3 KOMMENTARER

 1. Newsvoice tappar verkligen när man så här okritiskt och osakligt låter antikärnkraftförespråkare härja utan minsta kritik eller genmäle från sakkunniga.

  Uranbrytning är idag den mest granskade brytningen av alla, kärnkraftverk använder enbart uran från certifierade gruvor. All annan malmbrytning kontrolleras mindre.

  Ta t.ex brytning för jordartsmetaller eller neodym till vindkraftverk, den görs nästan enbart i Kina pga att miljövillkoren är för hårda i väst. Men använda metallerna från Kina går bra. Hade inte varit möjligt för Uran. Sen kan kärnkraft gen 4 klara sig på det vi idag kallar avfall samt även köras på Torium.

 2. Är det inte osakligt att likställa neodym och uran?

  Ett exempel på vad som sägs om neodym i Svenska vindkraftverk.

  .. Det är också mycket få vindkraftverk som innehåller metallen – i Sverige handlar det om ett par vindkraftverk av de tusentals som finns. ..

  Faktum är att vindkraftverken globalt använder ungefär en procent av det neodym som bryts i Kina. I Sverige finns det mellan hundra och tusen gånger mer neodym i bilar och elektronik än i vindkraftverk.

  http://www.expressen.se/gt/ledare/vindkraften-har-allra-minst-miljopaverkan/

 3. Helge, NewsVoice är en tidning i vilken olika åsikter och resultat kan få komma fram, särskilt de som mainstream refuserar/ignorerar. Om du har en annan åsikt eller förståelse än artikelskribenten inkom med en egen debattartikel.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here