6 KOMMENTARER

 1. Förutom direktkontakterna finns nätverken som konspirerar tillsammans för gemensamma mål.

  Hans Wigzell ärvade Hans-Olof Adami och hela hans institution på Akdemiska i Uppsala till KI, Cancerfonden gav god försörjning till institutionen, MEP. Adami var tänkt att efterträda Wigzell som rektor, vilket blev omöjligt att f stöd för i kollegiet efter avslöjandet om hans jobb för kemiindustrin. Wigzell föreslog Regeringen att nominera Adami som ny chef för WHOinstitutet IARC, som utvärderar cancerrisker. Hasses fru Kerstin satt som svensk representant i WHO, och Vetenslapsrådets ordförande, Harriet Wallberg, satt som svensk representant i IARC. Det hjälpte inte, Adami blev nobbad och Wigzell efterträddes av Harriet Wallberg. En soppa*/såpa kan ha många ingredienser!

 2. Jag tycker faktist ni e jätteorättvisa mot Karoliniska Instestutet å Canserfonden å dem som jobbar där alla kann väl inte jobba på Ica å Konnsum för de fins väl inga rektorer där heller ock Kenneth å Paolo å dem andra har de inte så lett heller fast dem har jättemycke pengar de kann väl inte dom hjelpa fattar ni inte att dem jobbar över jättemycke å dem jobbar på heljer å kvellar å netter med å tenk lite på Ming Wai hanses papa har fått fengelse i fem år hur tror ni de kenns för han å pengar e faktist inte allt här i värden
  Enn som tänker effter

 3. Ett sådant bra initiativ att skriva ett öppet brev. Hoppas att denna jäkla soppa blir allmänt känd. Med tanke på sekretessförfarande inom området så är det nog ännu smutsigare än de problem som artikelförfattaren redogjort för. Harriet Wallberg blev universitetskansler 2014. Utnämningen kan liknas vid att sätta räven till att vakta hönshuset. Så genomruttet.Hur ska det sluta med den fria forskningen när hon sätter sina tänder i forskningen? Det är skamligt att använda vår skattepengar till fiffel och båg. Det svärtar ned tilltron till både forskare och politiker. Allt börjar bli en fars.

  Kan nån tipsa Tom Cruise så att han kan göra en spelfilm om detta?

 4. inte konstigt att mögel mörkas som patogen och troligen stor orsak till cancer

 5. Ja det verkar vara en hårdkokt soppa utanför lagens råmärken. Hur industrin kan styra fri forskning och nyttja allmänbeskattade institutioner i så hög grad. Jag tycker inte artikeln smutskastar KI forskare som har bra idéer och ofta har svårt få pengar för sin forskning, men den ledning, som gått långt över gränsen för vad KI har för syften i grunden.
  Jag tycker artikeln pekar tydligt på det skadliga på lång sikt både för samhälle och industri i allmänhet. Det borde vara ett prioriterat regeringsärende. Det skulle även vara en perfekt intrig för en fängslande storfilm, som kunde belysa många snaskigheter bakom kulisserna.

 6. Så vidrigt. Typiskt att de låter sig snärjas av kinesiska ”staten”, den maffian.
  Den kommer att sno det den kan av naiva svenskar, som kineser alltid gör som regimens ombud, oavsett om det är på institutioner, företag eller annat här. Det där är inga normala människor, eller ”land”. Det som lierar sig med dom kommer att ruttna upp inifrån.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here