), diabetes II, högt blodtryck mm. Medicinerats så problemen har hållits i schack, 2008 började antiandrogenbehandlingen ha gjort sitt, Tablett behandling diabetes började ha gjort sitt.20100916 åkte jag till Vansbro för att se vem Annika Dahlström var som Socialstyrelsen inte på två år lyckats ta livet av med resultat efter hennes redovisning att vi åkte in på Konsum och köpte smör och grädde. Med ett PSA på 54 startade jag strålbehandling dec 2010. Midsommar 2011 BMI – 10, alla värden inom referenser så jag slutade med all medicinering, sept 2012 Jag använder dig som typfall på lyckad behandling av blivande urologer då du så klart kan dokumentera ändring av livsstil. Undvikt kolhydrater, smör och grädde till läckra proteiner och liten tallrik. Jag står till förfogande med dokumentation arliverad hos Landstinget Dalarna

 12. En annan bok, från en verklig insider, värd att läsa är ”Sjuka pengar” av Peter Rost
  Fd Vice VD på Pfizer
  Org. titel ”Whistleblower”

 13. Bra recension. Jag måste låna eller köpa boken.

  En sak jag noterade i reensionen var:

  ”Fritz ter Meer, dömd till sju års fängelse för sitt ansvar för produktionen av den giftgas som kostade sex miljoner judar livet…”

  Det är inte fakta, utan falsk historia. Inte så bra att nyttja det som ”den onda” eliten” fört ut som ”sanning” för att dölja de verkliga brottslingarna, som oftast är dom själva. Om man använder ”deras” egen propaganda utan att vända på det ”ut och in”, då medverkar man till förlängd historieförfalskning, och att saker och ting bara är i samma röra, där folk inte vet vad de ska tro. Det är bättre att låta dessa fakta som författaren för ut stå på sina egna ben, och inte inlåta sig i att ”vilja klättra på andras ryggar”.

 14. Intressant att Annika Dahlqvist själv fått diabetes efter hon börja äta LCHF. Dessutom bör den tanten lära sig symtomen på hjärnskakning och inte skicka dem på träning när de ska ha total hjärnvila och snälla du lär dig hjärntrappan också! Annars är det ju en bra artikel på tiden att forskningsfusket kommer till ytan!

 15. Jag kände att det var lika bra att ta död på ryktet direkt, på plats och med hjälp av källan: Annika D, och nu är det gjort.

 16. Man måste alltid använda sitt sunda förnuft och de bakgrundskunskaper man har. Många måste givetvis nyttja mediciner – annars skulle de lida mycket eller dö. Men alltid när pengar väger tungt får man se upp. Allt är inte svart eller vitt. Mycket mer kan sägas om detta…
  Hälsn. L-O S.

 17. Frågan är ”när kommer Socialstyrelsen att dra in Ralf Sundbergs legitimation”? – Det eller bara ”tystnad” blir väl resultatet. – Myndigheter gör ju aldrig fel, gör de fel, så är det ändock aldrig fel! Skulle det sedan gå något decennium från den aktuella tidpunkten, kan de kanske medge ”att fel begicks i forntiden, men det var då det! Nu kan vi ändå inte göra något åt det hela!” varefter malpåsen åter gäller!

 18. Livslängden ökar världen över. Människor är friskare än någonsin och lever längre än någonsin. Det är nog läkemrdel och skolmedicinen.

 19. Efter en viss diskussion med min läkare, gick jag ifrån Salures till min ruta 1
  Kände alltför mycket biverkningar

 20. Boken Forskningsfusket är mycket läsvärd och Pia Hellertz har gjort en bra recension.

  I ljuset av vad Hellertz skriver ”Författarens kritik av etablerade bantningsexperter som exempelvis professor Stephan Rössner på Karolinska Institutet. De bantningsråd som dessa experter gett genom tiderna är synnerligen makabra och ibland väldigt destruktiva. Det senaste är operationen av magen, vilket för väldigt många leder till ruskiga och livslånga biverkningar och ibland till döden”

  – Vill jag passa på och rekommendera artikel i Aftonbladet, där Stephan Rössner menar att man kan bli tjock av virus, och botemedlet mot detta skulle vara vaccin. Rössner har kommit fram till? att adonovirus-36 troligen? ligger bakom både ”snuva och viktuppgång”

  Kanske det stämmer att man kan bli tjock av virus, inte vet jag, men att genast göra koppling mellan: virus=fetma=vaccin förebygger fetma, som Rössner gör, är ett skämt.
  Här är artikeln: http://www.aftonbladet.se/halsa/article18993048.ab

 21. En fantastisk plädering för att bekräfta det många redan visste!! Jag har spridit budskapet till många skeptiker. Som vanligt tiger de stora elefanterna, deras sätt att skydda sina intressen. Hans Kurzl, naturterapeut

 22. Som diabetiker är jag utsatt. Man kan ju dö om man ej sköter sig. Jag använder numera smör att steka i o bregott på smörgåsen. Jag äter inget med vitt mjöl o socker i. Ska köpa boken.

 23. Tack Pia, det var verkligen en bra recension och jag hoppas många läser den och även inspireras läsa boken.
  Jag skriver av och till i Newsvoice.se och skriver även på en bok om cancer och hur vi kan förebygga och hjälpa till läka den, även med eller utan giftiga behandlingsterapier som är väl grundade på forskning..
  Vad jag vill säga är att under dessa 4 år av efterforskning har jag tyvärr fått inse att läkemedelsindustrin och forskning går hand i hand och att cancerindustrin, tyvärr är en industri vars huvudsakliga mål är att tjäna pengar, även om det går ut över människors hälsa och välfärd.. Jag ska inte gå in på detaljerna. Jag kan inte heller, precis som Du, förstå hur forskare och ansvariga inom Socialstyrelsen och Livsmedelsverket kan sova lugnt. Av och till har jag ringt dem och de är vänliga och tillmötesgående men tycks leva i sin lilla värld utan att vara medvetna om de lögner som vissa forskningsexperter är villiga att föra ut för pengars skull.Kolesterolmyten är verkligen ett bra exempel.
  Ändå har jag hopp, för vi blir alla mer medvetna och detta året tror jag blir ett avslöjandets år som höjer allmänhetens medvetandenivå. Låt oss hoppas att allmänheten börjar ställa krav och står upp mot myndigheter och forskare som låter sig köpas.
  Med vänliga hälsningar Kerstin Unger Salen

 24. Tack fær det finns mønniskor med så stort mod. Annika och Ralf ni ør vørda Nobelpriset.Hoppas allmønheten vaknar.

 25. SvD Debatt: Så bör fusk bland forskare stoppas

  ”Sverige saknar ett rättssäkert nationellt övergripande system för att hantera forskningsfusk. När regeringen nu ska utreda frågan är det avgörande att en oberoende myndighet får uppdraget att ta tag i frågan, skriver Sven Stafström och Nils-Eric Sahlin, Vetenskapsrådet.”

  http://www.svd.se/sa-bor-fusk-bland-forskare-stoppas/om/debatt

 26. Kerstin Unger Salen 2015-01-13 12:09 (ja, det var ett tag sedan, och det var iofs inte riktat till mig):

  Jag kan inte heller, precis som Du, förstå hur forskare och ansvariga inom Socialstyrelsen och Livsmedelsverket kan sova lugnt. Av och till har jag ringt dem och de är vänliga och tillmötesgående men tycks leva i sin lilla värld utan att vara medvetna om de lögner som vissa forskningsexperter är villiga att föra ut för pengars skull.

  Jag har mer och mer börjat gå i funderingar av att detta att så att säga leva i sin lilla värld, men utan att vara medvetna om det de i deras förtroendeposition BORDE vara medvetna om, utgör en säkerhetsbrist av sådan art att det kan vara ett gemensamrättsligt och därmed skattefritt skadeståndsberättigande fördragsbrott.

  Och om jag väljer* att använda rättsubjektet En enskild i kapacitet av medborgare lokalt i en delstat i USA eller lokalt i en medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden i EES och EU, då är jag i denna kapacitet Marknaden. På denna Marknad har EG-rätten företräde, med sitt strikta produktansvar. Gemensamrätten eller med andra ord EG-rätten handlar om Marknadens intresse och är därför samtidigt ett konsumentskydd, där även statens offentliga tjänster och service är produkter som du genom bristande kvalité, och i egen kapacitet av att utgöra Marknaden, kan vara drabbad av, då säkerhetsbrist är fördragsbrott.

  I EG-rätten har alltså det allmänna strikt produktansvar. Det är i EG-rätten egalt om det så är ett privat företag som producerar en offentlig service, bara servicen ålagts enligt ett statligt beslut, under statlig kontroll.

  Det finns prejudikat i gemensamrätten för att nationell domstol måste gå utöver eller bortse från nationell rätt för att tillförsäkra enskilda deras rättigheter. (Innebörden av SOU 1997:194 s. 108.) Vid lagkonflikt ska en svensk regel som strider mot EG-rätten sättas åt sidan. (Innebörden av SOU 1997:194 s. 131.) En nationell domstol är ålagd att upprätthålla ett effektivt skydd för de rättigheter som gemenskapsrätten tillförsäkrar enskilda. En av metoderna för att sätta tryck på medlemsländerna att uppfylla sina skyldigheter enligt gemenskapsrättens bestämmelser är möjligheten för den enskilde att erhålla skadestånd när en medlemsstat brutit mot gemenskapsrättsliga regler. (Innebörden av SOU 1997:194 s. 107-108.)

  *: Sedan Sverige från 1975 och framåt bolagiserade det ”allmänna” så är all ”offentlig” verksamhet handel genom juridiska fiktioner aka. rättssubjekt, inkl. den juridiska fiktionen den så kallade fysiska personen. Inget sker direkt mot levande människor, utan sådana — såvida de inte har bättre förstånd, men vilka nyfödda har det? — shanghajas / tvångsvärvas / förslavas in under marknadsjurisdiktion eller med andra ord handelsjurisdiktion. Om jag väljer (jag är inte nyfödd… det måste ju vara ett frivilligt val, för slaveri är olagligt) att agera genom den juridiska fiktionen den så kallade fysiska personen under denna marknadsjurisdiktion, då agerar jag såsom rättsubjektet En enskild i kapacitet av medborgare lokalt i en delstat i USA eller lokalt i en medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden i EES och EU, och är då i denna kapacitet Marknaden.

 27. Ingen tror mig när jag berättar om vad jag läst om forskningsfusket…boken har iallafall fått mig att ifrågasätta och inte lita på bara en sida…allting går att sälja med mördande reklam och människans själ går att köpa för pengar…

 28. Bra att någon reder i sörjan, men hur får vi stopp på det??? Skrämmande att detta verkligen händer.

 29. Jag har själv läst forskningsfusket och det är skrämmande läsning hur vi blir hjärntvättade av Big Pharma, läkare, professorer, myndigheter och politiker. Det är verkligen en SJUK vård som pågår. Enligt socialstyrelsens egna siffror för några år sedan dör 3000 människor varje år på grund av felbehandling. Här talas det inte om någon nollvision som när det gäller trafik.Mörkertalet är säkert större. Om man dessutom skulle ta hänsyn till hur många människor som dör av biverkningar och överdoseringar av sina läkemedel skulle siffran stiga avsevärt.
  I USA är läkemedel den tredje största dödsorsaken. Allt handlar som vanligt att tjäna pengar på människor oavsett hur många människor som skadas eller dör av sina läkemedel. I detta cyniska falskspel ingår professorer, läkare, politiker och myndigheter som nyttiga medhjälpare. Vi borde alla var och en lita till oss själva och gå på vår magkänsla/intuition och inte låta oss bli manipulerade och FÖRLEDAS av dessa olika auktoriteter. Det visar med all tydlighet att dessa människor (inte alla ) inte vill vår bästa eller vill skapa hälsa hos oss. Skrämselpropagandan om svininfluensan är ett av många exempel. Över hundra barn har idag har fått sina liv förstörda genom att blivit drabbade av narkolepsi genom biverkningar av vaccinet.
  Idag ökar förskrivningen av narkotikaklassade läkemedel och antidepressiva läkemedel lavinartat genom att läkare och myndigheter sedan länge använder sig av den ovetenskapliga DSM katalogen importerad från USA. Människor (inte minst barn) är idag likt tidigare under historien utsatta för ett SJUKT experiment med kraftig ökad förskrivning av narkotikaklassade läkemedel och SSRI ” medicin”. Detta pågår trots att det inte finns något bevis att t ex ADHD beror på en kemisk obalans i hjärnan. Även ordförande för DSM katalogen tillstår att det INTE finns några vetenskapliga bevis för detta. Den senaste DSM4 katalogen har 374 olika godtyckliga diagnoser när det gäller mental störning.En engelsk psykiater som tidigare var medlem i DSM organisationen liknade mötena med en tobaksauktion, den som skrek högst fick sin diagnos godkänd!
  När man talar om alternativ medicin blir det ramaskri från skolmedicinens aktörer och från myndigheterna. De säger att det inte finns några vetenskapliga bevis för t ex homeopati. När det gäller ADHD utan( vetenskapliga bevis) är däremot det fullt legitimt att förskriva narkotika och SSRI läkemedel till vuxna och barn trots att svåra biverkningar förekommer inklusive självmord och våldsbrott. Även läkemedelsbolagen själva har under sina läkemedelsförsök konstaterat dessa biverkningar inklusive självmord hos frivilliga. Dessa biverkningarmörkar läkemedelsbolagen för myndigheterna.
  Det är sannerligen en galen och inhuman värld vi lever. Det är upprörande att politiker,myndigheter, läkare och professorer inte sätter stopp för galenskapen. Men man förstår varför.Måtte vi alla vakna upp och säga ifrån, lita på oss själva och ta hand om vår egen hälsa, bedriva egenvård i stället för att lämna över oss till den SJUKA vården.
  Några boktips: Pillret av Ingrid Carlberg, Pillerparadoxen av Robert Whitaker, Dödliga mediciner och organiserad brottslighet av Peter Götzche.

 30. Leif instämmer med det du skriver!
  Ur SOU 1997:194 kan man läsa följande:
  ”I målet 26/62 van Gend en Loos [1963] ECR 1 uttalade domstolen att gemenskapen utgör en ny rättsordning till vilken medlemsstaterna inom begränsade områden har överlåtit en del av sina suveräna rättigheter och vars subjekt inte bara är medlemsstaterna utan även deras medborgare, att gemenskapsrätten, oberoende av medlemsstaternas egen lagstiftning, inte endast ålägger enskilda medborgare skyldigheter utan också är avsedd att ge dem rättigheter samt att dessa rättigheter inte bara uppkommer när de uttryckligen tillförsäkrats genom fördragen utan att de också kan grundas på skyldigheter som fördragen tydligt ålagt andra individer, medlemsstaterna eller gemenskapens institutioner.
  ”Genom att skapa en gemenskap för obegränsad tid som har egna institutioner, är en egen juridisk person, har en egen rättskapacitet och rätt att uppträda som part på det internationella planet samt, särskilt, har verkliga befogenheter som härrör från det förhållandet att staterna begränsat sin suveränitet eller överlåtit sina befogenheter till gemenskapen, har medlemsstaterna begränsat sina suveräna rättigheter, om än inom begränsade områden, och därigenom skapat en rättsordning som binder såväl staternas medborgare som staterna själva.”
  Det kan vidare noteras att det även kan finnas en oskriven EG-rättslig princip om att en enskilt rättssubjekt som har överträtt EG-rätten kan bli skyldig att ersätta den skada som överträdelsen kan ha åsamkat ett annat enskilt rättssubjekt.
  Av bl.a. domarna i Marshall I och Fratelli Costanzo kan man sluta sig till att också regionala eller lokala offentliga myndigheter kan ådra en medlemsstat skadeståndsansvar och av domen Johnston framgår att en enskild tjänsteman kan vara att bedöma som ett utflöde av staten.”
  EN skilda rättssubjekt dvs alla juridiska personer kan i denna dynamiska text bli föremål för säkerhetsbrist enligt EU-domstolens rättspraxis vad jag har förstått.
  Det gäller bara att ta reda på att rättssubjekten inte är i ”Kalla Anka” format med ”fancy” brevpapper!

  //
  Stella

 31. Ps, vad händer när Kalle Anka ”bolagen” administrerar skattebetalarnas skattade pengar? Vart redovisas denna kostnad? HUR skyddar detta den EN skildes ekonomiska intressen? 🙂
  // Stella Ds.

 32. Tack Stella, det kom till pass.  Då andra kan ha behov av sidhänvisningarna lägger jag till dem:

  SOU 1997:194 PDF s. 24, i tryck s. 32, EU:s rättsordning:
      ”[…]  Gemenskapsrätten utgör en särskild rättsordning”, osv., se Stellas kommentar.

  SOU 1997:194 PDF s. 116, i tryck s. 126, Medlemsstaternas skadeståndsansvar:
      ”Det kan vidare noteras att det även kan finnas en oskriven EG-rättslig princip om att en (sic.) enskilt rättssubjekt som har överträtt EG-rätten kan bli skyldig att ersätta den skada som överträdelsen kan ha åsamkat ett annat enskilt rättssubjekt.”

  SOU 1997:194 PDF s. 118, i tryck s. 128, Medlemsstaternas skadeståndsansvar:
      ”Av bl.a. domarna i Marshall I och Fratelli Costanzo kan man sluta sig till att också regionala eller lokala offentliga myndigheter kan ådra en medlemsstat skadeståndsansvar och av domen Johnston framgår att en enskild tjänsteman kan vara att bedöma som ett utflöde av staten.”

  Som Stella påpekar så kan även enskilda i denna dynamiska text bli föremål för säkerhetsbrist enligt EU-domstolens rättspraxis.  Enskildas rättssubjekt liksom rättssubjekt de menar sig företräda bör förstås rättssäkert identifieras så de så att säga inte är i ”Kalle Anka” format med ”fancy” brevpapper.  För detta finns rättssäker EU blankett.
      Om du har att göra med organisationer med ”fina” loggor, heraldik osv, som vägrar rättssäkert identifiera sitt rättssubjekt så kan det vara så att du istället har att göra med någon sorts gangstersyndikat med ett upplägg, alltså rutiner, varmed de skapar falska verklighetsbilder av att de skulle vara legitima myndigheter, osv.  De kan vara så skickliga att de även har lurat sina medarbetare så dessa faktiskt tror att de arbetar för legitima rättssubjekt / myndigheter.
      Strängt taget spelar det ingen roll vilken heraldik de använder, om de inte kan rättssäkert identifiera sitt rättssubjekt…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here